Els Robyns trouwt als eerste burgemeester met haar vriendin (+video)
Verkiezingen14:Website met homofobe uitspraken Vlaams Belang opnieuw online
X-Men regisseur Bryan Singer beschuldigd van verkrachting
Overheden zorgen voor geldproblemen bij Belgian Pride
Sodomie blijft verboden in Louisiana
Ellen DeGeneres is de machtigste holebi-celebrity in VS
VN veroordeelt Brunei voor nieuwe wet die homoseksuelen met steniging straft
Nieuwe autoriteiten verbieden gaypride in de Krim
Brunei stelt stenigen van homo's tijdelijk uit Ruim 7.000 homo-huwelijken in Frankrijk
Tom of Finland krijgt eigen zegels
De Finse posterijen Itella brengen dit najaar een serie postzegels uit om Tom of Finland te eren. De Tom of Finland zegels zijn de eerste van verschillende nieuwe reeksen zegels die binnen enkele maanden in Finland te koop zijn. Tom of Finland staat bekend voor zijn empatische homo-erotische tekeningen van gespierde mannen. Uit de meer dan 3.500 tekeningen die Tom of Finland tijdens zijn carriere maakte werden er twee gekozen om als zegel te dienen.
Malta stelt civiele huwelijken en adoptie voor homokoppels open
Homoseksuele koppels kunnen binnenkort voor de wet trouwen en kinderen adopteren in Malta. Het Parlement heeft maandagavond de wetsvoorstellen onder grote belangstelling goedgekeurd.
Naomi Campbell wil meer trans modellen op de catwalk (+video)
Supermodel Naomi Campbell heeft de internationale modewereld opgeroepen om meer beroep te doen op transgender modellen op de catwalk.
Verkiezingen14:Vlaamse partijen zijn Europese voortrekkers
De Vlaamse partijen verbinden zich ertoe werk te maken van holebi- en transgenderrechten in de Europese Unie. De Europese lijsttrekkers van Open Vld, CD&V, sp.a, N-VA, Groen en PVDA+ ondertekenden de 10 eisen van ILGA-Europe, de Europese koepel van holebi- en transgenderorganisaties.
David JoŽts vertegenwoordigt BelgiŽ op Mr. Gay Europe verkiezing
Tussen 7 en 15 juni 2014 zal in het Oostenrijkse Wenen de Mister Gay Europe (MGE) verkiezing plaatsvinden. Vorig jaar vertegenwoordigde Mister Gay Vlaanderen, Tom Goris ons land na jaren terug op deze Europese Ďgay-ambassadeurí verkiezing. Dit jaar zal David JoŽts die de Belgische driekleur zal verdedigen.
Italiaanse priester steelt geld van nonnen om te betalen voor homoseks
Een Italiaanse priester ligt onder vuur nadat bekend werd dat hij geld heeft gestolen van een kloosterorde om daarmee zijn Marokkaanse vriend te kunnen betalen voor seks.
Italiaanse stad moet homo-huwelijk erkennen
Een Italiaanse rechtbank heeft voor het eerst een getrouwd homokoppel erkend. Dit is een primeur in ItaliŽ want tot nu toe is het homohuwelijk er verboden en worden in het buitenland afgesloten huwelijken van homoseksuele koppels er niet officieel erkend.
Ontwerper Tom Ford trouwt met partner
Mode-ontwerper Tom Ford is getrouwd met zijn partner Richard Buckley. Het koppel is reeds 27 jaar samen en de ontwerper maakte het nieuws afgelopen maandag bekend.
Sensoa organiseert trefdag voor mensen met hiv
Op 18 mei organiseert Sensoa voor de tweede keer hun wij voor de 2Live Positive trefdag voor mensen met hiv en hun omgeving.
Limburgse holebi's gaan op regenboogtour (+video)
De komende weken gaan de limburgse holebi's op toernee doorheen hun provincie. Op die manier willen ze kennis maken met alle limburgse schepenen van welzijn en gelijke kansen. De eerste halte van de regenboogtoer was in Hasselt en daar kreeg schepen van Nadja Vananroye het eerste regenboogpakket.
Finale Mister Gay Vlaanderen 2014 uitverkocht
Sinds enkele maanden is de MGV verkiezing weer van start gegaan en werd er al volop campagne gevoerd door de 12 enthousiaste jonge mannen die de rol van gay ambassadeur graag zouden vervullen. Wie bij de finale wou zijn en nog geen ticket heeft, zal het feestje mogelijk moeten missen want de finale is helemaal uitverkocht.
Saoedische politie arresteert 35 mannen op homofeest
De politie in Saoedi-Arabie heeft 35 mannen gearresteerd tijdens een feest. De politie beschuldigt hen ervan om homo te zijn en dat ze in vrouwenkleren paradeerden op een feest dat doorging in de stad Jedah.
VRT schuift Andrť Vermeulen opzij als Songfestival-commentator
Peter Van de Veire en Eva Daeleman zullen tijdens het Eurovisie Songfestival de commentaar geven op de verschillende inzendingen. De openbare omroep kiest dit jaar voor een verjonging en maakt in ťťn klap ook een einde aan de gevatte opmerkingen van de traditionele commentator Andrť Vermeulen.
Australische sportbonden gaan homofobie elimineren
Verschillende Australische sportbonden gaan stappen ondernemen om alle homofobie uit hun sport te elimineren. Dat beloven de bonden in aanloop van de Bingham Cup die in augustus doorgaat en waaraan homo-teams uit de hele wereld aan deelnemen.
Studie:Diversiteit maakt toleranter
Mensen met een diverse vrienden- of kennissenkring gedragen zich toleranter gedragen. Is er meer diversiteit in je eigen familie-, vrienden- of kennissenkring, dan is de kans veel kleiner dat er geweld of discriminatie optreedt. Dat is meest opvallende conclusie bij de voorstelling van de resultaten van de studie Beyond The Box.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2014 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).