Sport

Zilveren medaille voor Marieke Vervoort op Paralympics


gepost op 10/09/2016 om 18:00

Delen

Rolstoelatlete Marieke Vervoort heeft haar doel op de Paralympische Spelen bereikt. Op de vierhonderd meter was ze de Amerikaanse Kelly Morgan te snel af. De Canadese Michelle Stilwell was de snelste in de T52-klasse. “The Beast from Diest" sleept met haar zilveren medaille meteen ook het eerste eremetaal in de wacht voor team Belgium.

Het verblijf van Vervoort in Rio gaat niet over rozen. Wielemie was de voorije dagen ziek en sliep de voorbije nachten maar enkele uren. Net voor de wedstrijd moest ze nog een morfinepilletje tegen de pijn innemen.

Vervoort nam een goede start en lag al snel op de derde positie met voor haar de Canadese Michelle Stilwell en de de Amerikaanse Kelly Morgan. Beetje bij beetje maakte ze haar achterstand op Morgan goed en bij het uitkomen van de laatste bocht lag ze op de tweede positie. Ze finishte uiteindelijk in een tijd van 1’07”62. Stilwell deed er 1’05”43 over.

“Ik ben supercontent”, zo zei ze na de race bij de collega’s van Sporza.”Ik had i het begin gezegd: goud, zilver of brons, dat maakt me niet uit. Als ik maar op het podium sta.”

Vervoort kreeg haar medaille uit de handen van Prinses Astrid die haar met een innige omhelzing feliciteerde.

Op 17 september doet Vervoort nog mee aan de 100 meter.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).