Bij Moible Vikings stel je je abonnement zelf samen
lesbiennes

300.000 toeschouwers voor 35ste Sydney Mardi Gras


gepost op 04/03/2013 om 10:00

Delen

Met meer dan 9000 deelnemers verspreid over 108 wagens en meer dan 300.000 toeschouwers langs het parcours in Sydney is de 35ste editie van de Mardi Gras zaterdag opnieuw een succes geworden.

Als thema werd dit jaar terug gegrepen naar 1978 toen voor de eerste keer een protestmars voor meer holebirechten doorging in Sydney. Enkele van de mensen die toen in die mars meeliepen mochten de feestelijke optocht vol met dragqueens en andere feestvierders openen.
De protestmars uit 1978 is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een groots feest waar zowel politici, militairen als dragqueens en schaarsgeklede dansers oproepen tot aanvaarding en gelijkheid. Het was overigens de eerste keer dat homoseksuele militairen de toestemming om in hun uniform mee te marcheren.
Dit jaar waren er ook heel wat politici die meeliepen in de mars. Dit jaar vinden er in AustraliŽ immers verkiezingen plaats. Heel wat van hen ijveren in dit verkiezingsjaar voor de openstelling van het huwelijk voor homoseksuele koppels.

Het Gay and Lesbien Mardi Gras festival is uitgegroeid tot een toeristische trekpleister die jaarlijks meer dan 30 miljoen dollar injecteert in de lokale economie van Sydney.

foto: Twitter

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select