Last Minutes, Reizen en Hotels Vergelijken?
Tiener gearresteerd die aanslag wilde plegen op Duitse homo-dancing
Regenbooghuis Limburg zoekt wol en breiers voor Wereld Aids dag actie
Roemeense Senaat schaart zich achter referendum dat homohuwelijken moeten verbieden
India haalt homoseksualiteit uit de strafwet
Vijf jaar cel voor voormalige para die transvrouw met hamer bewerkte
Maleisische staat wil stokslagen voor homoseksuelen invoeren
Doodstraf voor moordenaar die homoseksuelen een schande voor de mensheid noemt
Recordaantal inzendingen voor Holebikort wedstrijd
Neef van Britse koningin trouwt met andere man Roemeens referendum tegen homo-huwelijken gaat begin oktober door.
Video:Voor de mannen duikt de homo-geschiedenis in
Vanaf volgende week is de driedelige documentaire Voor de mannen op Canvas te zien. Daarin praat Xavier Taveirne met de eerste generaties mannen die zich in Vlaanderen durfden te outen als homo. Het is een aangrijpende en vaak ook onthutsende reeks geworden met verhalen over liefde, strijd en pijn, en het taboe van het homo zijn in minder tolerante tijden.
Denemarken versoepelt bloeddonaties voor homoseksuele mannen
Denemarken gaat bloeddonaties door mannen die seks hebben met andere mannen versoepelen. Volgens de Kopenhagen Post heeft de Deense minister van Volksgezondheid een model gevonden waarbij er toch voldoende zekerheid is ingebouwd om de overdracht van het hiv-virus door bloedtransfusies tot een minimum te beperken. Zolang de mannen tijdens de vier maanden voor hun donatie geen seks hebben gehad met een andere man mogen ze bloed geven. De nieuwe maatregel zou ergens volgend jaar van kracht worden.
Transgenderfilm Girl is de Belgische inzending voor de Oscars
De film Girl van regisseur Lukas Dhont is dit jaar de Belgische inzending voor de Oscars. Op het filmfestival van Cannes won de film al vier prijzen, waaronder die voor beste regiedebuut.
Jim Parsons is Big Bang Theory's Sheldon Cooper moe
Acteur Jim Parsons is klaar met zijn personage Sheldon Cooper in de komische serie The Big Bang Theory. Hij zal nog één seizoen in de huid kruipen van het personage dat hij al elf jaar lang speelt. Na het volgende, twaalfde seizoen, stopt de nog steeds populaire serie dan ook definitief.
Maleisische vice-premier zegt dat LGBT's zich niet in het openbaar mogen vertonen
De vice-premier van Maleisië heeft holebi’s en transgenders gewaarschuwd dat ze hun gevoelens niet in het openbaar mogen tonen. Als LGBT’s geaccepteerd willen worden door de maatschappij moeten ze hun identiteit verborgen houden, zo zei de 65-jarige Dr Wan Azizah Wan Ismai.
Unia wil dat homofobe reacties voor de rechter komen
Unia wil dat homofobe reacties op sociale media en openbare fora voor de correctionele rechtbank komen. In een opiniestuk van Els Keytsman en Patrick Charlier  dat op de website van Unia verscheen roept de organisatie op om enkele gaten gedicht worden in de wetgeving die haatmisdrijven bestraffen.
Mister Gay Belgium start met House+Love=Home campagne
Mister Gay Belgium Bart Hesters lanceert tijdens Antwerp Pride een zichtbaarheidscampagne om nogmaals aan te kaarten dat iedereen 100% zichzelf moet kunnen zijn, en dit niet enkel tijdens de pride periode.
Antwerpen klaar voor elfde editie van Antwerp Pride
Met de traditionele openingsreceptie in het Diamantmuseum Diva en de even traditionele openingsparty van het Antwerpse Regenbooghuis is donderdag het startschot gegeven voor de elfde editie van Antwerp Pride. Het jaarlijkse festival van de holebi en transgenderdiversiteit in Antwerpen loopt dit jaar van donderdag 9 tot en met zondag 12 augustus met als thema ‘Identiteit’. Blikvangers voor deze elfde editie van Antwerp Pride zijn een debat met de Antwerpse lijsttrekkers, de eerste editie van de Pride Games, er is een nieuwe locatie voor het Closing Festival en Eurovision 2018 winnares Netta zal haar opwachting maken tijdens de Pride Night.
Ruby Rose gaat lesbische Batwoman spelen
Actrice Ruby Rose kruipt in het lederen kostuum van de lesbische superheldin Batwoman. De actrice zal voor het eerst te zien zijn als Batwoman tijdens de jaarlijkse cross-over tussen de verschillende superheldenseries van de Amerikaanse zender CW, The Flash, Arrow, Supergirl en Legends of Tommorrow. Als alles goed gaat zal na Batwoman na de cross-over een eigen serie krijgen. Het is de eerste keer dat een lesbisch personage van uitgeverij DC Comics een eigen serie krijgt en dat het hoofdpersonage ook gespeeld wordt door een lesbische actrice.
Extreem geval van gaybashing in Gent
In Gent is een homokoppel maandag aangevallen door hun bovenburen toen ze naar hun geparkeerde wagen liepen. De buren wachtte het koppel op toen ze hen aanvielen. Dat melden Het Laatste Nieuws en VTM. De politie is een onderzoek begonnen naar het extreme geval van gaybashing.
Transgenders kunnen makkelijker van voornaam veranderen
Vanaf deze maand wordt het makkelijker om van voornaam te veranderen. Binnen de drie maanden is heel de procedure rond. Transgenders die hun voornaam in overeenstemming willen brengen met hun genderidentiteit betalen maximum 49 euro.
Stadsdichter Maud Vanhauwaert maakt een onmogelijk spel over genderidentiteit
De Antwerpse stadsdichter Maud Vanhauwaert heeft eigen versie van het een bekende gezelschapsspel Wie is het? gemaakt dat bij haar nieuwe stadsgedicht past. De installatie die ons hokjesdenken en -kijken in vraag stelt zal tijdens het Antwerp Queer Arts Festival te zien zijn in het MAS.
Ook boysband STORM3 op slotfeest Antwerp Pride
De Nederlandse popgroep STORM3 zal dit jaar voor het eerst optreden tijdens de afsluitende show van Antwerp Pride aan het Steen. Het zal het tweede internationale optreden zijn van Devon Donovan, Koen van der Heide en Patrick la Lau. Vorige maand waren ze reeds te zien op de CSD Stuttgart Pride in Duitsland.
Sensoa wil met Hiv-positieve delegatie op Antwerp Pride hiv normaliseren
Zoals alle voorbije jaren is Sensoa aanwezig op de Antwerp Pride van 11 augustus 2018. In de Sensoa-delegatie lopen er opnieuw mensen met hiv en sympathisanten mee onder het motto ‘Haal hiv uit de kast’. Hiv is in België een chronische aandoening geworden waar goed mee te leven valt. Tijd dus voor openheid. Met ‘Haal hiv uit de kast’ moedigt Sensoa mensen met hiv en hun omgeving aan om over hiv te praten.
Zeven jaar gevangenis voor man die met wapens en explosieven naar gaypride trok
Een Amerikaan uit de staat Indiana is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar omdat hij door de politie was tegengehouden met een wagen vol wapens en explosieven terwijl hij onderweg was naar de gay pride in de staat Californie.De man werd in juli 2016 enkele uren na de schietpartij in een homo-discotheek in Florida gestopt.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).