Bij Moible Vikings stel je je abonnement zelf samen
agenda

Mister Gay Belgium voert actie op Wereldaidsdag


gepost op 25/11/2016 om 12:00

Delen

Mister Gay Belgium en Europe Raf Van Puybroeck (22) wil naar aanleiding van World Aids Day op 1 december zijn steentje bijdragen door zélf in het centraal station van Antwerpen rode lintjes uit te gaan delen om zijn solidariteit te tonen aan mensen met hiv en aids. Hij wil daarnaast een oproep doen om zorg te dragen voor je lichaam en hoopt het regelmatig testen in België hiermee aan te moedigen.

Het aantal nieuwe hiv-diagnoses bij homo- en biseksuele mannen in Vlaanderen blijft dalen. Op Belgisch niveau stijgt het aantal nieuwe hiv-infecties. Bij mannen die seks hebben met mannen is in België een stijging van 5% waargenomen. In Vlaanderen is er een daling van 3%.

Met deze cijfers van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid in het achterhoofd, wil ook Mister Gay Belgium en docent aan de Thomas More Hogeschool, Raf Van Puybroeck (22) blijven inzetten op het promoten van condoomgebruik en wil hij de campagneboodschap “Laat je regelmatig testen” nog meer uit de taboesfeer halen.

“Er worden door onder andere het Vlaams expertisecentrum Sensoa al heel wat initatieven en acties ondernomen om mensen bewust en uitgebreid te informeren over hun seksuele gezondheid”, zegt Van Puymbroeck.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).