lesbiennes

LGBT-activiste ontvangt Martin Ennals Award


gepost op 07/05/2011 om 12:13

Delen

De Oegandese mensenrechtenactiviste Kasha Jacqueline Nabagesera is de winnaar van de Martin Ennals Award for Human Rights Defenders 2011. Ze ontvangt de prijs voor haar werk voor de LGBT-rechten in haar land.

Als oprichtster van de prominente LGBT-organisatie (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) Freedom of Roa Uganda strijdt Kasha Jacqueline Nabagesera tegen foltering en mishandeling van Oegandese gemeenschappen op basis van seksuele oriŽntatie en genderidentiteit.

Kasha wordt aanhoudend bedreigd. Haar naam verscheen ook op een lijst van vermeende homoseksuelen die door de Oegandese krant Rolling Stone werd gepubliceerd. Alle mensen op de lijst zouden volgens de krant moeten worden opgehangen. Ondanks alle bedreigingen blijft Kasha zich publiekelijk uitspreken voor de LGBT-rechten.

De Martin Ennals Award for Human Rights Defenders (MEA) is een initiatief van de tien grootste mensenrechtenorganisaties. Het doel van de award is het bieden van bescherming aan mensenrechten-verdedigers in de wereld. Kasha Jacqueline Nabagesera zal de prijs later dit jaar tijdens een ceremonie in de Victoria Hall in GenŤve ontvangen.
Bron: Amnesty International.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select