Sport

Gouden medaille-winnares komt uit de kast


gepost op 12/08/2016 om 23:00

Delen

Gouden medaille-winnares Rafaela Silva is tijdens een interview als lesbienne uit de kast gekomen. De Braziliaanse won afgelopen maandag de eerste medaille voor haar land in het judo in de gewichtsklasse tot 57 kilo.

Verschillende media vertelden het levensverhaal van Silva. Zo groeide ze op in de sloppenwijken van Rio en kreeg ze racistische verwijten over zich heen toen ze vier jaar geleden er niet in slaagde om een medaille te winnen op de Olympische Spelen in Londen.

Over de relatie die de judoka al drie jaar had met een vrouw werd echter niets verteld omdat Silva daar tot nu toe niet wilde over spreken. De Amerikaanse site Outsports contacteerde de vriendin van Silva en die ontkende de relatie. Nochtans staan er verschillende intieme foto’s van haar en Silva op Instagram. Een Braziliaanse journalist vroeg daarna aan Silva of ze een relatie had met een vrouw. Tegenover die journalist bevestigde ze de drie jaar oude relatie.

“Zij was er iedere dag en wist hoe ik me voelde, als ik ziek was of niet,” zo zegt Silva in het interview. “Alles wat ik nodig had, zij deed het, dus is ze zeer belangrijk geweest in deze overwinning.”

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select