Niet één maar drie nieuwe woordvoerders voor Wel Jong Niet Hetero
Dit is het volledige programma van de Belgian Pride
Sensoa pakt uit met nieuwe campagne PROTECT, TEST, TREAT, REPEAT
#sharethecolor-campagne doorbreekt opnieuw stereotypes en taboes
Nick Van Vooren verrassend vijfde op Mister Gay World verkiezing
Amerikaanse homofobe haatprediker niet welkom in Nederland
Steeds meer meldingen van holebifobie bij Unia
Bart Hesters niet naar Mister Gay World verkiezing door hartproblemen
KBVB geeft Trossard waarschuwing en boete voor homofobe uitspraken Meer dan 100.000 deelnemers aan Belgian Pride
Brussels Hoofdstedelijk Gewest herhaalt #sharethecolor campagne
Na het succes van vorig jaar herhaalt het Brussels Hoofdstedelijk Gewest dit jaar de #sharethecolor campagne waarbij opgeroepen wordt om de pinknagel te verven. Dit jaar wil de campagne het begrip ‘intersectionaliteit’ letterlijk en figuurlijk in de verf zetten. De campagne loopt vanaf 3 mei en valt samen met de pride in Brussel.
Papieren Zizo verdwijnt
Het LGBT-magazine ZIZO stopt met de papieren versie en zal enkel nog digitaal verschijnen. Dat is een gevolg van de betere integratie van LGBT+-thema’s in reguliere media en algemene evoluties in het medialandschap. De laatste papieren versie verschijnt eind april. ZIZO blijft een forum voor LGBT+-stemmen en -verhalen die elders zelden aan bod komen.
Video:Limburgse scholen hard aan het werk aan IDAHOT-challenge
Vierentwintig Limburgse scholen zijn momenteel druk aan het werk aan de IDAHOT-challenge van het Regenbooghuis Limburg.De afgelopen weken kregen de scholen enkele panelen die ze kunnen beschilderen. De bedoeling is dat de panelen worden samengebracht in een muur die ergens langs fietsroutenetwerk in Limburg zal worden geplaatst.
Politie betrapt seksende mannen in bos langs E313
De politie van Limburg Regio Hoofdstad heeft de afgelopen dagen vier mannen betrapt terwijl ze seks hadden in een bos langs de parking aan de E313 in Diepenbeek.Telkens werden er processen-verbaal opgesteld voor openbare zedenschennis.
Queer Eye fans zamelen 100.000 dollar in om lesbienne verder te laten studeren
Fans van de Netflix-serie Queer Eye hebben meer dan 100.000 dollar ingezameld om de studieschuld van Jessica Guilbeaux te betalen. De lesbienne, die door haar ouders na haar coming-out het huis werd uitgezet, werd door de vijf heren onder handen genomen in het derde seizoen van Queer Eye. Er werd zoveel geld ingezameld dat Jessica zelfs opnieuw kan gaan studeren.
Vijfde editie van Transcreen komt eraan in Amsterdam
Ook dit jaar is er weer een filmfestival met trangender en gender diverse films in Amsterdam. Van 30 mei tot 2 juni vindt er de vijfde editie plaats van het Transcreen festival in het Filmtheater Kriterion, met satellietevenementen in Club JACO te Amsterdam-Oost.
Deense profvoetballer is boos op supporters die hem voor homo uitmaken
De Deense prof-voetballer Viktor Fischer heeft zich boos gemaakt over de homofobe liederen die tegen hem gezongen werden tijdens twee wedstrijden.
Doodstraf voor LGBTI's in Brunei ingevoerd
In  het sultanaat Brunei is een nieuwe, strenge islamitische wetgeving met lijfstraffen in werking getreden. Wie seks heeft met iemand van hetzelfde geslacht of overspel pleegt, riskeert gestenigd te worden. De verstrengde strafwetten werden voor het eerst in 2013 aangekondigd. Verschillende leden van de LGBT-organisaties die het land telt hebben al aangegeven dat ze erover denken om uit de sultanaat te vluchten.
Belgian Pride lanceert thema met opvallende animatiefilm
The Belgian Pride lanceert voor de editie van 2019 het thema ‘intersectionaliteit’ onder de slogan ‘All for One’. De organisatie wil duidelijk maken dat de identiteit van een persoon meer is dan alleen huidskleur, seksuele geaardheid, gender, religie, handicap, leeftijd... Opvallend is dat het thema wordt gelanceerd aan de hand van het feeërieke animatiesprookje ‘De Eigenaardige Prinses’ (The story of The Peculiar Princess).
Derde editie van de HOLEBI Top 100 op KIX
Radio KIX pakt ook dit jaar op 11 mei uit met een HOLEBI top 100. Het is reeds de derde keer dat de luisteraar zijn favoriete LGBT-getinte hits in een hitlijst mag stoppen.
Bij Debecker wint Diversiteitstrofee
Bij Debecker, het praatprogramma van Karolien Debecker heeft de VRT diversiteitstrofee in de categorie Radio gekregen. De openbare omroep reikte reeds zeven jaar op rij de diversiteitstrofeeën uit aan haar interne en externe mediamakers. Een professionele jury - met vertegenwoordigers van GRIP vzw, de Vrouwenraad, Çavaria, het Minderhedenforum, de Vlaamse Ouderenraad en het Netwerk tegen armoede - kiest de winnaars.
Debat over interculturele homoseksuele relaties verhuist na extreem-rechtse bedreigingen
Het Roze Huis - çavaria Antwerpen en de theatervereniging Vreak gaan hun debat over homoseksuele relaties binnen interculturele relaties achter gesloten deuren houden nadat er op sociale media vanuit extreemrechtse hoek bedreigingen zijn gekomen. Het debat dat op dinsdag 26 maart doorgaat in het Fakkeltheater zal nu op een andere locatie doorgaan maar helemaal gestreamd worden via Facebook.
Homobars in Oostende via Grindr bedreigd met aanslag
Het Parket van West-Vlaanderen,afdeling Brugge, is met een onderzoek begonnen naar de bedreigingen van een aanslag op verschillende gaybars in Oostende. De bedreigingen werden via de dating-app Grindr de wereld in gestuurd. Daar werd een profiel aangemaakt onder de naam Aanslag. "Vanavond of het weekend plegen we ook een aanslag in de gaybars van Oostende. Om te beginnen in Valantino's, daarna in your place en daarna de andere cafés en restaurants. Bereid je voor, niemand kan ons tegen houden. We zijn met 27 man." Zo staat te lezen op de profielpagina.
Conchita Wurst ondergaat schokkende transformatie
Conchita Wurst heeft een drastische transformatie ondergaan in de nieuwe video voor de single ‘Hit Me’. Waar de bebaarde diva vroeger lang haar had heeft ze dat ingeruild voor de een korte grijze coupe.
Limburgse scholen ontvangen IDAHOT-pakket
Het Regenbooghuis van Limburg gaat deze week langs Limburgse secundaire scholen om hen een Idahot-challenge pakket te overhandigen. Verschillende scholen hebben positief gereageerd op de oproep die het Limburgse Regenbooghuis eerder dit jaar uitstuurde.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select