Meer dan 100.000 deelnemers voor Belgian Pride
Hiv-positieve delegatie op de Belgian Pride wil dat leven met hiv genormaliseerd wordt
Belgian Pride in teken van de lokale verkiezingen
Video: Herdenkingsmuur voor Ihsane Jarfi in Brussel onthuld
Video: Hasselt heeft eigen regenboogoversteekplaats
Video:Nieuwe campagne #sharethecolor moet homo en transfobie in Brussel tegengaan
België op tweede plaats Rainbow Europe Index
Vier op tien LGBT-leerlingen in het secundair voelt zich onveilig op school
Sensoa onthult eerste Vlaamse hiv-muur Ex-Aequo hekelt aanwezigheid N-VA op Belgian Pride
Zuhal Demir in jury Mister Gay Belgium
Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir zal op 2 juni samen met ondermeer Sennek, Josje Huisman, Jan Verheyen, Sofie Dumont en Koen Crucke beslissen wie de nieuwe Mister Gay Belgium wordt. De organisatoren van de verkiezing hebben de juryleden voorgesteld voor de zesde editie.
Pride-festival in het teken van de lokale verkiezingen
Vrijdagavond is in het Brusselse stadhuis het startschot gegeven voor de Belgian Pride. De komende veertien dagen staan vol met evenementen met als hoogtepunt de jaarlijkse pride optocht doorheen het centrum van Brussel. Thema van dit jaar is Your local power.
Kraainem en Drogenbos weigeren regenboogvlag uit te hangen op dag tegen homo- en transfobie
Op 17 mei worden overal ter wereld acties georganiseerd om aandacht te vragen voor discriminatie van holebi’s en transgenders. Van de 327 Vlaamse en Brusselse gemeenten hebben er al 265 bevestigd mee te doen. Ook alle negen van de Antwerpse stadsdistricten nemen deel. Voorlopig weigeren enkel Kraainem en Drogenbos opnieuw expliciet de regenboogvlag uit te hangen.“Een aantal gemeenten heeft hun deelname nog niet bevestigd.
Veertig procent van LGBT-studenten durven niet uit de kast komen op hun universiteit
Twee op de vijf Britse studenten hebben hun seksualiteit verborgen gehouden terwijl ze aan de universiteit studeerden. Dat blijkt uit twee rapporten die LGBT-organisatie Stonewall liet uitvoeren.
Hasselt krijgt eigen regenboogzebrapad
Na Genk krijgt ook Hasselt een eigen regenboogoversteekplaats. Dat laat het Regenbooghuis van Hasselt weten op hun Facebookpagina. Als de weergoden het droog houden op 17 mei dan wordt het kleurige zebrapad ingehuldigd.
Toolkit moet genderidentiteit en seksuele diversiteit bespreekbaar maken in woonzorgcentra
KliQ, vormingspartner van çavaria, lanceert ‘Tachtig tinten’, een nieuw instrument om het in woonzorgcentra op een laagdrempelige manier over genderidentiteit en seksuele diversiteit te hebben. De nieuwe unieke toolkit werd donderdag voorgesteld in Gent, op een studiedag van KliQ en het Agentschap Zorg en Gezondheid.
Jongens van Trinxx bespuwd tijdens optredens
Trinxx is vanavond te zien tijdens de studioshow van ‘Belgium’s Got Talent‘ op VTM. Intussen maken Raf Van Puymbroeck (23), Jef De Prins (21) en Yannick Van Damme (19)reclame voor hun act. Helaas is dat niet altijd positief onthaald.
Radio Max zendt Holebi Top 100 uit
De lokale radio MAX, maximaal radio, 'voor iedereen'  zendt op zaterdag 5 mei voor de tweede keer een HOLEBI TOP 100 uit en heeft daarbij jullie hulp nodig om de lijst samen te stellen. Stem op jouw favoriete vijf hits en maak kans op het MAX verwenpakket.
Grijpt Marokko naast de wereldbeker 2026 omdat homoseksualiteit strafbaar is?
De FIFA hekelt het feit dat Marokko verzwegen heeft dat homoseksualiteit in het land strafbaar is. Het Noord-Afrikaanse land is kandidaat om de wereldbeker voetbal te organiseren in 2026. Afgelopen maandag bezocht een delegatie van de FIFA de locaties waar de voetbalwedstrijden in 2026 moeten doorgaan.
Levenslange gevangenisstraf voor opzettelijke hiv-besmetting
Een Brit die met opzet vijf mannen met wie hij afsprak besmette met hiv heeft een levenslange gevangenisstraf gekregen. De 27-jarige Daryll Rowe kan pas ten vroegste over twaalf jaar vrijkomen. De man stond ook terecht voor de poging tot besmetting van vijf andere internetdates.
Conchita Wurst maakt hiv-status bekend na chantage
Eurovisie songfestival-winnares Conchita Wurst heeft bekend gemaakt dat ze hiv-positief is. Thomas Neuwirth, die met zijn alter-ego het songfestival won in 2014 maakte het nieuws bekend via Instagram nadat iemand hem probeerde de chanteren met zijn seropositieve status.
Nieuwe arrestaties in zaak van extreem homogeweld in Dordrecht
De Nederlandse politie heeft reeds zes jongeren opgepakt die betrokken zouden zijn bij de brutale aanval op een homo in Dordrecht.
TrinXX naar live-shows Belgium Got Talent
TrinXX, de dansformatie rond Ex-Mister Gay Belgium Raf Van Puymbroeck (23) mag de komende weken aantreden in de live-shows van Belgium’s Got Talent.
Vijf Tjetjeense homovluchtelingen kregen een humanitair visum van België
Vijf homoseksuele Tsjetsjeense vluchtelingen hebben een humanitair visum gekregen voor ons land van Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Ze riskeerden in eigen land vervolgd te worden vanwege hun seksuele geaardheid. Dat schrijven De Morgen en de kranten van Sudpresse vrijdag.
Krijgt Swaziland dit jaar voor de eerste keer een pride-optocht?
In Swaziland hopen enkele LGBT-activisten in juni voor de eerste keer een Pride festival en optocht te houden. De belangengroepering The Rock of Hope heeft een aanvraag ingediend om een optocht met afsluitende picknick of festival te organiseren in de stad Mbabane.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select