VN geeft LGBT-postzegels uit
Video:Elton John geeft het beste van zichzelf in Carpool Karaoke
Homo-mannen veroordeeld tot 18 maanden in Marokko
Oostenrijkse stad mag holebi-verkeerslichten toch houden
Nicole & Hugo, Zjef Vanuytsel en Sylvain Vanholme opgenomen in De Eregalerij
Transgenderpersonage Kaat maakt opwachting in Thuis
Indiaans hooggerechtshof buigt zich over verbod op homoseks
Elton John komt in november naar Antwerpen
Koeweitse minister van Onderwijs gaat geen homoseksuele studenten meer schorsen COC maakt zich zorgen over toenemend geweld tegen homoseksuele asielzoekers
Amnesty start schrijfactie voor Venezolaanse LGBT-activist
Amnesty International is met een briefschrijfactie begonnen voor de bekende Venezolaanse LGBT-activist Rosmit Mantilla.Hij zit sinds mei 2014 vast op het hoofdkwartier van de inlichtingendienst in Caracas omdat hij betrokken zou zijn geweest bij protesten tegen de overheid.Dit is echter nooit met geloofwaardig bewijs aangetoond.
Open VLD richt eigen LGBT-netwerk op
Open VLD heeft met 'OUT of the Blue' een eigen netwerk opgericht. De liberalen zijn steeds een voortrekker geweest voor de maatschappelijke aanvaarding en integratie van holebi’s, transgenders en interseksuelen en lopen ook jaarlijks mee tijdens de gaypride in Brussel.Op 7 maart wordt het netwerk officieel op de nationale partijzetel.
Transgenderdocumentaire Game Face vanaf vandaag op Netflix
Vanaf vandaag is de de documentaire Game Face van de Vlaming Michiel Thomas (29) wereldwijd te zien via het platform van Netflix. Vorige week werd bekend dat de Vlaming een wereldwijde distributieovereenkomst had afgesloten met Netflix. De inspirerende film vertelt het parallelverhaal van Fallon Fox, de eerste transseksuele pro MMA-vechter ooit, en Terrence Clemens, een beloftevolle studentbasketbalspeler in Oklahoma en homoseksueel. De film volgt beide atleten tijdens hun coming-out proces en werpt licht op de obstakels waarmee trans- en holebi-atleten mee worstelen tijdens hun sportieve carrière.
Olympisch duiker Matthew Mitcham hangt zwembroek aan de haak
De Australische Olympische duiker Matthew Mitcham (27) gaat op pensioen en zal ook niet meer meedingen naar een medaille tijdens de komende Olympische Spelen in Brazillie. Mitcham kondigde het nieuws donderdag aan via Instagram.
Vluchtelingen krijgen les over homo's in Nederland
Vluchtelingen die in Nederlandse asielcentra zitten gaan les krijgen over holebi- en vrouwenrechten.Het initiatief komt van het ministerie van onderwijs.
Vlaamse documentairemaker sluit deal met Netflix
Michiel Thomas (29) heeft met zijn documentaire ‘Game Face’ een wereldwijde distributieovereenkomst bereikt met Netflix. De inspirerende film vertelt het parallelverhaal van Fallon Fox, de eerste transseksuele pro MMA-vechter ooit, en Terrence Clemens, een beloftevolle studentbasketbalspeler in Oklahoma en homoseksueel. De film volgt beide atleten tijdens hun coming-out proces en werpt licht op de obstakels waarmee trans- en holebi-atleten mee worstelen tijdens hun sportieve carrière.
IOC versoepelt richtlijnen voor transatleten
Het Internationaal Olympisch Comité (IOC)heeft een nieuwe richtlijn goedgekeurd waardoor transatleten niet langer een chirurgische geslachtsverandering moeten ondergaan vooraleer ze aan de Olympische Spelen mogen deelnemen. Omdat niet alle transatleten een geslachtsveranderende operatie kunnen of willen ondergaan mochten ze tot nu toe niet deelnemen aan de Olympische Spelen.
Kinderen en familieleden van transpersonen hebben meer begeleiding nodig
Onderzoek naar de ervaringen van kinderen met een transgender ouder toont aan dat kinderen het gebrek aan gepaste begeleiding problematischer ervaren dan de transitie zelf. Er is meer aandacht nodig voor het welzijn van kinderen met een transgender ouder. Dat blijkt uit een onderzoek van het Steunpunt Gelijkekansenbeleid in opdracht van Vlaamse minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans (N-VA). Het gaat om het eerste onderzoek ooit dat (minderjarige) kinderen met een transgender ouder zelf bevraagd.
Kamervragen na onderzoek naar LHBT-asielzoekers
LHBT-asielzoekers voelen zich niet beschermd door COA-personeel (Centraal Orgaan opvang asielzoekers). Ze zeggen dat ze door medebewoners worden bedreigd, geslagen en aangerand, maar door sommige opvangmedewerkers aan hun lot worden overgelaten of zelfs worden tegengewerkt. Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlandse blad Winq. Het tijdschrift mocht aangiftes inzien en sprak met een groot aantal betrokkenen. “Ze dwongen mij om geen aangifte te doen.” GroenLinks gaat Kamervragen stellen.
Ook Ian McKellen heeft kritiek op blanke Oscar-nominaties
Ian McKellen heeft zich aangesloten bij de steeds groeiende kritiek op het gebrek bij diversiteit bij de nominaties voor de Oscars dit jaar. De openlijk homoseksuele acteur uit X-men en Vicious kan zich vinden bij de kritiek die leeft met de acteurs met een kleurtje maar wijst erop dat ook holebi en transgender acteurs nog steeds in de filmindustrie gediscrimineerd worden.
Portugese president blokkeert holebi-adoptie
De ontslagnemende Portugese president Aníbal Cavaco Silva heeft zijn veto uitgesproken tegen de invoering van een algemeen adoptierecht voor stellen van hetzelfde geslacht. Vorig jaar in november werd de adoptie voor holebi-koppels goedgekeurd.
Vijf Belgische premieres op holebifilmfestival Pinx
Nu donderdag 28 januari wordt in Gent de aftrap gegeven van een kersverse editie van het jaarlijkse holebifilmsfestival Pinx. Op het programma staan maar liefst vijf Belgische premières.
Safety First, Petra De Sutter en Anke Hintjens winnen Çavaria Awards
Zaterdagavond reikte çavaria - de Vlaamse koepel van holebi- en transgenderverenigingen - haar jaarlijkse awards uit. De Çavaria Media Award ging naar de productiehuizen Shelter en Carambole voor ‘Safety First - The Movie’. Groen-politica Petra De Sutter ging aan de haal met de Çavaria Campaign Award en voormalig woordvoerster van de Holebifederatie (de voorloper van çavaria) Anke Hintjens sleepte de Çavaria Lifetime Achievement Award in de wacht.
Binnenkort gevangenisstraffen van zeven jaar op verkoop en aanbieden van poppers
Vanaf 1 april is het verkopen of gratis aanbieden van poppers strafbaar in Groot-Brittannië. Als je betrapt wordt kan je onder wet die de verkoop psychoactieve stoffen verbiedt een gevangenisstraf krijgen tot zeven jaar.
Brits parlementslid geeft gebruik van poppers toe
In het Britse parlement wordt momenteel een wetsvoorstel besproken die het psychoactieve stoffen, waaronder poppers, moet verbieden. Tijdens het debat bekende een openlijk homoseksueel parlementslid dat hij een gebruiker is van poppers.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2016 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).