Breaking Bad-actrice komt uit de kast
Texanen falen in het heteroseksuele experiment
Transvrouw moet huwelijk beëindigen omdat Finland geen homohuwelijk toestaat
Levenslang verbod op bloeddonaties voor homoseksuelen gaat te ver
Vliegtuigcrash zware klap voor aids-onderzoek
Macedonie wil homohuwelijk onmogelijk maken
Ontslagen homoseksuele leraar krijgt na 42 jaar excuses (+video)
Tv-tip: De angst van homo's in Rusland
Warwick roeiers gaan opnieuw naakt tegen homofobie in de sport (+video) Russische rechtbank bestempelt LGBT-organisatie als een buitenlandse agent
Samenlevingscontract voor holebi-koppels in Kroatie
Het Kroatische parlement heeft dinsdag het huwelijk opengesteld in de vorm van een samenlevingscontract voor homoseksuele koppels. Daarmee wordt Kroatie het drieëntwintigste land in de Europese Unie waar koppels van hetzelfde geslacht hun relatie kunnen laten registreren.
WHO: Preventief toedienen van PrEP-medicijnen kan miljoen hiv-infecties voorkomen
In de nieuwe gebundelde richtlijnen om het aantal hiv/aids infecties terug te dringen raadt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aan dat alle seksueel actieve mannen die seks hebben met andere mannen preventief medicatie zouden moeten nemen om infecties te voorkomen. Deze Pre-exposure prophylaxis (of PrEP) zou, volgens de WHO, kunnen helpen een miljoen infecties te voorkomen en de verspreiding van hiv bij deze bevolkingsgroep de komende tien jaar met 20 tot 25 procent te doen afnemen. Sensoa deelt deze visie en wilt een implementatiestudie voor ons land.
Iconische Amerikaanse stripfiguur sterft voor homoseksuele vriend
De iconische Amerikaanse stripfiguur Archie sterft deze week in het magazine Life With Archie terwijl hij een kogel opvangt die bestemd is voor zijn homoseksuele vriend Kevin Keller. In de stripreeks rond Archie, die in de VS ongeveer dezelfde status heeft als Jommeke of Suske en Wiske bij ons, komen de laatste jaren heel wat maatschappelijke relevante onderwerpen aan bod.
Boedapest: Drieduizend deelnemers aan incidentvrije gay pride
Afgelopen zaterdag is er door de politie en organisatoren van de gay pride in Boedapest voorkomen dat leden van de extreemechtse nationalistische partij Jobbik de gay pride van afgelopen zaterdag verstoorden. Eén van de parlementsleden slaagde er wel in om een homofobe spandoek uit één van de ramen van het parlement te hangen.
Mijn Restaurant-deelneemster Yanaika trouwt met haar vriendin
Yanaïka Skskrzyszkowiak (34), één van de Limburgse deelneemsters van ‘Mijn Restaurant’, is zaterdag in Hasselt met haar vriendin Sofie Schoeffaerts (21) getrouwd.
Nieuwe Sensoa-campagne wijst op het belang van de virale lading
Sensoa pakt uit met een een nieuwe campagne voor homomannen, onder de slogan waarin wordt uitgelegd waarom de ‘virale lading’ van belang is voor alle homo’s, positief of negatief. De ‘Veel of weinig virus, een groot verschil’ campagne bestaat uit een folder en drie affiches, die inzoomen op hoge virale lading bij een recente hiv-besmetting en zeer lage virale lading ten gevolge van hiv-medicatie.
Ian Thorpe komt uit de kast: Ik ben geen hetero (+video)
De Australische zwemmer Ian ’de Torpedo’ Thorpe heeft dit weekend onthuld dat hij ook op mannen valt. De Australiër, die 22 wereldrecords verbrak, kwam tijdens een interview met Channel 10 uit de kast. Thorpe is elfvoudig wereldkampioen en won vijf keer goud op de Olympische Spelen.
Twaalf Emmy-nominaties voor Orange is the New Black
De gevangenisserie Orange is the New Black heeft maar liefst 12 Emmy-nominaties binnen gehaald. Enkel Game of Thrones (19 nomiaties) en House of Cards (16 nominaties) deden het beter.
Anderlecht-supporters willen niets weten van 'homo-shirt'
De supporters van Anderlecht vinden de roze kleur van de shirts die hun ploeg zal dragen tijdens de uitwedstrijden maar niets. De officiële fanshop geraakt de shirts niet kwijt omdat de kleur nog steeds geassocieerd wordt met homoseksualiteit.
Tom Daley en Nike in Amerikaanse Hall of Fame van LGBT-sporters
Vrijdagavond worden in Chicago maar liefst vijftien namen toegevoegd aan de eregallerij van holebiseksuele en transgender sporters.Onder hen ook de Britse Olympische duiker Tom Daley, basketballer John Amaechi en de fabrikant van sportkledij Nike.
Facebook weigert advertentie Antwerp Queer Festival
Facebook heeft de originele affiche voor Antwerp Queer Arts Festival geweigerd omdat er een blote vrouwenborst te zien was. Het Roze Huis kwam tot die vaststelling toen het eerder deze week een advertentie wilde aanmaken voor het nieuwe cultuurevenement op Facebook.
Roze voetbalshirts voor Anderlecht
Landskampioen RSC Anderlecht gaat het komende seizoen zijn uitwedstrijden in een knalroze shirt spelen. De Brusselse club volgt daarmee in de voetstappen van Real Madrid.
Petra De Sutter legt eed af als eerste transgender senator
Vanmiddag heeft Professor Petra De Sutter (Groen) de eed afgelegd als gecoöpteerd Senator. Petra De Sutter is buitengewoon hoogleraar gynaecologie aan de Universiteit Gent en hoofd van de Afdeling Reproductieve Geneeskunde van het Universitair Ziekenhuis Gent. Zij wordt hiermee de eerste transvrouw die in de Belgische Senaat zetelt.
Jean-Paul Gaultier kiest Conchita Wurst als bruid (+video)
Eurovisie Songfestival-winnares Conchita Wurst mocht vandaag de bruid spelen tijdens de Parijse modeshow van ontwerper Jean-Paul Gaultier.
Ouders geven zoontje een boete omdat hij homo als scheldwoord gebruikt
Een 9-jarige Nederlandse jongen heeft van zijn ouders een boete gekregen omdat hij het woord ‘homo’ als scheldwoord gebruikte. ZIjn ouders hebben de boete van tien cent overgemaakt op de rekening van homobelangenvereniging COC Nederland dat de ouders prijst voor hun optreden.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2014 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).