binnenland

Kleuters in Sint-Truiden leren over homoseksualiteit


gepost op 08/12/2016 om 22:00

Delen

Het stadsbestuur van Sint-Truiden heeft een onderwijspakket gelanceerd dat jonge kinderen al spelend vertrouwd moet maken met thema’s als homoseksualiteit, de multiculturele samenleving en de gelijkheid van vrouwen en mannen. Het pakket zal gebruikt worden in de Truiense kleuterscholen en is ook verkrijgbaar in de stedelijke bibliotheek.

Het pakket bevat onder meer het prentenboekje ‘Lou’, dat Kathleen Amant schreef in opdracht van holebi-vereniging Çavaria.

“Het is onze verantwoordelijkheid om vooroordelen en discriminatie uit de wereld te helpen. Hoe vroeger we hiermee beginnen, hoe beter. Samen met Çavaria stelden we daarom een pakket samen voor de kleuterklassen. Daarin zitten naast het boek ook een memoryspel en een set met prenten over allerlei beroepen. Hiermee leren kinderen onder meer dat er ook vrouwelijke bouwvakkers bestaan en dat de kleuterjuf net zo goed een kleutermeester kan zijn. Of hoe jongens best prinsesjes mogen zijn, zoals K3 zingt. Vorige week volgden 22 kleuterleiders alvast een vooropleiding en ze waren unaniem enthousiast”, vertelt schepen van onderwijs Hilde Vautmans.
“Het materiaal in het pakket kan vooruitstrevend genoemd worden, maar hanteert wel een juiste blik op hoe onze maatschappij in elkaar zit. Klassieke gezinnen met de vrouw aan de haard worden zeldzamer en tegenwoordig hebben kinderen soms ook twee mama’s of papa’s. Als kinderen hiermee vertrouwd geraken, heeft dit ongetwijfeld ook een positieve uitwerking in de toekomst”, zegt schepen van Gelijke kansen Jurgen Reniers.

Bron: TVL

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).