Bij Moible Vikings stel je je abonnement zelf samen
Genomineerden shortlist X-Awards bekend gemaakt
Bohemian Rhapsody, Green Book en American Crimestory zorgen voor LGBT-getinte Golden Globes
Ophef over ondertekening anti-LGBT pamflet door protestantse predikers
Trinxx, na Belgie, ook te zien in Holland Got Talent
LGBT-filmfestival Pinx dit jaar nog pikanter en charmanter
Ultra rechtse en homofobe president van Brazilië legt de eed af
Liefdadigheidsorganisaties krijgen nog giften van George Michael
Kristof Goffin duikt op in nieuwe reeks rond dertigers
Open Vld: Tsjetsjeens geweld tegen homoseksuelen moet op agenda van VN veiligheidsraad komen Amnesty:Nieuwe klopjacht op homoseksuelen in Tsjetsjenië
Amerikaanse zender werkt aan Queer As Folk reboot
Volgens het entertainmentblad Variety is de Amerikaanse zender Bravo van plan om de Britse serie ‘Queer As Folk’ te rebooten. De Britse serie dateert al van 1999 en speelde zich af rond drie mannen in Manchester. Aidan Gillen, Charlie Hunnam en Craig Kelly namen de hoofdrollen voor hun rekening.
Geen Oscar-nominatie voor Girl
De Vlaamse film "Girl" van Lukas Dhont heeft de shortlist voor de Oscar voor niet-Engelstalige film niet gehaald. Ondanks de vele prijzen die de debuutfilm van Dhont al kreeg komt dit toch wel als een verrassing. De Academy of Motion Picture Arts and Sciences, die de Oscars eind februari uitreikt, selecteerde negen films uit 87 landen voor de categorie niet-Engelstalige film.
Werkstraf en straf met uitstel voor koppel dat homo-koppel in elkaar sloeg
Het koppel dat een homostel in Gent met een stuurslot in elkaar sloeg in augustus is door de Gentse strafrechter veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur en een gevangenisstraf van twaalf maanden met uitstel. De verzwarende omstandigheid dat de feiten gepleegd werden omwille van de seksuele geaardheid van de slachtoffers, werd niet aanvaard. Cavaria, die zich burgerlijke partij had gesteld, reageerde teleurgesteld op het vonnis van de Gentse rechtbank.
Antwerp Pride herdenkt Stonewall rellen
Het thema van de twaalfde editie van Antwerp Pride is RIOT. Dat heeft de organisatie van de pride bekend gemaakt. De volgende editie van de Antwerp Pride gaat van woensdag 7 tot en met zondag 11 augustus 2019 zal doorgaan.
Negentien landen roepen EU op om rechten van LGBT's te blijven beschermen
Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) heeft voor ons land, een gezamenelijke verklaring ondertekend die de EU oproept om ook in de volgende legislatuur de bescherming van de rechten van LGBT’s te waarborgen. De verklaring is een initiatief van de Maltese regering en werd door negentien landen ondertekend.
Golden Globe nominatie voor Girl
De Belgische film ‘Girl’, het speelfilmdebuut van regisseur Lukas Dhont blijft prijzen en nominaties veroveren. De film is genomineerd voor de golden globes in de categorie ‘foreign language’, de categorie voor niet-Engelstalige films.
Rob Beenders (sp.a) stopt met politiek
Vlaams Parlementslid Rob Beenders stapt na de verkiezingen van volgend jaar uit het politieke leven. Dat maakte hij woensdag bekend in Het Belang van Limburg en De Standaard en op Facebook. Beenders (39) neemt noodgedwongen die beslissing omdat hij een ernstige vorm van de ziekte van Ménière heeft waardoor hij zich niet meer zeven op zeven kan inzetten. Beenders is veertien jaar actief in de politiek.
Homoseksuele apotheker vermoordt vrouw om nieuw leven te beginnen met een man
Een Britse homoseksuele apotheker is veroordeeld voor de moord op zijn vrouw. Hij vermoordde haar zodat hij samen met zijn nieuwe vriend en de opbrengst van de levensverzekering een nieuw leven in Australië te beginnen. Na een proces van twaalf dagen werd hij na een 3-uur durend beraad van de jury schuldig verklaard. Op moord staat in Groot-Brittannië een levenslange maximumstraf. De apotheker kreeg een gevangenisstraf van dertig jaar.
Nieuwe Hepatitus C-medicijnen worden terugbetaald
Vanaf 1 januari worden innovatieve geneesmiddelen voor de behandeling van hepatitis C terugbetaald aan alle patiënten. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block maakt hiervoor bijkomende middelen vrij.
Limburgers breien rode sjaal van 770 meter voor Wereld Aidsdag
Afgelopen zaterdag was het Wereld Aidsdag en daarvoor pakte het Regenbooghuis van Hasselt de afgelopen weken uit met een breiactie. De Hasseltse holebi's wilden de afstand van de Grote Markt van Hasselt naar het Regenbooghuis overbruggen met een rode sjaal. De Limburgers gaven massaal gevolg aan die oproep en dat leverde een sjaal op van 770 meter. Ruimschoots genoeg om de afstand van een halve kilometer te overbruggen.
Eddie Izzard voegt Belgische stops toe aan nieuwe tournee
Voordat hij enkele jaren van het podium verdwijnt om in de Britse politiek te duiken trekt Eddie Izzard nog één keer doorheen Europa met een nieuwe comedyshow. In april volgend jaar is hij met “Wunderbar” te gast in Antwerpen en Brussel.
Openbare gebouwen krijgen reuze rood lint op Wereldaidsdag
In vijf steden zal op 1 december een reuze rood lint geprojecteerd worden op openbare gebouwen. Het stadhuis van Antwerpen, Kunstencentrum Vooruit in Gent en het centraal station in Brussel dragen de eer om van vijf uur ’s namiddags tot elf uur ’s avonds getooid te worden met het rood lint.De projectie gebeurt in het kader van Wereldaidsdag.
Steeds minder nieuwe hiv-besmettingen
In 2017 werden in België 890 nieuwe diagnoses met hiv vastgesteld, een daling met 27,5% in vergelijking met het piekjaar 2012 en 2% in vergelijking met 2016.
Holebi's niet gediscrimineerd in eerste fase huurproces
Uit een onderzoek van professor Verhaeghe (VUB) in opdracht van Stad Gent, blijkt dat holebi’s die via e-mail contact opnemen met een makelaar om een huis te huren, niet gediscrimineerd worden. Çavaria is tevreden met dit resultaat. De belangenverdediger van holebi’s en transgenders vraagt zich wel af hoe het zit in de volgende fase, wanneer er persoonlijk contact is. Discriminatie op de huurmarkt van transgenders werd niet onderzocht.
Taiwanezen stemmen massaal tegen het hommo-huwelijk
Een meerderheid van de Taiwanezen hebben zich in verschillende referendums uitgesproken tegen het homohuwelijk. Zij steunen de definitie dat het huwelijk enkel kan worden afgesloten tussen een man en een vrouw. Vorig jaar had een rechtbank nochtans geoordeeld dat het homo-huwelijk in Taiwan wettelijk geregeld moest worden. De regering is nog steeds van plan om de relatie van homoseksuele koppels wettelijk te beschermen maar zwakt de nieuwe wetten waarschijnlijk sterk af.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select