Last Minutes, Reizen en Hotels Vergelijken?
Travestie en Transgender

Video: Klasse pakt taboe rond homoseksualiteit en transgenders in scholen aan


gepost op 13/11/2014 om 21:00

Delen

Het onderwijstijdschrift Klasse gaat het taboe rond homoseksualiteit en transgenders in scholen doorbreken met een tienpuntenplan, brochure, inleefverhalen en videoreportages.

Uit een Amerikaans onderzoek van Grossman blijkt dat voor het welbehagen van transgender- en holebi-jongeren het van cruciaal belang is dat er in de school informatie aanwezig is over lokale holebi- en transgenderorganisaties.
Klasse wil aan deze aanwezigheid in de school werken. Een tienpuntenplan, brochures, inleefverhalen en videoreportages moeten de leerkrachten overhalen om het thema in de klas te bespreken. "Voor transgenders, holebi's en iedereen die niet binnen de stereotiepe heteronorm past, is de school vaak een plek waar ze zich niet veilig of welkom voelen", vindt Klasse.
Voor Steven De Baerdemaeker van holebivereniging «avaria moet de thematiek verder kijken dan het klaslokaal. "We zien dat het voor scholen niet gemakkelijk is om actie te ondernemen. Er wordt wel eens een les over holebi's, meestal niet over transgenders, georganiseerd. Of er komt eens een scholenwerker, maar verder reikt het niet", zegt De Baerdemaeker. "Nochtans worden deze jongeren dagelijks geconfronteerd met de heteronorm, vooral in het taalgebruik. Met deze actie hopen we dat er een bredere aanpak komt voor de hele schoolstructuur."


Bron: Belga

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select