Ruby Rose gaat lesbische Batwoman spelen
Extreem geval van gaybashing in Gent
Transgenders kunnen makkelijker van voornaam veranderen
Stadsdichter Maud Vanhauwaert maakt een onmogelijk spel over genderidentiteit
Ook boysband STORM3 op slotfeest Antwerp Pride
Sensoa wil met Hiv-positieve delegatie op Antwerp Pride hiv normaliseren
Zeven jaar gevangenis voor man die met wapens en explosieven naar gaypride trok
Tienduizend mensen lopen mee met Pride Walk in Amsterdam
Mister Gay Belgium start met House+Love=Home campagne Antwerpen klaar voor elfde editie van Antwerp Pride
Tienduizenden IsraŽliŽrs betogen tegen discriminatie van homo's
In verschillende steden in Israel zijn de afgelopen dagen tienduizenden betogers de straat opgekomen in protest tegen de donderdag goedgekeurde wet die het door de staat gesteunde draagmoederschap voor koppels gemakkelijker maakt. De wetswijziging sluit alleenstaande mannen en homoseksuele koppels wel nog steeds uit. Dat meldt de NOS.
Transfilm komt er mogelijk niet na vertrek Scarlett Johansson
Na de hele heisa rond de trans-film Rub & Tug en de casting van actrice Scarlett Johansson heeft de regisseur Rupert Sanders laten weten dat de film er meer als waarschijnlijk helemaal niet komt.
Video: HRC roept Trump en Putin op om LGBT-vervolging in TsjechiŽ aan te pakken
De Amerikaanse mensenrechtenorganisatie Human Rights Campaign (HRC) heeft in aanloop van de ontmoeting van de Amerikaanse president Donald Trump met zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Putin opgeroepen om de vervolging van homoseksuelen in TsjechiŽ te onderzoeken. Dat deed de organisatie door zondagavond urenlang een boodschap te projecteren op het presidentiŽle paleis in Helsinki waar de ontmoeting plaats zal vinden.
Meer dan tienduizend atleten ingeschreven voor de Gay Games in Parijs
Volgende maand zullen meer dan tienduizend atleten meedoen aan de tiende editie van de Gay Games in Parijs. Op vier juli werden de inschrijvingen afgesloten en in totaal hebben 10.317 atleten zich geregistreerd. Dat zijn er 3.000 meer dan voor de Gay Games in Cleveland vier jaar geleden. Ongeveer evenveel deden er acht jaar geleden mee in Keulen.
Paulien De Groote stapt uit het leven
Paulien De Groote (44), ťťn van de transgenders uit de VRT-docureeks ĎM/V/Xí, is uit het leven gestapt.
Gunter Levi en Sven de Ridder zijn homokoppel in nieuwe Ketnet-reeks
Gunther Levi en Sven De Ridder gaan een homo-koppel spelen in de nieuwe Ketnet-fictiereeks #LikeMe. Ze spelen de ouders van ťťn van de hoofdpersonages. De opnames van deze fictiereeks met een hoog musicalgehalte is deze week begonnen.
Antwerpen gaststad voor grootschalige conventie over transgenderrechten
Antwerpen is nog tot 1 juli de gaststad van de zevende editie van de European Transgender Council. In de Singel komen dan 250 activisten voor transgenderrechten samen voor deze conferentie die georganiseerd wordt door Áavaria, Transgender Infopunt en Genres Pluriels en met steun van de Vlaamse Regering. Het thema van de 7de European Transgender Council is ĎCommunity, solidarity, empowerment - Shaping our future togetherí.
Derde geslacht komt er voorlopig niet in ons land
Momenteel zijn er in ons land geen plannen om het derde geslacht toe te laten. Dat blijkt uit een antwoord van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) op een vraag van volksvertegenwoordiger Ine Somers (Open VLD). De minister hoopt dat de wet die transseksuelen toelaat om op een vrij makkelijke manier hun gender te laten veranderen op hun geboorteakte, een oplossing biedt voor interseksuelen wiens geslacht verkeerd werd geregistreerd bij hun geboorte.
Israelische worstelkampioen komt uit de kast
De IsraŽlische worstelkampioen Nir Rotenberg, ook wel bekend onder de roepnaam Rixon, is als homo uit de kast gekomen. Hij hoopt dat hij hiermee anderen kan inspireren om hetzelfde te doen.
Naakte roeiers niet meer welkom op Instagram
De instagramaccount van het Britse roeiteam dat sinds 2009 jaarlijks een naaktkalender tegen homofobie uitbrengt is permanent opgeheven. Dat heeft de social mediamanager van de Warwick Rowers, Lucas Etienne, bekend gemaakt. Wat de reden is voor de schorsing van de account is niet duidelijk.
FIFA opent onderzoek naar homofobe liederen tijdens Duitsland-Mexico
FIFA heeft een disciplinair onderzoek geopend tegen Mexico nadat hun supporters anti-homo liederen hebben gezongen tijdens de wedstrijd van Mexico tegen Duitsland van afgelopen zondag. Mexicaanse supporters zongen zulke liederen tijdens de 24ste minuut.
Antwerpen vraagt meer respect voor holebi's en transgenders
Verschillende Antwerpse stadsmonumenten krijgen nog tot 17 juni een regenboogverlichting. Op vele plaatsen is de typische stralende A vervangen door een regenboog-A. Dit alles maakt deel uit van de hoffelijkheidscampagne van de Stad Antwerpen. Dit jaar ligt de focus op holebi- en trans*fobie. Zowel in het straatbeeld als de verschillende online-kanalen krijgen de regenboogkleuren een voorname plaats.
Moord op Gianni Versace vanaf deze week bij Q2
Q2 brengt vanaf zondag het tweede seizoen van American Crime Story op antenne waarin de moord op de homoseksuele modeontwerper Gianni Versace centraal staat. De Italiaanse modeontwerper werd op 15 juli 1997 voor de deur van zijn villa in Miami doodgeschoten door Andrew Cunanan. De moord is het vertrekpunt van American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace.
Echtgenoten uit homo-huwelijken moeten in Europa erkenning krijgen in landen zonder homo-huwelijk
Europese lidstaten die het homo-huwelijk niet erkennen moeten toch een verblijfsvergunning afleveren aan de partner van een landgenoot die in het buitenland met iemand van hetzelfde geslacht getrouwd is. Dat heeft het Europese Hof van Justitie geantwoord op een prejudiciŽle vraag. Een Roemeen die in ons land trouwde met een Amerikaan kreeg van RoemeniŽ een negatief antwoord op de aanvraag van een verblijfsvergunning voor zijn partner en trok hiervoor naar de rechter. Volgens het hof hebben landen het recht om het homo-huwelijk te verbieden maar moeten de echtgenoten uit in andere landen afgesloten homo-huwelijken wel dezelfde rechten kunnen krijgen als echtgenoten in heteroseksuele huwelijken.
Sensoa start campagne om homo-mannen met PrEp bekend te maken
Sensoa start met een nieuwe campagne om mannen met homoseksuele contacten te informeren over PrEP en veilig vrijen. Dat gebeurt met filmpjes op sociale media. Vorige week berichtte Gaylive.Be dat slechts 1.350 homo-mannen een toelating hadden om het hiv-preventiemiddel te kopen met een verhoogde terugbetaling van het ziekenfonds.Het is de eerste keer dan Sensoa infoclips inzet in een campagne.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select