Sport

Nieuwe brochure moet sportclubs leren omgaan met transgender sporters


gepost op 16/11/2016 om 23:00

Delen

Sport Vlaanderen geeft in een nieuwe brochure tips voor zowel transgenders als sportclubs om hoe ze het beste met dit thema kunnen omgaan in de beoefening van hun sport. Bij de meeste sporten is er nog steeds spraken van de klassieke man-vrouw scheiding en voor transgender sporters kan dat vaak problemen opleveren. Met de brochure reikt Sport Vlaanderen een handleiding aan voor iedereen.

Wat doe je in zoín geval als sportaanbieder? Maak je een onderscheid tussen transgender personen die wel, en zij die geen geslachtsaanpassende behandeling achter de rug hebben? En wat met transgender sporters die nog in een transitieproces zitten? Bestaan er wat dat betreft andere richtlijnen voor breedtesport dan voor de topsport?

Deze brochure wil een leidraad aanreiken en een aanzet geven om hierover binnen de federaties en clubs na te denken en beleid te ontwikkelen. De brochure geeft niet op alle vragen een pasklaar antwoord. Ze reikt vooral suggesties aan om de integratie van een transgender lid soepel te laten verlopen, schetst de wettelijke context met betrekking tot deze doelgroep en geeft ook tips over praktische zaken als kleed- en doucheruimtes. In de brochure vind je een uitgebreide lijst van definities van de meest voorkomende begrippen die transgenders gebruiken en de stappen die ze moeten zetten in hun transitie van het ene naar het andere geslacht.

De brochure kun je hier downloaden.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).