Europese Unie roept Tanzania ter verantwoording over antihomocampagne
Video: Holebifoon krijgt een nieuwe naam en wordt Lumi
Al 50.000 Belgische bezoekers voor Girl
Netflix trekt stekker uit Orange Is The New Black
Holebifilmfestival voor het eerst in alle Vlaamse provincies
Eerste uitzendkantoor voor transgenders opent de deuren in Nederland
Girl valt ook in Gent in de prijzen
Eerste LGBT-vluchthuis opent de deuren in Brussel
Abba opnieuw bovenaan in de Homo Top 100 Zweedse kortfilm slaat dubbelslag tijdens Holebikort
Roemeens referendum tegen homo-huwelijk ongeldig
In Roemenië is er te weinig volk komen opdagen voor het referendum over het verbod op het homohuwelijk. Omdat het percentage bleef steken op 20,4 procent in plaats van de verplichte 30 procent is het referendum ongeldig verklaard. Het referendum moest in de grondwet verankeren dat het huwelijk alleen mogelijk is tussen een man en een vrouw.
Tv-monument Walter Capiau overleden
Tv-icoon Walter Capiau is op 80-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van maagkanker. De voormalige radio- en televisiepresentator was het gezicht van heel wat legendarische televisieprogramma’s zoals ‘Hoger Lager’, “Walters verjaardagsshow” en “Het Rad van Fortuin”.Na beschuldigingen van kindermisbruik verdween hij van het scherm. In augustus raakte bekend dat Capiau ernstig ziek was.
Homoseksuele man steekt buurman neer na homofobe verwijten
Een Amerikaanse homoseksuele man die in 2015 twee mannen meermaals neerstak nadat één van hen hem voor homo en neger uitmaakte is woensdagvoormiddag voor de Tongerse strafrechter moeten verschijnen. Volgens de procureur is er sprake van uitlokking door de buurman en daarom vroeg hij een schuldigverklaring met opschorting van een straf.
Video: John Barrowman steunt pas uit de kast gekomen homo in Gent
Acteur John Barrowman heeft tijdens de fantasy-conventie FACTS in Gent een pas uit de kast gekomen jongen een warm hart onder de riem gestoken. Thibaut, die zes maanden geleden uit de kast is gekomen en zijn ouders vertelde dat hij homo was, vertelde in tranen hoe zwaar hij het had na zijn coming-out. De Arrow- en Doctor Who-acteur riep de jongen op het podium en zei dat hij trots moet zijn als homo.
Comédienne Wanda Sykes komt volgend jaar naar Antwerpen
Wanda Sykes, vaste gast bij The Ellen Degeneres Show, (Emmy)-awardwinnende stand-up comedian en felle verdediger van holebi- en zwarte rechten komt eindelijk naar België! Op zaterdag 12 januari doet ze Zuiderpershuis Antwerpen aan met haar nieuwste livemateriaal.
Nieuwe campagne verwelkomt alle genders in Brussel
Deze week is in Brussel de sensisbiliseringscampagne All Genders Welcome gelanceerd. De campagne is een initiatief van het Rainbow House, Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets en twintig Brusselse partners.
Neef van Britse koningin trouwt met andere man
Afgelopen weekend is de neef van de Britse koningin, Lord Ivar Mountbatton getrouwd met zijn vriend James Coyle. Het huwelijk is het eerste homo-huwelijk binnen de Britse koninklijke familie. De 55-jarige Lord Ivar Mountbatten (55 jaar) werd weggegeven door zijn vrouw van wie hij gescheiden is met wie hij drie kinderen heeft.
Roemeens referendum tegen homo-huwelijken gaat begin oktober door.
Op 6 en 7 oktober kunnen de Roemenen zich in een referendum zich uitspreken tegen het homo-huwelijk. De stemgerechtigden kunnen dan laten weten of ze voorstander zijn om de huidige genderneutrale huwelijkswet, waarin sprake is van echtgenoten, te veranderen in een wet waarin er specifiek staat dat een huwelijk een unie is tussen een man en een vrouw.
Tiener gearresteerd die aanslag wilde plegen op Duitse homo-dancing
De politie van Frankfurt heeft een zeventienjarige jongen gearresteerd die een bomaanslag plande op een homo-dancing en een katholieke kerk. De eerder deze maand gearresteerd jongen verscheen voor de onderzoeksrechter die zijn aanhouding verlengde.
Regenbooghuis Limburg zoekt wol en breiers voor Wereld Aids dag actie
Het Regenbooghuis van Limburg wil op Wereld Aids dag (1 december) uitpakken met een stunt en het regenbooghuis verbinden met de Grote Markt van Hasselt met een gigantisch gebreid lint. Daarom hebben de vrijwilligers een oproep gelanceerd naar breiers en bollen wol.
Roemeense Senaat schaart zich achter referendum dat homohuwelijken moeten verbieden
De Roemeense Senaat heeft zich met grote meerderheid achter een burgerinitiatief geschaard om het homo-huwelijk in de toekomst te verbieden in het land. De organisatie Coalitie voor de Familie slaagde erin om drie miljoen handtekeningen te verzamelen om een referendum af te dwingen die het homo-huwelijk onmogelijk wil maken.
India haalt homoseksualiteit uit de strafwet
Het Hooggerechtshof van India heeft de wet die homoseksuele betrekkingen verbiedt ongrondwettelijk verklaard. Het beruchte artikel 377 in de Indiase strafwet is volgens de rechters ongrondwettelijk omdat het indruist tegen het recht op privacy. India telt een bevolking van 1,3 miljard mensen waarvan naar schatting 78 miljoen holebi’s en transgenders.
Vijf jaar cel voor voormalige para die transvrouw met hamer bewerkte
Een 49-jarige voormalige para uit Hasselt is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar omdat hij de woning van een transvrouw met wie hij een relatie had binnendrong en haar verschillende keren met een hamer sloeg. Hij stond vorige maand ook terecht voor enkele diefstallen en een inbraak in het kantoorgebouw van de FOD Financiën in Tongeren.
Maleisische staat wil stokslagen voor homoseksuelen invoeren
Politici uit de Maleisische staat van Pahang denken erover na om stokslagen voor homoseksuelen te legaliseren. Afgelopen maandag kregen twee vrouwen stokslagen in de conservatieve deelstaat Terengganu nadat ze vorige maand veroordeeld waren door een rechtbank omdat ze door de shariapolitie betrapt waren terwijl ze seks hadden in een auto.
Doodstraf voor moordenaar die homoseksuelen een schande voor de mensheid noemt
Een 32-jarige Amerikaan, die homoseksuelen omschreef als een schande, heeft de doodstraf gekregen voor de moord op een homekoppel in 2010. Peter Avsenew werd vorig jaar al schuldig bevonden voor de moord van Kevin Adams en Steven Powell in Wilton Manors in 2010 maar kreeg nu pas zijn straf te horen.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).