Bij Moible Vikings stel je je abonnement zelf samen
lesbiennes

Lesbisch koppel redt veertig jongeren tijdens drama op Utoya


gepost op 02/08/2011 om 20:29

Delen

Meer dan een week na de massamoord in Noorwegen wordt pas bekend dat een lesbisch koppel hun leven waagden om veertig jongeren te redden. Torrii Hansen en Hege Dalen, een getrouwd lesbisch koppel waren aan het dineren aan de andere kant van het eiland Utoya toen Anders Breivik het vuur openden in het jongerenkamp. Hierbij vielen 68 doden.

De Finse krant Helsingin Sanomat pakte als eerste uit met het heldhaftige verhaal en verschillende holebi-blogs en websites namen het bericht daarna over in hun berichtgeving.

In het interview in Helsingin Sanomat vertellen Hege Dalen en haar echtgenoot hoe ze geweerschoten en geschreeuw op het eiland hoorden."We waren in een restaurant aan het eten en hoorden de schoten en het geschreeuw. We zagen hoe jongeren in paniek in het meer sprongen."

Het koppel schoot direct in actie en duwde hun boot terug het Tyrufjorden meer in. Dalen en Hansen pikten verschillende slachtoffers uit het water po. Verschillende verkeerden in schock en waren gewond. Vervolgens dropten ze de jongeren aan de andere kant van het eiland en vaarden terug naar de andere kant. Tijdens de terugtocht merktte het koppel op dat er kogelinslagen in hun boot zagen. In totaal gingen ze vier keer terug naar de andere kant van het eiland en konden op die manier veertig jongeren redden.
"'s nachts konden we niet slapen. Vandaag zijn we opnieuw bij elkaar gekomen en hebben we over de gebeurtenissen gepraat."

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).