Sport

Voetbalkoepel IGLFA genomineerd voor de eerste FIFA Diversity Award


gepost op 31/08/2016 om 18:00

Delen

De International Gay & Lesbian Football Association (IGLFA) is één van de drie genomineerden voor de eerste Diversiteitsaward die de FIFA op 26 september in Manchester zal uitreiken.

IGLFA zorgt voor de promotie van het voetbal in de LGBT-gemeenschap en is zowat de koepel waar voetbalteams die bestaan uit homo’s, lesbiennes en transgenders bij zijn aangesloten. Naast de promotie van het voetbal zorgt de associatie ook voor de versterking van het zelfrespect bij homo’s, lesbiennes en transgenders. De koepelorganisatie werd in 1993 opgericht en telt meer dan 100 teams in een dertigtal landen die sinds de oprichting regelmatig tegen elkaar spelen in allerhande toernooien.

De twee andere genomineerden voor de FIFA Diversity Award zijn het Britse Kick It Out en het Indiaanse SLUM SOCCER-project.
Kick It Out bestrijdt iedere vorm van discriminatie in het voetbalspel en SLUM SOCCER helpt om de levensomstandigheden in de meest gemarginaliseerde gebieden van de Indiaanse maatschappij te verbeteren. Zo wordt door het project ondermeer het probleem van de daklozen aangepakt door het opzetten van zichzelf behelpende gemeenschappen.

De Diversity Award wordt op 26 september uitgereikt tijdens de Soccerex Global Convention in Manchester.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select