Bij Moible Vikings stel je je abonnement zelf samen
Travestie en Transgender

New York start met sensibiliseringscampgne voor toiletgebruik transgenders


gepost op 09/06/2016 om 20:00

Delen

De stad New York heeft maandag een sensibiliseringscampagne gelanceerd die het gebruik van openbare toiletten volgens genderidentiteit promoot en niet noodzakelijk volgens het geboortegeslacht. Met de campagne werd ook meteen het startschot gegeven voor de Pride maand met als hoogtepunt de jaarlijkse gaypride optocht doorheen Manhattan. Momenteel woedt er na de goedkeuring van de zogenoemde toiletwet in de staat North Carolina in verschillende Amerikaanse staten de discussie gevoerd of transgenders het openbare toilet van hun voorkeurgeslacht mogen gebruiken.

"Niemand mag de toegang tot een toilet ontzegt worden of gediscrimineerd worden voor wie ze zijn. Iedere New Yorker heeft het wettelijke recht om een toilet te gebruiken dat overeen komt met hun genderidentiteit ", zo zei burgemeester Billl de Blasio bij de lancering van de campagne.

Volgens de campagne moet een transgender die geboren is als jongen, maar zichzelf als meisje beschouwt, toegang krijgen tot het damestoilet.

De campagne bevat naast verschillende affiches ook twee videofilmpjes, die uitgezonden worden op de sociale media en op het regionale televisiekanaal NYC TV. Elke poster of video toont een transgender uit New York.


Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).