Video:Ultra-orthodoxe Jood steekt zes mensen neer tijdens Israëlische gaypride
Wereldkampioen gewichtheffen komt uit de kast als transgender
Zwemkampioen viert openstelling homohuwelijk met coming-out tattoo
Amerikaanse Scouts laten homoseksuele leiders toe
Italiaanse politica:Als homoseksuelen willen trouwen moeten ze van geslacht veranderen
Obama neemt het op voor Keniaanse homoseksuelen
Video:Vandalen bekladden kerk van homoseksuele priester
Speciale aandacht voor China en kansarme LGBT's tijdens Antwerp Pride
COC wil permanent regenboogzebrapad in Maastricht Universiteit Antwerpen onderzoekt ervaringen van kinderen met een trans ouder
Oegandese presidentskandidaat spreekt zich uit tegen homofobie
Een Oegandese presidentskandidaat heeft geschiedenis geschreven door te verklaren dat hij tegen homofobie is.
Taiwanezen mogen hun mening geven over burgerlijk partnerschap voor homoseksuele koppels
Taiwan is van plan om een burgerlijk contract in het leven te roepen waardoor homoseksuele koppels dezelfde status zouden krijgen als homoseksuele koppels. De minister van Justitie Lo Ying-hsueh wil dat de Taiwanese bevolking online hun mening geeft over de verschillende wetsvoorstellen die op tafel liggen.
Video: Caitlyn Jenner geeft emotionele toespraak
Caitlyn Jenner heeft woensdagavond een emotionele toespraak gegeven bij de aanvaarding van de Arthur Ashe Award voor moed tijdens de uitreiking van de ESPY-awards. In haar toespraak vroeg ze ondermeer om iedereen te aanvaarden zoals ze zijn. Bruce Jenner liet enkele maanden geleden weten dat hij transgender was.
Ierland keurt historische en opmerkelijke transgenderwet goed
Het Ierse parlement heeft woensdagavond een wet goedgekeurd waardoor volwassen transgenders niet langer een medische diagnose nodig hebben vooraleer ze wettelijk van geslacht kunnen veranderen. Nadat president Michael D. Higgins de wet heeft ondertekent volstaat een simpele verklaring van de persoon zelf. Verwacht wordt dat de president de wet in de komende dagen zal ondertekenen.
School stuurt 19 vermeende homo-studenten naar huis
Een Keniaanse school in Bungoma County heeft negentien studenten naar huis gestuurd omdat ze homo zouden zijn. De jongens moeten zich volgende week opnieuw samen met hun ouders bij het schoolbestuur melden. Tegen dan moet een onderzoek van het schoolbestuur naar de handel en wandel van de studenten afgerond zijn. Dat schrijft de Keniaanse krant the Star.
Siri corrigeert oude naam van Caitlyn Jenner
Iedereen die op een Apple-toestel aan Siri informatie vraagt over Bruce Jenner wordt automatisch door de persoonlijke assistent verbeterd en krijgt de informatie over Caitlyn Jenner. De voormalige Olympiër vertelde eerder dit jaar dat hij een transgender is en onthulde in juni haar nieuwe naam op de cover van Vanity Fair.
Rapper Scotty Dynamo komt uit de kast in nieuwe videoclip
De Canadese rapper Scotty Dynamo komt met zijn videoclip voor “Show me Yours” onverwacht uit de kast.
Italië moet huwelijk van Franse lesbiennes erkennen
Door een uitspraak van het Hof van Beroep in het Italiaanse Napels moet de overheid het huwelijk van een een lesbisch koppel uit Frankrijk erkennen en het paar alle rechten geven die gehuwde koppels in Italië hebben.
Aantal aangiftes van homofobie met één derde gestegen
Het aantal aangegeven gevallen van homofobie is in 2014 gestegen van 141 naar 190 feiten (+34,8%).Dat blijkt uit de criminaliteitcijfers die de Federale Politie woensdag heeft vrijgegeven. Waarschijnlijk ligt het aantal homofobe geweldsdaden nog hoger omdat er nog vaak geen aangifte van gedaan wordt bij de politie.
5000 naakte Kenianen moeten Obama verschillen tussen man en vrouw bijbrengen
Een Keniaanse ultra-conservatieve extreem rechtse politieke partij wil de Amerikaanse president eind deze maand verwelkomen met een mars van 5.000 naakte mensen. De Keniaanse Vrijheidspartij heeft een vergunning gevraagd om een vredige demonstratie te houden op 22 en 23 juni. Op die manier wil partijleider Vincent Kidala het verschil tussen een man en een vrouw tonen aan de Amerikaanse president.
Amerikaanse Scouts verwerpen verbod op homoseksuele leiders
Het uitvoerend comité van de Amerikaanse jongensscouts hebben maandag het verbod op homoseksuele volwassenen binnen de organisatie unaniem weggestemd. Vanaf nu moeten homoseksuele leiders niet langer de Scouts verlaten als ze uit de kast komen.
Sam De Bruyn ruilt Studio Brussel voor Q-music
Radiopresentator Sam De Bruyn ruilt Studio Brussel voor Q-music waar hij vanaf september een dagelijkse radioshow zal presenteren. "Studio Brussel is acht jaar lang de familie geweest waar ik de kans kreeg om te groeien als radiomaker en muziekliefhebber”, aldus Sam De Bruyn.
Franse anti-homogroep boos op Russische heterovlag
Een Franse anti-homogroepering is woedend omdat de partij van Vladimir Putin hun ‘hetero-vlag’ zonder toestemming heeft gekopieerd. De Russische hetero-vlag was het antwoord op de regenboogverlichting van het Amerikaanse Witte Huis nadat het homohuwelijk in heel de VS opengesteld werd door het Hooggerechtshof. Op de vlag staat een vader en moeder met hun drie kinderen afgebeeld samen. De vlag lijkt heel sterk op die waarmee de Franse vereniging “La Manif Pour Tous” tegen de openstelling van het homohuwelijk in 2013 mee op straat kwam.
Filmpje toont hoe Russen met homomannen omgaan
Dat homo’s het niet makkelijk hebben in Rusland is nog maar eens duidelijk geworden uit een filmpje dat ChebuRussiaTV deze week de wereld instuurde na de legalisatie van het homohuwelijk in de VS. In een sociaal experiment wilden ze erachter komen wat er zou gebeuren als twee mannen elkaars hand op straat vasthouden. De reacties werden gefilmd door een in een rugzak verborgen camera van een derde persoon die voor het gelegenheidskoppel op liep.
Çavaria wil duidelijkheid rond nieuwe bevoegdheden Vlaamse Ombudsdienst
Çavaria – de Vlaamse koepel van holebi- en transgenderverenigingen – is tevreden dat de Vlaamse Ombudsdienst tijdelijk bevoegd wordt voor de behandeling van discriminatieklachten op basis van geslacht, genderidentiteit en genderexpressie. De organisatie is wel verbaasd dat de Vlaamse Ombuds zelf niet weet wat die bevoegdheid inhoudt.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2015 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).