Travestie en Transgender

Androgyn fotomodel is een echte transvrouw


gepost op 25/07/2014 om 16:00

Delen

Andrej Pejic, het fotomodel dat bekend is geworden voor zijn androgyne uitstraling, is een volledige transvrouw geworden. Eerder dit jaar onderging Andrej een geslachtsveranderende operatie waardoor hij volledig vrouw werd.

In één adem laat Andreja, zoals ze vanaf nu heet, weten dat ze niet langer meer model staat voor mannenkledij. In het Amerikaanse blad People komt ze officieel uit de kast als transvrouw.

Pejic begon in 2007 aan zijn carriere als model en was de eerste man die de vrouwenkledij van modeketen H&M mocht aanprijzen. Adrej Pejic was prachtig als man én als vrouw en liep net zo gemakkelijk een herenshow voor Paul Smith als een damesshow voor Jean-Paul Gaultier. Hij stond bekend als hét boegbeeld van de nieuwe generatie androgyne modellen die voor beide seksen kunnen doorgaan. Vorig jaar was hij nog naast Tilda Swinton te zien in een videoclip van David Bowie.
Tegen People zegt Andreja dat ze een sociale voorbeeldfunctie is. “Ik hoop door open hierover te zijn dat het minder een probleem wordt.”

“Ik droomde en fantaseerde altijd al om een meisje te zijn en ik werd redelijk goed om me als jongen te gedragen. Maar ik verstopte wie ik echt was.”

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).