agenda

Minuut stilte voor slachtoffers aanslag Orlando


gepost op 13/06/2016 om 16:00

Delen

Zowel in Antwerpen als in Brussel wordt een wake gehouden voor alle slachtoffers die vielen bij de schietpartij in homo-dancing The Pulse in Orlando. Daarbij lieten 49 mensen het leven.

Çavaria steunt de actie in Antwerpen en roept alle Belgen op een minuut stilte in acht te nemen om 18u vanavond. De organisaties willen hun solidariteit betuigen na de vreselijke schietpartij in een holebi-club in Orlando. Meer dan ooit is het belangrijk dat de holebi- en transgendergemeenschap zich verenigt en toont. Trots en in verbondenheid met alle medeburgers.

Bij een schietpartij in een nachtclub in Orlando, in de Amerikaanse staat Florida, zijn in de nacht van zaterdag op zondag 49 doden gevallen.Eerder was er sprake van vijftig doden. Er vielen ook 53 gewonden. Het Roze Huis en çavaria hebben met ontzetting de feiten gevolgd. De organisaties willen in de eerste plaats stilstaan bij de slachtoffers en hun nabestaanden en hun solidariteit en steun tonen. Ze beklemtonen dat hoe afschuwelijk ook, dit de daden zijn van een minderheid. "Wij zullen ons als gemeenschap trots en vrij blijven tonen zoals we zijn", zegt Marcia Poelman van Het Roze Huis. Iedereen is uitgenodigd aan de Draakplaats (Antwerpen) voor een stil moment. Vrijwilligers staan klaar voor wie nadien nood heeft aan een gesprek.

Çavaria roept alle Regenbooghuizen en sympathiserende organisaties op de regenboogvlag halfstok te hangen in solidariteit met de slachtoffers. "In moeilijke tijden als deze is het belangrijk te tonen dat we er zijn voor elkaar. Niet alleen holebi's en transgenders, maar alle Belgen", zegt çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs. "Samen staan we sterk tegen terreur."

Brussel
Ook in Brussel wordt er stilgestaan bij de gebeurtenissen in Orlando. Daar is dinsdag een bijenkomst gepland aan de Beurs om 19 uur. Net als bij de aanslagen van maart in ons land willen de organisatoren het plein voor de beurs omtoveren tot een gedenkplaats. Zij roepen dan ook op om kaarsen, pancartes en/of vlaggen mee te nemen.

Praktisch:
Antwerpen maandag 13 juni om 18u
Locatie: Draakplaats aan Het Roze Huis in Antwerpen
We komen samen voor een minuut stilte. Wie wil kan daarna met krijt een boodschap achterlaten op de brug.

Brussel dinsdag 14 juni om 19 uur aan de Beurs

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select