Last Minutes, Reizen en Hotels Vergelijken?
agenda

Antwerp Queer Arts Festival in de ban van religie,gender en seks


gepost op 08/07/2016 om 10:00

Delen

Het Antwerp Queer Arts Festival heeft tijdens de Antwerp Ppride aandacht voor seksualiteit en gender in het Midden Oosten en Noord-Afrika, een regio waar veel (LGBT-)vluchtelingen vandaan komen. Het kunstenfestival start al op zaterdag 6 augustus (Museumnacht) en biedt een hele week films, discussies, tentoonstellingen, performances en muziek over heel de stad Antwerpen.

Tijdens het Antwerp Queer Arts Festival en Antwerp Pride zullen er dit jaar samen met alle partners meer dan 60 evenementen georganiseerd worden. Van tentoonstellingen tot feestjes, van parades tot performances, binnen en buiten, op straat of in de Antwerp Tower, braaf en stout. Ook dit jaar zijn de meeste events gratis of hebben ze een lage inkomprijs.

Het kunstenfestival wil verbondenheid creëren tussen mensen door mensen uit te dagen. “Wat zijn de perspectieven op seksualiteit en zender in het Midden-Oosten en Noord-Afrika? Wat betekende de Arabische Lente voor Queers?” Dat zijn de vragen waar de kunstenaars een antwoord op geven tijdens het Antwerp Queer Festival.

‘Antwerp Queer Festival wil de tijdsgeest begrijpen. Nuances tussen mensen en hun zender, hun godsdienst en hun seksualiteit: daar draait ons artistieke programma om. We hebben allemaal nood aan een werkelijkheid die minder zwartwit is dan voorgesteld in de media.’, aldus Marcia Poelman van het Antwerp Queer Festival.
‘Je kan perfect uit het Midden-Oosten komen, je man voelen in een vrouwenlichaam en tegelijkertijd een moslim zijn. Alleen is dat bij ons nog niet overal doorgedrongen.’

Het volledige programma van het Antwerp Queer Festival vind je op de de website www.queerarts.be.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).