5GB in plaats van 4GB
agenda

Eenmalige vertoning van historische documentaire over homofilie


gepost op 23/11/2016 om 23:00

Delen

Op  1 december 2016 is het precies vijftig jaar geleden dat het allereerste dat volledig draaide rond ‘homofilie’ werd uitgezonden op de openbare omroep.In het programma kwamen zowel experts,als leden van de toenmalige Antwerpse homovereniging BVSR,een districtscommandant van de Rijkswacht,en de man en vrouw in de straat aan het woord. Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag wordt de documentaire opnieuw eenmalig vertoont in Antwerpen.  

Het programma heeft in 1966 alvast enkele onverwachte gevolgen gehad. Na de uitzending  werd een Pater dominicaan, docent ethiek, gedwongen om zijn orde te verlaten omdat hij een progressief standpunt in de uitzending had verkondigd. Daarnaast linkte De Nieuwe Gazet het programma aan een geval van zelfmoord.

Naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van de uitzending organiseert het Forum voor Belgisch onderzoek naar de geschiedenis van gender en seksualiteit,met medewerking van een aantal partners,een studienamiddag.        
 
Tijdens de (Engelstalige) studiedag spreken academici uit Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en eigen land over de rol van literatuur en media in de ontwikkeling van een holebi-­?bewustzijn in de tweede helft van de twintigste eeuw. Om 19u00 volgt dan een integrale vertoning van het 63 minuten durende programma ‘Diagnose van het Anders-­?Zijn’, met nabespreking.    
Praktisch:
1 december 2016
Locatie:Universiteit Antwerpen, Stadscampus -­? Gebouw K,lokaal  K.201, Kleine Kouwenberg 14 -­?  2000  Antwerpen  
Deelname is gratis.  

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).