Travestie en Transgender

Transgender neergestoken in Brussel


gepost op 14/06/2016 om 21:00

Delen

Een transgender van Tunesische afkomst is zaterdagavond in Etterbeek neergestoken door twee mannen die claimen lid te zijn van IS. Het slachtoffer werd ook in TunesiŽ al bedreigd door dezelfde individuen. Dat schrijven Bruzz.be en La Capitale.

Sharky, een man van Tunesische afkomst werd door zijn belagers fel toegetakeld: hij werd verschillende malen met een mes in de buik gestoken en moest in het ziekenhuis worden opgenomen.

Het is niet de eerste keer dat Sharky met de gewelddadige individuen af te rekenen krijgt: ook in TunesiŽ werd hij al door dezelfde personen aangevallen. De daders claimen leden van IS te zijn. Het slachtoffer geeft bovendien aan ook eerder al door andere leden van de terroristische organisatie te zijn bedreigd.

Het Interfederaal Gelijkekansencentrum Unia bevestigt dat er een onderzoek naar de zaak loopt. Het dossier dateert zelfs al van voor de feiten van dit weekend. "Het slachtoffer werd ook eerder al bedreigd via zijn Facebookprofiel en ook van fysieke agressie was al eerder sprake", zo klinkt het daar. Sharky diende klacht in bij de politie van de zone Montgomery, weet de redactie van Bruzz.be.

De zaak werd ondertussen doorverwezen naar het Brusselse parket. Dat bevestigt de feiten, maar zegt nog geen bewijs te hebben wat de motieven van de daders betreft. Of de agressie zou ingegeven zijn door haat tegenover de holebigemeenschap wordt nog volop onderzocht. Het parket zegt dat de vrouw niet in levensgevaar verkeert, maar wil in het belang van het gerechtelijk onderzoek geen verdere commentaar kwijt.

Bron: HLN, Bruzz.Be

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).