Jo de Poorter stopt met Royalty
Hasselt herdenkt slachtoffers Orlando
Antwerpse Roze Huis trekt naar Islamitische boekhandels met nieuw boek over homoseksualiteit
EU moet meer ambitie tonen inzake holebirechten (Elke Sleurs)
Video:Antwerpse politici reageren op uitspraken iman en rabbijn in De Afspraak
Rabijn en Iman hebben het moeilijk met homoseksualiteit maar willen het niet toegeven
Hackers overspoelen Twitter-accounts van IS met regenboogvlaggen en homeporno na aanslag Orlando
Music for Orlando: muziek voor één wereld
Feestelijke opening nieuw pand van Het Roze Huis en çavaria Britse jongeren schieten op homo-kroeg
Transgender neergestoken in Brussel
Een transgender van Tunesische afkomst is zaterdagavond in Etterbeek neergestoken door twee mannen die claimen lid te zijn van IS. Het slachtoffer werd ook in Tunesië al bedreigd door dezelfde individuen. Dat schrijven Bruzz.be en La Capitale. Sharky, een man van Tunesische afkomst werd door zijn belagers fel toegetakeld: hij werd verschillende malen met een mes in de buik gestoken en moest in het ziekenhuis worden opgenomen.
Hasseltse Regenbooghuis opent rouwregister voor slachtoffers aanslag Orlando
Ook het Regenbooghuis reageert aangeslagen op de doden in de LGBT-gemeenschap in Orlando. Om iedereen de kans te geven haar hart te luchten en een hart onder de riem te steken van de slachtoffers en hun nabestaanden, opent het een rouwregister.
Video:Adele draagt concert in Antwerpen op aan slachtoffers Orlando
Popsensatie Adele is voor drie uitverkochte concerten in het Sportpaleis van Antwerpen neergestreken. Het concert van zaterdag droeg Adele op aan de slachtoffers van de aanslag in Orlando.
Holebi evenementen moeten systematisch worden opgenomen in dreigingsanalyse
Vlaams Parlementslid en Senator Ann Brusseel (Open Vld) wil dat de holebi-evenementen worden opgenomen in de dreigingsanalyses en de handhaving vanwege de politiediensten in overleg met het OCAD. Ook is structureel overleg tussen de veiligheidsdiensten en de holebi-verenigingen nodig, zowel ter voorbereiding van grootschalige gebeurtenissen zoals de Pride, maar ook om het toenemend homofoob geweld in kaart te kunnen brengen, wat vaak wijst op sluimerend extremisme.
Minuut stilte voor slachtoffers aanslag Orlando
Zowel in Antwerpen als in Brussel wordt een wake gehouden voor alle slachtoffers die vielen bij de schietpartij in homo-dancing The Pulse in Orlando. Daarbij lieten 49 mensen het leven.
Antwerp Pride: Schouder aan schouder voor een tolerante samenleving
Antwerp Pride leeft mee met de slachtoffers en nabestaanden van de vreselijke gebeurtenissen in Orlando. Daarnaast roept Antwerp Pride alle gemeenschappen op om samen schouder aan schouder te gaan voor een tolerante samenleving waar je mag zijn wie je bent.
Mister Gay Belgium reageert op aanslag Orlando met EK diversiteitscampagne
Raf Van Puymbroeck (21) die enkele weken geleden werd verkozen tot Mister Gay Belgium 2016 is diep geschokt door de terreurdaad afgelopen weekend in Orlando. “Het is barbaars, laf en gaat in tegen de rechten van de mens. Het is een daad die we alleen maar kunnen en moeten veroordelen. Deze aanslag heeft mij enorm geraakt en wil dan ook mijn medeleven uitspreken aan alle geliefden van de slachtoffers”, zegt Van Puymbroeck.
Vlaamse LGBT-organisaties en politici reageren op aanslag homoclub
De aanslag op de homodancing The Pulse in Orlando waarbij vijftig doden vielen, laat ook holebiactivisten, organisaties en politici niet onberoerd. We zetten even de verschillende reacties op een rijtje.
Vijftig doden bij aanslag op homoclub in Orlando
Vijftig doden en 53 gewonden, waaronder verschillende zwaargewonden. Dat is de voorlopige zware tol die een schietpartij in de The Pulse geëist heeft nadat een schutter de club met verschillende wapens binnendrong toen die op het punt stond om te sluiten. The Pulse is een bekende club in Orlando (Florida) die vooral bezocht wordt door holebi’s. Op dat ogenblik waren nog ongeveer 300 aanwezigen in de club aan het feesten.
Homo vraagt euthanasie omdat hij zijn geaardheid niet kan aanvaarden
Een 39-jarige Belg heeft een euthanasieaanvraag ingediend omdat hij zijn homoseksualiteit niet kan aanvaarden. De man, die zich Sébastien laat noemen, deed die opmerkelijke uitspraak tijdens een reportage in het BBC-programma Victoria Derbyshire.
Raf Van Puybroeck zal België vertegenwoordigen op Mr. Gay Europe 2016
Enkele weken geleden werd de 21-jarige docent sport en bewegen Raf Van Puymbroeck verkozen tot Mister Gay Belgium 2016, maar tussen 29 juli en 5 augustus krijgt hij de kans om ook te strijden voor de titel van Mr. Gay Europe.
New York start met sensibiliseringscampgne voor toiletgebruik transgenders
De stad New York heeft maandag een sensibiliseringscampagne gelanceerd die het gebruik van openbare toiletten volgens genderidentiteit promoot en niet noodzakelijk volgens het geboortegeslacht. Met de campagne werd ook meteen het startschot gegeven voor de Pride maand met als hoogtepunt de jaarlijkse gaypride optocht doorheen Manhattan. Momenteel woedt er na de goedkeuring van de zogenoemde toiletwet in de staat North Carolina in verschillende Amerikaanse staten de discussie gevoerd of transgenders het openbare toilet van hun voorkeurgeslacht mogen gebruiken.
Krijgt Moldavië binnenkort een nieuwe anti-homowet?
De commissie Cultuur en onderwijs binnen het Moldaavse Parlement heeft eind mei een resolutie goedgekeurd die alle 'homoseksuele propaganda' moet verbieden. De goedgekeurde resolutie is bijna identiek aan de in 2013 in Rusland goedgekeurde anti-propagandawet.
Noorse transgenders kunnen makkelijker van geslacht veranderen
Noorse transgenders kunnen binnenkort zeer makkelijk van geslacht veranderen. Het parlement heeft maandag de wet die dat moet mogelijk maken goedgekeurd. Na Denemarken, Malta en Ierland is Noorwegen het vierde land waar transgenders zonder medische begeleiding hun geslacht kunnen laten aanpassen.
Aantal holebi-huwelijken blijft toenemen
Het aantal holebihuwelijken in ons land stijgt jaar na jaar en bereikte vorig jaar het hoogste peil in vijf jaar. Er waren 1.717 holebihuwelijken in 2013, 1.898 in 2014 en 1.968 vorig jaar. Ieder jaar waren er iets meer huwelijken tussen lesbiennes dan tussen homo's, blijkt uit cijfers die Kamerlid Sabien Lahaye-Battheu (Open Vld) opvroeg bij minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2016 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Lente