LGBTI-activiste Deborah Lambillotte overleden
Lesbisch koppel schrijft geschiedenis in ItaliŽ
Truvada goedgekeurd door Europa als onderdeel van PrEp
Rechter ziet geen redenen om EuroPride te verbieden
Foto van verboden pride wint de Pride Photo Award
Cameron: Openstelling homo-huwelijk is mijn belangrijkste verwezenlijking
Reggae Geel schrapt controversiele Sizzla van affiche
Cavaria:Reggae-artiest Sizzla niet welkom in BelgiŽ
Tanzania wil homoseksualiteit terugdringen en verbiedt glijmiddelen Raf Van Puymbroeck vertegenwoordigt BelgiŽ op Mr. Gay Europe 2016.
Antwerp Queer Arts Festival in de ban van religie,gender en seks
Het Antwerp Queer Arts Festival heeft tijdens de Antwerp Ppride aandacht voor seksualiteit en gender in het Midden Oosten en Noord-Afrika, een regio waar veel (LGBT-)vluchtelingen vandaan komen. Het kunstenfestival start al op zaterdag 6 augustus (Museumnacht) en biedt een hele week films, discussies, tentoonstellingen, performances en muziek over heel de stad Antwerpen.
Antwerp Pride 2016 vraagt aandacht voor LGBT-vluchtelingen
De negende editie van Antwerp Pride, die van 11 tot en met 15 augustus loopt, zal dit jaar ťťn dag langer duren. Vijf dagen lang kan heel Antwerpen mee vieren met hun holebi- en transgendervrienden: van de Midsummer Party tot een brunch op Moederdag. Dit jaar vraagt Antwerp Pride aandacht voor LGBT-vluchtelingen. Zo zal er een delegatie LGBT-vluchtelingen meegaan in de Parade.
Christelijke dating-website moet diensten ook beschikbaar maken voor homoseksuelen
De Amerikaanse dating website ChristianMingle.com moet hun services ook beschikbaar maken voor homoseksuelen die op zoek zijn naar een nieuwe partner. Dat is het gevolg van een overeenkomst die ervoor moet zorgen dat een homo-koppel geen rechtszaak tegen de website beginnen.
Genderneutrale toiletten in Utrechts stadhuis
Het stadhuis van de Nederlandse gemeente Utrecht krijgt als eerste genderneutrale toiletten.Dat goede nieuws kwam donderdagavond uit de raadsvergadering van de Utrechtse gemeenteraad.
Video:Mister Gay Belgium trekt met LGBT-sportcampagne naar Mister Gay Europe verkiezing
Mister Gay Belgium 2016, Raf Van Puymbroeck heeft zijn Europese campagne-video gelanceerd voor zijn deelname aan de Mister Gay Europe 2016 verkiezing die eind juli in Noorwegen doorgaat.
Video:Beroemdheden eren de 49 Pulse slachtoffers
49 Amerikaanse bekendheden waaronder Jane Fonda, Lady Gaga, Colton Haynes en Caitlyn Jenner hebben in een video eer betuigt aan de 49 slachtoffers van de schietpartij in de homo-dancing The Pulse in Orlando.
Zanger Ryan Beatty komt als 'razende homo' uit de kast
De twintigjarige Amerikaanse zanger Ryan Beatty is als 'razende homo' via Twitter uit de kast gekomen.
Europarlementsleden willen uitleg van Turkije over verboden pride-optochten
Europarlementsleden die lid zijn van de intergroep voor LGBTI-rechten hebben in een brief meer uitleg gevraagd over het verbieden van zowel de gay pride (16 juni) als de transpride (9 juni) in Istanboel, de Izmir Pride (4 juni) en de herdenkingen rond de internationale dag tegen homo- en transfobie (22 mei) in Ankara.
Documentaire Strike A Pose in de bioscoop
Vanaf woensdag is ook bij ons de documentaire 'Strike a pose' te zien in een beperkt aantal bioscopen. De documentaire brengt de zes nog levende dansers uit de Blond Ambition Tour na meer dan 25 jaar nog eens samen voor een terugblik.
Vosselaar zet Mister Gay Belgium in de bloemen
Het gemeentebestuur van Vosselaar heeft maandagavond de nieuwe Mister Gay Belgium zette Raf Van Puymbroeck (21) in de bloemen gezet. Hij werd als inwoner van Vosselaar in de glazenstraat van het gemeentehuis gehuldigd.
Drie agenten verloven zich tijdens Gay Pride
Twee agenten die meeliepen in de Londense Pride optocht hebben zich tijdens die optocht verloofd. Ook een derde agent verloofde zich tijdens de Pride toen hij zijn vriend in het publiek zag staan.
Brits conservatief parlementslid komt uit de kast
Een Brits conservatief parlementslid is als lesbienne uit de kast gekomen op de dag van de Londense gaypride.
Feestelijke opening nieuw pand van Het Roze Huis en Áavaria
Op zaterdag 25 juni openen Het Roze Huis-Áavaria Antwerpen en Áavaria, de Antwerpse en de Vlaamse koepel van holebi- en transgenderorganisaties een nieuw pand op de Draakplaats. Met cafť Den Draak, het Regenboogmonument en de aanwezigheid van holebi- en transgenderboekhandel Kartonnen Dozen wordt de Draakplaats het kloppend hart in Antwerpen voor holebiís, transgenders en hun vrienden.
Britse jongeren schieten op homo-kroeg
Twee Britse jongeren zouden zondagavond een schot afgevuurd hebben op een homobar in Canterbury, Kent. Daarbij zouden geen gewonden gevallen zijn.
Jo de Poorter stopt met Royalty
Jo De Poorter presenteert op 26 juni Royalty voor het laatst. Het drukke opnameschema van het programma is niet langer te combineren met zijn andere professionele engagementen.Dat maakte VTM bekend.Birgit Herteleer presenteert het programma vanaf 3 juli alleen verder.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2016 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Lente