Sport

Nederlandse homoseksuele sporters voelen zich niet veilig in hun sportclub


gepost op 11/10/2016 om 21:00

Delen

Volgens een onderzoek in Nederland dat RTL Nieuws liet uitvoeren blijkt dat ruim 16 procent van de homo's en lesbiennes zich niet veilig voelen op de sportclub.

En op de zes lesbiennes en homo's durft op de sportclub niet uit te komen voor zijn of haar seksualiteit. Dat blijkt uit een enqute die RTLNieuws heeft gehouden onder duizend LGBTs (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders).
Vooral bij voetbalclubs durven homo's en lesbiennes niet over hun geaardheid te praten. Besturen van de clubs lopen er nog altijd met een boog omheen, erkent koepelorganisatie NOC*NSF. "Sommige voorzitters zeggen: wij hebben 900 teamleden, maar geen enkele homo. Dat kan gewoon echt niet."
Uit de kast komen in je team is ook voor veel homoseksuele amateursporters erg lastig. "Op het veld worden grappen gemaakt, je staat met elkaar onder de douche, probeer er dan maar eens voor uit te komen dat je homo bent. We hebben ook geen enkel goed voorbeeld van een profvoetballer hoe het wl zou kunnen. Ook wordt het onderwerp homoseksualiteit op voetbalclubs vrijwel niet besproken", stelt woordvoerder Karen Blankenstein van de John Blankenstein Foundation.

Bron: RTL Nieuws

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
ɠ2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).