lesbiennes

Vlaamse schrijft eerste lesbische chicklit


gepost op 15/09/2012 om 13:00

Delen

Waarom valt de hoofdrolspeelster in een chicklit zoals Bridget Jones Diary altijd op mannen? Dat is de vraag die de Vlaamse Jessica Maes al twee jaar bezighoudt. Een vrouwelijk hoofdpersonage kan toch ook op een andere vrouw vallen? Jazeker, blijkt uit Mannenpakken of Vrouwenhakken.

Maes schreef het manuscript samen met Suzanne Slotboom uit Lesden (columniste van Whoopsie Daisy). Niet alleen het lesbische karakter is nieuw, even vernieuwend is de manier van uitgeven.

“De humor en de luchtige manier waarop vrouwen al shoppend en cocktail drinkend door het leven gaan, dat vind ik het mooiste aan de chicklit-verhalen”, zegt schrijfster Jessica Maes. “De hoofdpersonages hebben allemaal een carrière, veel vriendinnen en - heel belangrijk - een droom. Ook zijn ze allemaal op zoek naar de ware liefde. Maar deze liefde is gehuld in een mannenpak. Dat wringt bij mij, aangezien bij mij de liefdes op vrouwenhakken rond huppelen.”

Homo-emancipatie
In Mannenpakken of Vrouwenhakken ontdekt de 25-jarige Milou dat ze wel heel veel aparte kriebels krijgt van de benen van een mooie vrouw.
Het boek leent zich uitstekend om herkenbare situaties, vooroordelen en clichés van de hedendaagse lesbienne op een luchtige en grappige manier in beeld te brengen. Uiteraard probeert de uitgave bij te dragen aan de homo-emancipatie.

Primeur

Informatie over het boek is inmiddels te vinden via een Facebook-pagina, een een promotiefilmpje op YouTube. Ook sites als Gay Castle Guide, Lesbisch Lezen, Tenpages.com, Maastrichtmoetjehoren en Het belang van Limburg (B) besteedden al aandacht aan het boek dat met chick-on-chicklit een nieuwe tak binnen het chicklit-genre inluidt.

Crowdfunding
De schrijvers hopen dat de chick-on-chicklit een definitief plek in de schappen van de boekhandels verwerft. Een eerste stap in dat proces is de vervaardiging via een volledig nieuwe manier van uitgeven. Via de site TenPages.com kunnen schrijvers een deel van hun manuscript plaatsen. Wie dat wil kan het daar lezen en vervolgens aandelen kopen. Dat kan al vanaf vijf euro. Als het manuscript binnen vier maanden tweeduizenden aandelen verkoopt, wordt het boek uitgegeven door een gerenommeerde uitgeverij. Vanaf dan is het ook te koop bij diverse grote boekhandels zoals Selexyz en Bol.com.

Het grote voordeel is dat wie investeert bij succes meedeelt in de winst, die behoorlijk kan oplopen. Bij TenPages.com is het risico zeer laag. Als het manuscript de tweeduizend aandelen niet haalt, krijgt de investeerder vier van de vijf euro terug. De laatste euro wordt door TenPages.com besteed aan de instandhouding van de site.

Via deze link kun je aandelen kopen voor Mannenpakken of Vrouwenhakken.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).