Last Minutes, Reizen en Hotels Vergelijken?
Sport

Homoseksuele scheidsrechter met de dood bedreigd


gepost op 13/09/2016 om 22:00

Delen

De openlijk homoseksuele Spaanse scheidsrechter Jesús Tomillero is tijdens zijn comeback-wedstrijd tussen C.D Lasalle en Atlético Zabal opnieuw met de dood bedreigd. Soortgelijke bedreigingen waren in mei al de oorzaak dat hij zijn scheidsrechtersfluitje een eerste keer aan de haak hing. De Spanjaard kon zijn fluit echter niet laten liggen en maakte afgelopen weekend zijn comeback.

Maar ook tijdens deze wedstrijd regelde het regelmatige verwijten over de homoseksuele geaardheid. Toen de scheidsrechter voor een strafschop floot, klonk het vanaf de tribune: ,,Stop ermee, homo!”

Na de wedstrijd werden ook bedreigingen online geplaatst door enkele supporters. Afbeeldingen van een pistool met als tekst: 'bereid je voor op wat gaat komen, homo’ en een afbeelding van zijn hoofd dat helemaal aan flarden leek geschoten werd de scheidsrechter bedreigd. De scheidsrechter stapte met de posts naar de politie die een onderzoek opende.

Ondanks de bedreigingen gaat de scheidsrechter gewoon door met wedstrijden fluiten. Terwijl hij zelfs beveiligers voor zijn huis krijgt, probeert hij alles op een rijtje te zetten. ,,Dat is om me thuis veiliger te voelen. Ik kom sterker en met veel wil terug. Hoewel velen dat niet zouden willen", aldus Marca in de Spaanse pers.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select