Travestie en Transgender

Petra De Sutter wint Prijs De Maakbare Mens


gepost op 07/04/2016 om 22:00

Delen

Fertiliteitsspecialiste Petra De Sutter krijgt De Prijs De Maakbare. Ze wordt gelauwerd voor haar grensverleggende werk als wetenschapper, dokter en opiniemaker", zo zegt de vzw De Maakbare Mens donderdag in een persbericht. De prijsuitreiking vindt plaats op 24 april in Gent, waar de Sutter een gedicht van Maud Vanhauwaert in ontvangst zal nemen.

Buitengewoon hoogleraar Petra De Sutter is gynaecoloog en diensthoofd van de afdeling Reproductieve Geneeskunde van het UZ Gent. Ze werkte daarnaast actief mee aan het tot stand komen van progressieve wetten, zoals de wet betreffende medisch begeleide voortplanting, de embryowet en de wet betreffende transseksualiteit. In 2014 trad ze toe tot de politiek en werd zij de eerste Belgische transvrouw op een parlementslijst. Nu zetelt ze voor Groen in de Senaat.

"Wat Petra De Sutter onderscheidt van vele andere prominente wetenschappers, is dat ze zich met een enorme gedrevenheid inzet om ontwikkelingen in de geneeskunde en biotechnologie in een maatschappelijke context te plaatsen en daarbij ethische kanttekeningen maakt waar nodig", zegt Heidi Mertes, voorzitter van de Maakbare Mens. "Dat ze zich bovendien als arts en politica gepassioneerd engageert voor een aantal thema's die een directe link hebben met de maakbaarheid van de mens en met het recht om je eigen leven vorm te geven, maakt haar de uitgelezen laureate voor deze prijs.

De Prijs De Maakbare Mens wordt tweejaarlijks toegekend aan een of meerdere personen die bijdragen tot een beter begrip van medische ontwikkelingen en de maatschappelijke vragen en uitdagingen erbij. Het is dit jaar de derde keer dat de prijs wordt uitgereikt.

Bron:Belga

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
ɠ2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).