Bij Moible Vikings stel je je abonnement zelf samen
Video: Mister Gay Belgium lanceert zichtbaarheidscampagne Nu out, straks ook ou(d/t)-campagne.
Valentijnsactie brengt biseksualiteit onder de aandacht
ESF-presentator doneert gage aan LGBT-centrum
Vier op de vijf Belgen: LGBT's moeten eigen leven kunnen leiden
Goed nieuws voor de fans: The L Word komt terug
Limburgse Regenbooghuis werkt samen met scholen aan kunstzinnige muur voor IDAHOT
Empire-acteur slachtoffer van homofoob geweld
Nieuwe Franse campagne pakt LGBT+geweld op scholen aan
Mode-ontwerper Karl Lagerfeld overleden Dit zijn de finalisten voor Mister Gay Belgium 2019
Cavaria-awards voor VTM Nieuws, 11.11.11. en Ulrike Lunacek
Zaterdagavond reikte çavaria, de Vlaamse koepel van LGBT+ verenigingen, haar jaarlijkse awards uit. VTM Nieuws ging aan de haal met de Çavaria Media Award, 11.11.11. won de Çavaria Campaign Award en voormalig Europarlementslid Ulrike Lunacek verdiende de Çavaria Lifetime Achievement Award.
Dit zijn de genomineerden voor de Cavaria-Awards
Cavaria heeft de genomineerden voor zijn media en Campaign Award bekend gemaakt. De Cavaria-awards worden zaterdag samen met de Lifetime Achievement award uitgereikt tijdens Sparkle in Gent. Met de awards bekroont de organisatie personen en organisaties die in 2018 een positieve invloed hadden op de rechten en het welzijn van holebi’s en transgenders.
Angola haalt homoseksualiteit uit de strafwet
Angola heeft woensdag homoseksuele seksuele daden uit de strafwet gehaald. Het parlement stemde woensdag met overgrote meerderheid voor een aanpassing van de strafwet en het artikel dat homoseksuele contacten verbeidt. Dat artikel dateerde nog uit 1886, de periode van de Portugese overheersing van Angola.
Trump mag transgenders uit het leger weren
Het Amerikaanse Hooggerechtshof geeft president Donald Trump toestemming om het aantal transgenders binnen de strijdkrachten te beperken. Daarmee worden eerdere uitspraken van lagere rechters ongedaan gemaakt.
Europarlementsleden willen dat Tunesië stopt met martelen van homoseksuelen
Verschillende Europese parlementsleden en leden van de LGBT-werkgroep van het parlement hebben een open brief aan de Tunesische overheid geschreven waarin ze de arrestatie van verschillende homoseksuele mannen en hun behandeling aanklagen. Eén van de ondertekenaars is Bart Staes (Groen).
Grote veranderingen op til bij Antwerp Pride
Antwerp Pride ondergaat dit jaar een hele metamorfose. Niet alleen krijgt het parcours dat de Pride op zaterdag 10 augustus zal afleggen een grondige wijziging, ook verruilt de organisatie het Steenplein voor de Gedempte Zuiderdokken waar zowel het Love United festival als het afsluitende slotfeest op zondag zal plaatsvinden.
Gevangenisstraffen tot 17 jaar voor zuuraanval op klanten LGBT-dancing.
Acht mannen die bezoekers van een Londense homo-dancing vorig jaar aanvielen en een zuuroplossing in hun gezicht gooiden zijn door de correctionele rechtbank in Londen veroordeeld tot gevangenisstraffen van 18 maanden tot 17 jaar.
Open Vld: Tsjetsjeens geweld tegen homoseksuelen moet op agenda van VN veiligheidsraad komen
Open Vld parlementsleden Jean-Jacques De Gucht en Lionel Bajart veroordelen de zoveelste grove schending van de mensenrechten vanwege de Tsjetsjeense overheid ten aanzien van de LGTB-gemeenschap. Ze willen Vlaams minister-president Bourgeois hierover interpelleren en willen dat de kwestie ook op de agenda van de VN Veiligheidsraad komt nu ons land daar lid van is.
Amnesty:Nieuwe klopjacht op homoseksuelen in Tsjetsjenië
Amnesty beschikt over geloofwaardige bewijzen dat de autoriteiten van Tsjetsjenië een nieuwe aanval hebben geopend op mensen van wie wordt verondersteld dat ze homoseksueel of lesbienne zijn. Sinds december 2018 zouden ten minste twee mensen zijn doodgemarteld.
Genomineerden shortlist X-Awards bekend gemaakt
Ook dit jaar worden tijdens Leatherpride en Darklands de X-Awards 2019 uitgereikt aan mensen, organisaties en initiatieven in de fetisj- en kinkscéne. Wie de uiteindelijke winnaars worden in de tien verschillende categorieën wordt mede via een stemming op de website van de X-Awards bepaald.
Bohemian Rhapsody, Green Book en American Crimestory zorgen voor LGBT-getinte Golden Globes
Green book" en "Bohemian rhapsody" zijn de grote winnaars geworden van de Golden Globes, de belangrijkste film- en tv-prijzen na de Oscars en Emmy's. "Green book" werd gekroond tot beste komedie/musical, "Bohemian rhapsody" maakte in tegenstelling tot de Belgische inzending Girl zijn ambities wel waar.   
Ophef over ondertekening anti-LGBT pamflet door protestantse predikers
In Nederland hebben 250 radicale christenen en predikers, waaronder ook SGP-voorzitter Kees van der Staaij, de homo-en transfobe Nashville-verklaring ondertekent. In veertien punten worden LGBT’s op basis van bijbelse teksten gediscrimineerd. Het Nederlandse Openbare Ministerie is een onderzoek begonnen om te kijken of de verklaring de Nederlandse grondwet schendt.
Trinxx, na Belgie, ook te zien in Holland Got Talent
De Antwerpse dansformatie Trinxx lonkt in het nieuwe jaar over de landsgrenzen heen. Nadat ze vorig jaar net de finale misten van Belgium Got Talent gaan ze hun kans wagen in de Nederlandse versie. Dat maakte hun manager Bram Bierkens bekend op Facebook.
LGBT-filmfestival Pinx dit jaar nog pikanter en charmanter
De Gentse bioscoop Sphinx Cinema pakt eind januari voor het zevende jaar op rij uit met hun LGBT-filmfestival Pinx. Van 30 januari tot en met 5 februari kun je er terecht voor een gevarieerd programma dat de organisatie omschrijft als “nog pikanter, nog charmanter en nog crucialer” dan de films die de afgelopen jaren te zien waren tijdens het festival.
Ultra rechtse en homofobe president van Brazilië legt de eed af
In Brazilië is dinsdag de ultrarechtse vroegere militair Jair Bolsonaro beëdigd als nieuwe president. De 63-jarige legde de eed af in het Congres. Bolsonaro omschrijft zichzelf als ‘een trotse homofoob’ en won overtuigend de verkiezingen van oktober. De Braziliaanse holebi-gemeenschap houdt zich vast voor eventuele maatregelen die Bolsonaro zal aankondigen.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).