Ben jij wel je selfie?-campagne genomineerd voor De Standaard Solidariteitsprijs
Video: Karolien Debecker terug op het scherm met Lijst Debecker
Holebi-koepels verbolgen over uitspraken directeur-generaal openbaar onderwijs Brussel
Leraars moeten discreet zijn over seksuele geaardheid
Video: Zweedse agent geeft zich helemaal op Stockholm Pride
Succesvolle eerste gaypride in Sint-Truiden (Fotoverslag)
Macklemore en Ryan Lewis steken 15-jarige fan hart onder de riem (+video)
School vraagt homoseksuele leraar om te zwijgen over zijn geaardheid
Overdracht van Hiv-virus wordt strafbaar in Oeganda Sven Pichal wordt inspecteur op Radio2
MNM-presentator Bert Beauprez gaat een jaar in het buitenland studeren
MNM-radio Bert Beauprez zet zijn radiocarriere bij de VRT even op pauze om te gaan studeren in Londen. Dat maakte Bert vanmiddag zelf bekend via zijn Twitter en Facebookaccount. Donderdagmiddag nam Bert afscheid van zijn luisteraars.
Figuranten gezocht voor nieuwe campagnefilm
Voor een nieuwe campagnefilm rond Hiv/Aids preventie is het Holebihuis van Vlaams-Brabant op zoek naar 150 figuranten.
Oegandese president wil afgezwakte anti-homowet
De Oegandese President Yoweri Museveni heeft het Parlement opgeroepen om de anti-homowet niet langer als prioritair te beschouwen. De omstreden wet werd vorige week door het Grondwettelijke Hof geschorst maar verschillende parlementsleden willen een nieuwe, al dan niet aangepaste, anti-homowet zo snel mogelijk door het Parlement jagen.
Opnieuw twee homomannen opgehangen in Iran
Verschillende media melden dat twee Iraanse mannen zijn opgehangen omdat ze ‘consensuele sodomie’ hebben gepleegd. Een andere bron meldt dat ze ter dood werden veroordeeld om ‘de veiligheid van de gemeenschap’ te garanderen.
Zero-tolerantie bij NFL voor homofoob gedrag
De Amerikaanse Football League (NFL) heeft alle spelers in een video gewaarschuwd dat homofobe verwijten aan het adres van tegenstanders niet getolereerd wordt. Alle spelers die actief zijn binnen de NFL kregen de video tijdens hun trainingen in aanloop van het nieuwe seizoen te zien.
Acteur en komiek Robin Williams overleden
Acteur Robin Williams is op 63-jarige leeftijd dood teruggevonden in zijn huis in Californie. De politie gaat uit van een zelfdoding.
Antwerp Pride: Optreden Conchita Wurst stilgelegd door noodweer (video)
Zondag werd de Antwerp Pride afgesloten met een groot slotfeest op de Grote Markt. Ook Antwerpen bleef niet gespaard van een kleine zondvloed en tijdens het optreden van Conchita Wurst werd de show door de organisatie een twintigtal minuten stilgelegd. Ook het publiek kreeg de raad om dekking te zoeken voor de overvloedige regen.
Antwerpse politie loopt in uniform mee in Antwerp Pride (video)
Zaterdag trok de Antwerp gay Pride door het centrum van Antwerpen. Achter de grote regenboogvlag liepen ook een twintigtal agenten in uniform van de Lokale Politie. Daarmee hadden ze een Belgische primeur want hun collega's van de Federale Politie kregen geen toelating van het ministerie van Binnenlandse Zaken.
Eerste gaypride in Sint-Truiden
Holebi-vereniging St-Out organiseert op volgende week zaterdag (16/08) voor het eerst een eigen holebi-parade in de Sint-Truiden. Met deze optocht komen ze op voor de rechten van holebi's en transgenders in de Fruitstad en Limburg.
Antwerp Pride: Politie waarschuwt voor verkeershinder
Zaterdagmiddag trekt de parade van de Antwerp Pride door de stad en dat brengt natuurlijk de nodige hinder met zich mee voor diegene die niet aan het feestgedruis deelnemen. Zo mag er sinds vrijdagmiddag al in enkele straten niet geparkeerd worden en vandaag zorgen de parade en de randactiviteiten van de Antwerp Pride ook voor de nodige verkeershinder in de omgeving van de scheldekaaien. Automobilisten nemen best hun voorzorgen.
Eurovisie Songfestival volgend jaar in Wenen
De kogel is door de kerk. Het volgende Eurovisie Songfestival wordt volgend jaar in Wenen gehouden. Dat werd vandaag bekend gemaakt door een woordvoerder van de Oostenrijkse openbare televisiezender ORF.
Anja de Crom wint eerste Dutch Lesbian Media Award
Vorige week tijdens de Gay Pride in Amsterdam kreeg Anja de Crom de allereerste Dutch Lesbian Media Award uitgereikt uit handen van organisator Nihalia Blanken. De Award is een prijs ter erkenning, herkenning en aanmoediging voor diegenen die een voortrekkersrol spelen of die het mogelijk maken dat er in Nederlandstalige boeken en film-, theater- en televisieproducties zijn waarin LBT(lesbische, biseksuele en transseksuele) personages een emancipatoire rol vervullen. Er werden prijzen uitgereikt in de categorieën LBT-auteurs, film en televisie.
Oegandese politici willen anti-homowet zo snel mogelijk terug
Oegandese politici willen dat de anti-homowet zo snel mogelijk terug van kracht wordt nadat die eerder door de Grondwettelijke rechtbank werd vernietigd. Volgens de rechters was de wet illegaal omdat ze door een onvolledig parlement gestemd werd.
Walking on Sunshine in de bioscoop
Vanaf volgende week is de musical Walking on Sunshine te zien in de Belgische bioscopen.
Grootste gaypride ooit gehouden in Vietnam
In het Vietnamese Hanoi is zondag voor de derde keer een gaypride doorgegaan. Een kleine 300 deelnemers liepen of fietsten mee in de grootste gaypride tot nu toe.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2014 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).New York Pass