Sport

Sensatiezoekende journalist brengt homoseksuele Olympiërs in gevaar


gepost op 12/08/2016 om 23:00

Delen

Een journalist van de Amerikaanse site The Daily Beast heeft mogelijk verschillende nog in de kast zittende atleten geout in een artikel op die site. De journalist in kwestie,Nico Hines, wou de geruchten onderzoeken dat verschillende atleten volop seks zouden hebben en seksfeestjes organiseren met hun collega-atleten.

De getrouwde heteroseksuele journalist ging met de dating-app Grindr op zoek naar homoseksuele atleten die via de app seksdates zochten. In het artikel ‘Ik vond drie Grindr-dates binnen het uur in het Olympische dorp’ vermelde de journalist de persoonlijke gegevens zoals het land, gewicht, lengte en in welke sporttak ze uitkwamen. Onder hen was minstens één atleet die afkomstig is uit een land waar homoseksuelen openlijk gediscrimineerd worden.

Tongo
Eén van de atleten die reageerden op het artikel was de homoseksuele atleet Amini Fonua uit Tongo. “Als een openlijk homoseksuele atleet uit een land dat zeer homofobisch is, @dailybeast moest beschaam zijn”, zo tweette de atleet.
“Stel je voor dat de enige plek waar je je veilig voelt, de enige plek waar je jezelf kunt zijn, geruïneerd wordt door een hetero die denkt dat het allemaal een grap is.”
“Geen enkele hetero zal ooit de pijn voelen die daarbij gepaard gaat. Door dat weg te pakken is … Het brengt me aan het wenen.”

“Het is nog steeds illegaal om homo te zijn in Tonga, en niet iedereen is zo sterk als mij om zichzelf te zijn. Respecteer dat.”

Vervolgens plaatste hij een foto van zijn blote kont op Instagram met de tekst:” Yo @nicohines & @thedailybeast- als je op Grindr aan het zoeken was naar een hete kont (en ik zie geen andere reden waarom je daarop zou zitten). Hier heb je de mijne in volle glorie. Kus ze en f**ck off.”Verontschuldigingen
In een eerste reactie op de ontstane commotie werden de gegevens van de atleten uit het artikel gehaald. Even later werd het hele artikel van de site gehaald.
In een reactie laat de site weten dat het de eerste keer is dat ze een artikel verwijderden en bieden ze hun verontschuldigingen aan aan de atleten die mogelijk in gevaar kwamen door het artikel.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).