agenda

Antwerp Pride start feestjaar met China Lights


gepost op 03/01/2017 om 23:00

Delen

Het nieuwe jaar wordt een feestjaar voor Antwerp Pride dat in augustus 2017 aan haar tiende editie toe is. Antwerp Pride start haar feestjaar met een cadeautje voor alle holebiís, transgenders en hun vrienden: op zondagavond 8 januari kan iedereen met een exclusieve korting naar China Lights in de Antwerpse Zoo.

Wie via de facebookpagina van Antwerp Pride tickets boekt voor een bezoek aan China Lights in de Antwerpse Zoo op zondagavond 8 januari betaalt slechts 12 euro ipv 15 euro voor een ticket dat geldig is van 19.30 tot 21.30. Kinderen tot 17 jaar en 65 plussers betalen 10 euro. Ook biedt Antwerp Pride iedereen een gratis drankje aan om te klinken op het nieuwe jaar tussen de lichtsculpturen van China Lights. China Lights is aan zijn tweede editie toe en is dit jaar nog groter geworden met meer en nieuwe sculpturen.

Voor Antwerp Pride valt er veel te klinken in 2017. Op donderdag 10 augustus start immers de tiende editie van Antwerp Pride. Het wordt een extra feestelijke Pride met enkele verrassingen. Tijdens de Pride - die zondag 13 augustus traditiegetrouw wordt afgesloten op de Grote Markt - zullen we terugblikken op de voorbije tien jaar maar vooral vooruitblikken. Tijdens de evenementen zullen we de vraag stellen: hoe de Antwerpse holebi- en transgendergemeenschap er in 2027 er zal uitzien. Hoe kijken jonge holebiís en transgenders de toekomst tegemoet? Zullen we in 2027 nog uitgaan of speelt alles zich af op sociale media? Wie zijn straks onze rolmodellen? Hoe zal de strijd tegen hiv evolueren?... Het is maar een greep uit de vragen, waarrond de organisatoren van Antwerp Pride momenteel brainstormen.

ĎOp tien jaar tijd is onze aanvankelijk bescheiden Pride uitgegroeid tot een van de grote zomerevenementen in de stad dat vorig jaar 120.000 bezoekers lokte,í aldus voorzitter Bart Abeel. ĎDat mogen we terecht vieren, maar we mogen niet enkel op onze eigen borst kloppen. We willen tijdens deze editie de temperatuur opmeten over wat er leeft bij de Antwerpse holebiís en transgenders. Daaruit willen we een aantal wensen distilleren waarvan we hopen dat ze in 2027 realiteit zullen worden. Dat kunnen grote themaís zijn, maar ook kleine wensen.í

Ook het Antwerp Queer Arts Festival dat in augustus aan haar vierde editie toe is, begint het jaar met een verrassing. Zij presenteren op 18 en 19 februari in Rataplan een sneak preview van Het Kanaal, een muziektheaterproductie van componiste Annelies van Parys en librettist Gaea Schoeters die in opdracht van het AQAF werd gecreŽerd. Gebaseerd op een monoloog van William Shakespeare vertelt Het Kanaal het verhaal van vluchteling op het strand van Calais die naar Engeland wil zwemmen, zijn toekomst tegemoet. Op de krijtrotsen aan de overkant neemt een vrouw afscheid van het leven; nog even en ze springt haar einde tegemoet. Tussen de twee ontstaat een verrassende dialoog: hun lot blijkt sterker verbonden dan gedacht.

Het Kanaal belooft een tragikomische productie te worden, een beetje wrang maar nooit somber. De voorstelling zal deze zomer ook te zien zijn tijdens het AQAF.

Hiermee zetten we de start van 2017 alvast in de regenboogkleuren. Antwerp Pride en het Antwerp Queer Arts Festival wensen u alvast een gezond en liefdevol jaar toe vol pride. Love united.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).