Meer dan tienduizend atleten ingeschreven voor de Gay Games in Parijs
Paulien De Groote stapt uit het leven
Gunter Levi en Sven de Ridder zijn homokoppel in nieuwe Ketnet-reeks
Antwerpen gaststad voor grootschalige conventie over transgenderrechten
Derde geslacht komt er voorlopig niet in ons land
Israelische worstelkampioen komt uit de kast
Naakte roeiers niet meer welkom op Instagram
FIFA opent onderzoek naar homofobe liederen tijdens Duitsland-Mexico
Transfilm komt er mogelijk niet na vertrek Scarlett Johansson Video: HRC roept Trump en Putin op om LGBT-vervolging in TsjechiŽ aan te pakken
Antwerpen vraagt meer respect voor holebi's en transgenders
Verschillende Antwerpse stadsmonumenten krijgen nog tot 17 juni een regenboogverlichting. Op vele plaatsen is de typische stralende A vervangen door een regenboog-A. Dit alles maakt deel uit van de hoffelijkheidscampagne van de Stad Antwerpen. Dit jaar ligt de focus op holebi- en trans*fobie. Zowel in het straatbeeld als de verschillende online-kanalen krijgen de regenboogkleuren een voorname plaats.
Moord op Gianni Versace vanaf deze week bij Q2
Q2 brengt vanaf zondag het tweede seizoen van American Crime Story op antenne waarin de moord op de homoseksuele modeontwerper Gianni Versace centraal staat. De Italiaanse modeontwerper werd op 15 juli 1997 voor de deur van zijn villa in Miami doodgeschoten door Andrew Cunanan. De moord is het vertrekpunt van American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace.
Echtgenoten uit homo-huwelijken moeten in Europa erkenning krijgen in landen zonder homo-huwelijk
Europese lidstaten die het homo-huwelijk niet erkennen moeten toch een verblijfsvergunning afleveren aan de partner van een landgenoot die in het buitenland met iemand van hetzelfde geslacht getrouwd is. Dat heeft het Europese Hof van Justitie geantwoord op een prejudiciŽle vraag. Een Roemeen die in ons land trouwde met een Amerikaan kreeg van RoemeniŽ een negatief antwoord op de aanvraag van een verblijfsvergunning voor zijn partner en trok hiervoor naar de rechter. Volgens het hof hebben landen het recht om het homo-huwelijk te verbieden maar moeten de echtgenoten uit in andere landen afgesloten homo-huwelijken wel dezelfde rechten kunnen krijgen als echtgenoten in heteroseksuele huwelijken.
Sensoa start campagne om homo-mannen met PrEp bekend te maken
Sensoa start met een nieuwe campagne om mannen met homoseksuele contacten te informeren over PrEP en veilig vrijen. Dat gebeurt met filmpjes op sociale media. Vorige week berichtte Gaylive.Be dat slechts 1.350 homo-mannen een toelating hadden om het hiv-preventiemiddel te kopen met een verhoogde terugbetaling van het ziekenfonds.Het is de eerste keer dan Sensoa infoclips inzet in een campagne.
Bart Hesters is Mister Gay Belgium 2018
De 32-jarige Bart Hesters uit het Oost-Vlaamse Lochristi werd zaterdagavond in Theater Elckerlyc in Antwerpen verkozen tot de nieuwe Mister Gay Belgium. Bart is zorgkundige en kwam als beste van de twaalf finalisten naar voren tijdens de zoektocht naar een ambassadeur van en voor de Belgische LGBT+ gemeenschap.†Hij werd ook verkozen tot Mister Fotogeniek.
1.352 Belgische risicopersonen volgen PrEp-behandeling
Het is precies ťťn jaar geleden dat minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) de terugbetaling openstelde van Truvada voor mensen met een verhoogd risico op een hiv-besmetting. Binnen de eerste tien maanden na de openstelling vroegen 1.352 mensen een toelating aan om te mogen starten met een PrEp-behandeling. Van juni tot begin november werden door 698 verschillende personen minstens ťťn verpakking bij een openbare apotheek afgehaald. Dat blijkt uit cijfers van het RIZIV.
Sandro Cossero wordt tweede bij International Mister Leather verkiezing
Antwerpenaar Sandro Cossero is de eerste runner-up geworden in de Internationale Mister Leather verkiezing in Chicago. Winnaar van de wedstrijd werd Mister Kentucky Leather 2017 James Lee.
Nederlandse rechtbank laat derde geslacht toe
De Rechtbank van Roermond heeft maandag beslist dat geslacht geen kwestie is van geslachtskenmerken maar van genderidentiteit. Een 56-jarige Nederlander mag daarom zonder mannelijk of vrouwelijk geslacht geregistreerd staan volgens de rechter. Transgender Netwerk Nederland is enorm verheugd door deze uitspraak.
Girl openingsfilm op Filmfestival van Gent
ĎGirlí van Lukas Dhont, winnaar van de Queer Palm op het filmfestival van Cannes, zal op dinsdag 9 oktober het filmfestival van Gent openen.
Zuhal Demir wil homo-genezingen strafbaar maken
Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) werkt aan een wetsvoorstel dat homo-genezingen strafbaar zal maken. Momenteel kunnen homogenezers en homo-uitdrijvers door de huidige strafwet nog niet bestraft worden.
Sensoa onthult eerste Vlaamse hiv-muur
In Antwerpen is voor het eerst een dubbele hiv-muur onthult. Op de hoek van de Oude Beurs- Lange Doornikstraat schilderde de Antwerpse street artist Larsen Bervoets in opdracht van Sensoa een indrukwekkende muurschildering over twee gevels. De boodschap is duidelijk: We all live with HIV! Bedoeling is hiv opnieuw meer zichtbaarheid te geven en tot gespreksonderwerp te maken.
Ex-Aequo hekelt aanwezigheid N-VA op Belgian Pride
De recente deelname van de N-VA aan de Belgian Pride blijft de gemoederen beroeren. Nadat zaterdag enkele vlaggen van de praalwagen van de N-VA werden getrokken vraagt de Franstalige hiv-vereniging vzw Ex Aequo zich in een persbericht af of de politieke partij nog wel thuis hoort in de optocht.
Meer dan 100.000 deelnemers voor Belgian Pride
Het Belgian Pride Festival bereikte zaterdag zijn apotheose tijdens de jaarlijkse Pride Parade. Ruim 100 000 mensen en 70 delegaties zakten af naar de hoofdstad om te feesten, maar ook om op tafel te kloppen aan de vooravond van de lokale verkiezingen. Via het thema Your Local Power eisen de drie LGBTI+ koepels van BelgiŽ (Áavaria, Arc-en-Ciel Wallonie en RainbowHouse Brussels) dat lokale besturen zich inzetten voor een expliciet, geÔntegreerd LGBTI+ beleid.
Hiv-positieve delegatie op de Belgian Pride wil dat leven met hiv genormaliseerd wordt
Zoals alle voorbije jaren is Sensoa vandaag aanwezig in Brussel voor de Belgian Pride. In de Sensoa-delegatie zijn er opnieuw mensen met hiv en sympathisanten. Onder het motto ĎHaal hiv uit de kastí en met Patrick, Wim en Dylan als gezicht brengen we hiv onder de aandacht op de Pride in Brussel en Antwerpen.
Belgian Pride in teken van de lokale verkiezingen
Zaterdag trekt The Belgian Pride door de straten van Brussel. Met de slogan ĎYour Local Powerí focust de organisatie op de lokale verkiezingen die dit najaar plaatsvinden.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select