Sport

Zweedse immigratiedienst stopt repatriŽring homoseksuele voetballer


gepost op 25/08/2016 om 23:00

Delen

De Zweedse Immigratiedienst heeft op het laatste moment de repatriŽring van een openlijk homoseksuele voetballer tegengehouden. Amper twee uur voor dat Andrew Nagbe op het vliegtuig zou worden gezet naar zijn thuisland Liberia liet de dienst weten dat ze zijn dossier heropenden.

De openlijk homoseksuele voetballer werd tijdens Stockholm Pride opgepakt en naar een asielcentrum gebracht. Vorige week raakte bekend dat hij afgelopen dinsdag op het vliegtuig naar Liberia zou worden gezet. Andrew was tegen die beslissing in beroep gegaan met het argument dat zijn leven als openlijke homo in gevaar zou zijn. De politie zou hem bij zijn aankomst mogelijk hiervoor arresteren.

Dinsdag liet de Zweedse Immigratiedienst weten dat ze zijn dossier opnieuw openden nadat ze nieuwe documenten hadden ontvangen die ervoor konden zogen dat hij legaal in Zweden zou kunnen blijven.

De zaak van Nagbe kreeg ook internationale media-aandacht van ondermeer de BBC. Hierdoor zou de seksuele geaardheid, voor zover dat het geval nog niet was, nu ook bekend zijn in Liberia. Ook de commissaris voor vluchtelingen van de UN (UNCHR) zou bemiddeld hebben in het dossier.

Toen Nagbe het nieuws dinsdag kreeg was hij opgelucht. Wel moet hij nog in een asielcentrum verblijven totdat er een definitieve beslissing is genomen door de Zweedse Immigratiedienst. Maar volgens zijn zaakbeheerder zou dit slechts een kwestie van enkele weken zijn.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).