Last Minutes, Reizen en Hotels Vergelijken?
buitenland

Amerikaan die 30 jaar kreeg voor hiv-besmetting krijgt nieuwe rechtszaak


gepost op 22/12/2016 om 21:00

Delen

Een Amerikaanse man die in 2015 tot een gevangenisstraf van dertig jaar werd veroordeeld omdat hij vier mannen heeft blootgesteld aan hiv en een man heeft besmet, krijgt een nieuw proces.
Micheal L. Johnson werd door een volledig blanke en heteroseksuele jury schuldig gevonden. Bijna twee derde van de jury leden in die zaak gaven openlijk toe dat ze geloofden dat homoseksualiteit zowel een zonde als een keuze is.

Hij werd schuldig bevonden omdat hij tegenover vijf mannen zijn hiv-status verborgen hield.

Volgens persbureau Associated Press heeft het Hof van Beroep van de staat Missouri nu laten weten dat ze de zaak opnieuw zullen bekijken opdat er tijdens de behandeling telefoontjes werden gebruikt die Johnson deed tijdens zijn verblijf in de gevangenis. Die telefoontjes mochten niet bijgebracht worden in het strafdossier. De advocaat van Johnson werd daar pas een dag voor de behandeling van de zaak op de hoogte gebracht. Hierdoor kon hij daarmee in zijn verdediging van de toen 25-jarige homo geen rekening mee houden en zijn client niet de best mogelijke verdediging geven. De advocaat was toen van de mening dat de openbare aanklager hierdoor een oneerlijk strategisch voordeel van de rechter had gekregen.
Missouri is één van de 33 Amerikaanse staten die wetten hebben die opzettelijke blootstelling aan hiv bestraffen.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select