lesbiennes

Lesbische bloggers zijn getrouwde mannen


gepost op 15/06/2011 om 00:02

Delen

Deze week is bekend geworden dat twee lesbische bloggers eigenlijk mannen zijn. Zowel de eigenares van de blog 'A gay girl in Damascus' als die van de blog 'LezGetReal' hebben toegegeven dat ze helemaal geen lesbiennes zijn.

De bal ging vorige week aan het rollen toen er plotseling een bericht verscheen op de blog van de Syrisch-Amerikaanse lesbienne Amina Abdallah Araf. In het bericht, dat gepost werd door een nicht van Araf, stond te lezen dat de blogster ontvoerd was door drie mannen. Op de blog verschenen regelmatig artikels over de situatie in Damascus en het leven als homoseksuele vrouw tijdens de onrust daar. Het nieuws van de ontvoering zorgde er voor dat verschillende media op een zoektocht naar Araf opzette. Al snel bleek dat niemand ooit met Araf in het echt had gesproken. Ook verschillende anekdotes over haar ontmoetingen met de Syrische veiligheidsdienst, het feit dat ze Hebreeuws geleerd had en in het openbaar gekust had bleken, volgens ingewijden, niet te stroken met de werkelijkheid. De doorslag kwam er toen de Kroatische Jelena Lecic de BBC contacteerde met het nieuws dat het haar foto's waren die op de blog van Amina Abdallah Araf stonden. Zij wist niets van het feit dat haar foto's gestolen waren tot dat ze haar foto in een Britse krant had gezien bij een artikel over de blogger.

Dit nieuws zorgde ervoor dat de veertigjarige Tom MacMaster uit Georgia uiteindelijk bekende dat hij zich al die tijd had uitgegeven voor de lesbische Amina Abdallah Araf.Tom MacMaster zei dat hij het fictieve personage van Amina Arraf had bedacht om aandacht te geven aan de veranderende situatie in het Midden Oosten.

Vandaag werd ook bekend dat de hoofdredactrice van een andere lesbische blog ook een man is.

‘Paula Brooks’, van LezGetReal.com is eigenlijk de 58-jarige voormalige piloot en constructiewerker Bill Graber uit Ohio.

Hij gaf gisteren in de Amerikaanse krant The Washington Post zijn ware identiteit vrij. Hij begon met de lesbische website omdat hij gekwetst was door de aanvallen op zijn lesbische vriendinnen. Hij nam de identiteit van Paula Brooks aan omdat hij vreesde dat hij als heteroman niet serieus zou worden genomen.

Het was ook Paula die als eerste fragmenten publiceerde van de 'Gay girl in Damascus'-blog.

Andere journalisten die meewerkten aan LezGetReal zeggen dat ze Paula nooit ontmoet hadden omdat ze beweerde datzelfde doof was en enkel via haar vader kon communiceren.

Graber zegt dat hij de naam van zijn vrouw aannam en de website beheerde met de beste bedoelingen.
Toen MacMasters ontmaskerd werd begon er ook een vermoeden te rijzen dat Paula Brooks ook wel eens een schuilnaam kon zijn van MacMasters.

Zowel MacMasters als Graber wisten van elkaar niet dat ze mannen waren en beiden hadden via e-mail met elkaar geflirt.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select