Video: Nathalie Delporte neemt afscheid van Q-Music
Uit huis gezette en onterfde homo-tiener kan rekenen op massale steun.
Fotoverslag:Mister Gay World finalisten werken drukke agenda af
Miss Spanje gebruikt Instagram om uit de kast te komen
Nathalie Delporte ruilt Q-Music in voor JoeFM
Willem Joris in Rome aangekomen voor Mister Gay World verkiezing
Christoff beëindigt relatie na zeven jaar
Eerste lesbische kus in cultserie Doctor Who
Foto+video: Brit Stuart Hatton is nieuwe Mister Gay World Jongeren vloggen over genderverschillen
Dominicaanse Republiek verbiedt optreden Miley Cyrus omwille van promotie lesbisch gedrag
Miley Cyrus is met haar Wrecking Ball niet welkom in de Dominicaanse Republiek. Del zangeres mag er niet optreden omdat de authoriteiten bang zijn dat Cyrus tegen de heersende moraal zou ingaan en het lesbianisme zal promoten. Het concert van Cyrus zou op 13 september plaatsvinden.
Koppel van hetzelfde geslacht trouwt in Rusland
In Moskou is voor het eerst een koppel van hetzelfde geslacht getrouwd. Alina Davis en Allison Brooks kregen beiden een trouwvergunning van de autoriteiten. Het koppel kon trouwen omdat het wettelijk geslacht van Alina Davis nog steeds mannelijk is terwijl hij een geslachtsoperatie heeft ondergaan.
BBC bestelt sitcom met en over transgenders
De BBC heeft een nieuwe televisieserie besteld met en over transgenders. De serie Boy Meets Girl wordt een romantische komedie waarin de relatie centraal tussen de 26-jarige Leo en de 40-jarige transseksuele Judy.
Bart Kaëll, Christoff & Lindsay genomineerd in Zomerhit categorie Beste ambiance
Vandaag maakte Radio 2 de genomineerden voor Radio 2 Zomerhit in de categorie Beste ambiance bekend. De Radio 2-luisteraars nomineerden Bart Kaëll, Christoff & Lindsay, Jo Vally en De Romeo's en Willy Sommers tot de grootste Vlaamse sfeermakers.
Profvolleyballer Ramón Martinez Gion doet coming-out
De 23-jarige Ramón Martinez Gion, profvolleyballer bij Prefaxis Menen, heeft zijn coming-out gedaan als homo. "So what? Ik ben wie ik ben", zegt de Nederlander in Het Laatste Nieuws.
Video: God zegt op reclameborden dat hij ook van homoseksuelen houdt
We weten het al lang maar de dames en heren van de Westboro Baptist Kerk beweren al jaren het tegendeel. God houdt ook van homo’s. Die boodschap is binnenkort ook te zien op verschillende billboards in de thuisstad van de homofobe kerk. Op die manier krijgen de aanhangers een koekje van eigen deeg.
Video: Ornelis ruilt Rogiers in voor Vancoillie
Het populaire ochtenduo Sven Ornelis en Kurt Rogiers zijn na zes jaar samen radio maken uit elkaar. Rogiers gaat in het najaar een eigen programma maken op Q-Music. De vrijgekomen plaats aan de zijde van Sven Ornelis wordt vanaf 1 september opgevuld door Maarten Vancoillie die al achter de schermen meewerkte aan het ochtendprogramma; Het nieuwe duo maakte vanochtend hun eerste opwachting tijdens het programma van Nathalie Delporte.
Andy Sergeant zoekt figuranten voor nieuwe videoclip
Andy Sergeant is voor zijn nieuwe videoclip op zoek naar een veertigtal mensen die willen figureren in Antwerpen. De opnames voor de clip gaan op 12 oktober door in Antwerpen.
Overdracht van Hiv-virus wordt strafbaar in Oeganda
De Oegandese President Yoweri Museveni heeft een wettekst ondertekent die de opzettelijke besmetting met het hiv-virus besstraft. In de wet worden ook tal van andere maatregelen genomen die het volgens hulpverleners moeilijker zal maken om de aidsepidemie in Oeganda onder controle te krijgen.
Sven Pichal wordt inspecteur op Radio2
Vanaf 8 september presenteert Sven Pichal elke weekdag van 8 tot 9 uur "De inspecteur" op Radio 2. Daarmee heeft de grootste VRT-radiozender vanaf september opnieuw een dagelijks consumentenprogramma tijdens de ochtendspits.
Ben jij wel je selfie?-campagne genomineerd voor De Standaard Solidariteitsprijs
Çavaria – de Vlaamse koepel van holebi- en transgenderorganisaties – is samen met 23 andere non-profitorganisaties geselecteerd voor De Standaard Solidariteitsprijs. De belangenverdediger van holebi’s en transgenders focust op social media en de dagelijkse druk om erbij te horen.
Video: Karolien Debecker terug op het scherm met Lijst Debecker
Later dit najaar presenteert Canvas een nieuwe quiz, die toepasselijk Lijst Debecker heet: niet alleen omdat hij wordt gepresenteerd door Karolien Debecker, maar ook omdat lijstjes het uitgangspunt zijn.
Holebi-koepels verbolgen over uitspraken directeur-generaal openbaar onderwijs Brussel
Çavaria – de Vlaamse koepel van holebi- en transgenderorganisaties – en Wel Jong Niet Hetero – de Vlaamse jongerenkoepel - zijn verbolgen over de uitspraken van directeur-generaal van het openbaar onderwijs van de stad Brussel, Charles Huygens. Huygens zei leerkrachten aan te raden voorzichtig te zijn met uitspraken over hun geaardheid. Volgens belangenverdedigers çavaria en WJNH moeten holebileerkrachten openlijk zichzelf kunnen zijn als ze dat wensen en moet de school hen daarin steunen.
Leraars moeten discreet zijn over seksuele geaardheid
Leraars moeten voorzichtig zijn met uitspraken over hun privéleven. Dat is de goede raad die Charles Huygens, de directeur-generaal van het openbaar onderwijs van de stad Brussel, geeft naar aanleiding van het Facebook-bericht van een homoseksuele leraar die de uitdrukkelijke vraag kreeg tijdens een sollicitatieinterview om te zwijgen over zijn seksuele geaardheid. Op die uitspraak van Huygens komt nu kritiek van het Gemeenschapsonderwijs en David Degreef zelf.
Video: Zweedse agent geeft zich helemaal op Stockholm Pride
In Antwerpen mochten de agenten van de stedelijke politie voor het eerst tijdens Antwerp Pride in uniform meelopen. Maar we hebben ze niet zo zien te keer gaan als de agent die tijdens Stockholm Pride het beste van zichzelf geeft. In een komische video is te zien hoe de agent samen met een andere man danst tijdens het dansfeest.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2014 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).