Russen beginnen met eigen songfestival na overwinning Conchita Wurst
Europarlementsleden vragen hoe Europa Rusland onder druk zet om rechten LGBT's te respecteren
Androgyn fotomodel is een echte transvrouw
Mogelijke lesbische lerares krijgt ontslag om haar school te beschermen
Nieuwe Vlaamse regering legt eed af
Warwick roeiers gaan opnieuw naakt tegen homofobie in de sport (+video)
Russische rechtbank bestempelt LGBT-organisatie als een buitenlandse agent
Breaking Bad-actrice komt uit de kast
Antwerp Pride gaypride verwelkomt 43 groepen Geweld tegen homo's toegenomen in Amsterdam
Texanen falen in het heteroseksuele experiment
Texanen hebben het moeilijk om de begrippen homosekualiteit en heteroseksualiteit uit elkaar te houden. Dat blijkt uit het YouTube filmpje dat Joseph Costello maakte.
Transvrouw moet huwelijk beëindigen omdat Finland geen homohuwelijk toestaat
De mensenrechten van een Finse man die een geslachtsveranderende operatie onderging, worden niet geschonden als het huwelijk van de transvrouw wordt omgezet naar een geregistreerd partnerschap om op die manier haar nieuwe geslacht te erkennen. Dat oordeelde het Europese Hof voor de Mensenrechten in de zaak Hämäläinen vs. Finland.
Levenslang verbod op bloeddonaties voor homoseksuelen gaat te ver
Een levenslang verbod op bloeddonaties door mannen die seks hebben gehad met andere mannen (MSM) is niet langer meer verdedigbaar. Dat is alvast de mening van de Openbare Aanklager van het Europese Hof van Justitie.
Vliegtuigcrash zware klap voor aids-onderzoek
In het Maleisische vliegtuig dat donderdag op Oekraïens grondgebied is neergestort zaten meer dan honderd mensen die op weg waren naar de Internationale Aidsconventie in Melbourne. In totaal zijn 298 inzittenden van verschillende nationaliteiten omgekomen waaronder 154 Nederlanders en 5 Belgen. Het toestel is volgens de VS neergeschoten.
Macedonie wil homohuwelijk onmogelijk maken
Het Macedonische Parlement heeft wet goedgekeurd die het homohuwelijk moet verbieden.
Ontslagen homoseksuele leraar krijgt na 42 jaar excuses (+video)
Een homoseksuele leraar uit Tacoma in de Amerikaanse staat Washington heeft tweeënveertig jaar na zijn ontslag een officiele verontschuldiging gekregen. Jim Gaylord vertelde in 1972 dat hij homo was nadat de authoriteiten hem vragen gesteld hadden over zijn seksuele geaardheid.
Tv-tip: De angst van homo's in Rusland
Homoseksuelen hebben het niet gemakkelijk in het Rusland van Poetin. Dat wisten we al en dat is niet fraai. Maar er is meer aan de hand. Panorama duikt onder in het homofobe milieu dat er de kop heeft opgestoken.
Samenlevingscontract voor holebi-koppels in Kroatie
Het Kroatische parlement heeft dinsdag het huwelijk opengesteld in de vorm van een samenlevingscontract voor homoseksuele koppels. Daarmee wordt Kroatie het drieëntwintigste land in de Europese Unie waar koppels van hetzelfde geslacht hun relatie kunnen laten registreren.
WHO: Preventief toedienen van PrEP-medicijnen kan miljoen hiv-infecties voorkomen
In de nieuwe gebundelde richtlijnen om het aantal hiv/aids infecties terug te dringen raadt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aan dat alle seksueel actieve mannen die seks hebben met andere mannen preventief medicatie zouden moeten nemen om infecties te voorkomen. Deze Pre-exposure prophylaxis (of PrEP) zou, volgens de WHO, kunnen helpen een miljoen infecties te voorkomen en de verspreiding van hiv bij deze bevolkingsgroep de komende tien jaar met 20 tot 25 procent te doen afnemen. Sensoa deelt deze visie en wilt een implementatiestudie voor ons land.
Iconische Amerikaanse stripfiguur sterft voor homoseksuele vriend
De iconische Amerikaanse stripfiguur Archie sterft deze week in het magazine Life With Archie terwijl hij een kogel opvangt die bestemd is voor zijn homoseksuele vriend Kevin Keller. In de stripreeks rond Archie, die in de VS ongeveer dezelfde status heeft als Jommeke of Suske en Wiske bij ons, komen de laatste jaren heel wat maatschappelijke relevante onderwerpen aan bod.
Boedapest: Drieduizend deelnemers aan incidentvrije gay pride
Afgelopen zaterdag is er door de politie en organisatoren van de gay pride in Boedapest voorkomen dat leden van de extreemechtse nationalistische partij Jobbik de gay pride van afgelopen zaterdag verstoorden. Eén van de parlementsleden slaagde er wel in om een homofobe spandoek uit één van de ramen van het parlement te hangen.
Mijn Restaurant-deelneemster Yanaika trouwt met haar vriendin
Yanaïka Skskrzyszkowiak (34), één van de Limburgse deelneemsters van ‘Mijn Restaurant’, is zaterdag in Hasselt met haar vriendin Sofie Schoeffaerts (21) getrouwd.
Nieuwe Sensoa-campagne wijst op het belang van de virale lading
Sensoa pakt uit met een een nieuwe campagne voor homomannen, onder de slogan waarin wordt uitgelegd waarom de ‘virale lading’ van belang is voor alle homo’s, positief of negatief. De ‘Veel of weinig virus, een groot verschil’ campagne bestaat uit een folder en drie affiches, die inzoomen op hoge virale lading bij een recente hiv-besmetting en zeer lage virale lading ten gevolge van hiv-medicatie.
Ian Thorpe komt uit de kast: Ik ben geen hetero (+video)
De Australische zwemmer Ian ’de Torpedo’ Thorpe heeft dit weekend onthuld dat hij ook op mannen valt. De Australiër, die 22 wereldrecords verbrak, kwam tijdens een interview met Channel 10 uit de kast. Thorpe is elfvoudig wereldkampioen en won vijf keer goud op de Olympische Spelen.
Twaalf Emmy-nominaties voor Orange is the New Black
De gevangenisserie Orange is the New Black heeft maar liefst 12 Emmy-nominaties binnen gehaald. Enkel Game of Thrones (19 nomiaties) en House of Cards (16 nominaties) deden het beter.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2014 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


New York Pass