Acteur Anthony Rapp als homo in nieuwe Star Trek reeks
Moonlight grote winnaar Gotham Awards
Taiwanezen betogen voor openstelling homo-huwelijk
Russische kunstenaar vraagt asiel aan in Nederland na opening tentoonstelling
Levenslang voor Britse dating-app moordenaar
Mister Gay Belgium voert actie op Wereldaidsdag
Eenmalige vertoning van historische documentaire over homofilie
Hiv-Zelftest te koop bij de apotheek
Video:Buren van toekomstige Amerikaanse Vice-President protesteren met regenboogvlaggen Wereldaidsdag: çavaria vraagt implementatie PrEP als preventiemiddel tegen hiv
Nederlandse koning bezoekt LGBT-organisatie COC
De Nederlandse koning Willem-Alexander heeft dinsdag een bezoek gebracht aan LGBT-organisatie COC. Die viert dit jaar haar zeventigste verjaardag. Het was de eerste keer dat het COC officieel bezoek kreeg van een staatshoofd.
Daling nieuwe hiv-diagnoses bij homo’s zet zich verder in Vlaanderen
Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid, reageert voorzichtig positief op de daling in 2015 van het aantal nieuwe diagnoses bij homomannen in Vlaanderen. Wat ons bijzonder hoopvol stemt is dat 96% van de mensen met hiv die behandeld worden in 2015, een onderdrukte virale lading hebben. Deze cijfers komen uit het rapport “Epidemiologie van Aids en Hiv-infectie in België – Toestand op 31 december 2015” van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV – ISP).
Nieuwe Brusselse campagne geeft geweld geen vrij spel
Brussels Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets lanceert een nieuwe Meld Geweld campagne tegen seksuele intimidatie in de openbare ruimte. De campagne wijst daders op hun ontoelaatbaar gedrag. Getuigen van seksistisch geweld tegen vrouwen en holebi’s worden opgeroepen om tussen te komen en samen met het slachtoffer geweld te melden. Speciale aandacht gaat naar mannen als bondgenoten in de strijd tegen seksuele intimidatie.
Wereldwijd 295 transgenders vermoord het afgelopen jaar
Het afgelopen jaar zijn 295 transgenders vermoord werden omwille van hun genderidentiteit (hoe je je voelt) of genderexpressie (hoe je je uit). Dat meldt de de Europese Transgenderorganisatie (TGEU). Tijdens de Transgender Day of Remembrance (20 november)wordt er wereldwijd stil gestaan bij de slachtoffers van transfoob geweld. Ook de Vlaamse transgenderkoepel çavaria zet de strijd tegen transfobie voort.
Ellen DeGeneres genomineerd voor presidentiële medaille
Comédienne en talkshowhost Ellen DeGeneres is voorgedragen voor de Amerikaanse Presidentiële Medaille voor Vrijheid. De medaille is de hoogste onderscheiding die een burger in de VS kan ontvangen. Ze wordt uitgereikt aan burgers die een gedenkwaardige bijdrage hebben geleverd aan de veiligheid of de nationale interesses van de VS, aan de wereldvrede, of aan publieke of private ondernemingen. Ellen DeGeneres is samen met twintig anderen voorgedragen om de medaille te ontvangen.
Homokoppel maakt debuut bij Ghostrockers
In de Ketnet-serie Ghostrockers zal enkele weken lang een homokoppel te zien zijn. Dat heeft Studio 100, die de serie produceren bekend gemaakt. Het is voor het eerst dat de televisieproducent holebi's in zijn series opneemt. Acteurs Wout Verstappen en Michiel De Meyer geven gestalte aan de twee homoseksuele jongens.
Nieuwe brochure moet sportclubs leren omgaan met transgender sporters
Sport Vlaanderen geeft in een nieuwe brochure tips voor zowel transgenders als sportclubs om hoe ze het beste met dit thema kunnen omgaan in de beoefening van hun sport. Bij de meeste sporten is er nog steeds spraken van de klassieke man-vrouw scheiding en voor transgender sporters kan dat vaak problemen opleveren. Met de brochure reikt Sport Vlaanderen een handleiding aan voor iedereen.
Canadese premier stelt speciale adviseur voor LGBTQ-zaken aan
De Canadese premier Justin Trudeau heeft een speciale adviseur voor LGBT-zaken aangesteld.Parlementslid Randy Boissonnault heeft als taak om toe te zien op het samenstellen en uitvoeren van de Canadese agenda wat betreft holebi-gerelateerde kwesties.
Homo-dancing The Pulse wordt een herdenkingsmonument
De Amerikaanse stad Orlando gaat de homo-nachtclub kopen waar in juni de dodelijkste schietpartij uit de Amerikaanse geschiedenis heeft plaats gevonden. De stad betaald 2,5 miljoen dollar voor The Pulse en gaat er een herdenkingsmonument van maken.
Chelsea Manning vraagt president Obama om gratie
Chelsea Manning heeft de Amerikaanse president om gratie gevraagd en haar straf te beperken tot de tijd die ze al uitgezeten heeft. Manning werd zes jaar geleden veroordeeld tot een gevangenisstraf van 35 jaar omdat zij toen 750,000 pagina’s aan geheime documenten en video's via Wikileaks liet lekken.
Raf Van Puymbroeck voor België naar Mr. Gay World 2017
Enkele maanden geleden werd de 22-jarige docent sport en bewegen Raf Van Puymbroeck verkozen tot Mister Gay Belgium 2016, eind juli kreeg hij de kans om ook te strijden voor de titel van Mr. Gay Europe, die doorging in Noorwegen en ook deze mocht hij achter zijn naam plaatsen. In mei mag hij zijn beste beentje voorzetten tijdens de Mr. Gay World verkiezing.
Trump gaat het Amerikaanse homo-huwelijk niet terugdraaien
Donald Trump zal als president niet de afschaffing van het homo-huwelijk vragen zoals dat door het Hooggerechtshof is beslist in 2015. Dat heeft hij gezegd in zijn eerste televisie interview sinds zijn verkiezing vorige week. Trump was zondag te gast in het CBS News programma ’60 Minutes’.
Amelie Mauresmo in verwachting van tweede kind.
Amélie Mauresmo is zwanger van haar tweede kind en stopt daarom als kapitein van de Franse Fed Cupploeg. Dat liet de voormalige nummer 1 van het vrouwentennis maandag weten op een persconferentie.
Video: Lorin Parys trekt N-VA lijst in Leuven
Vlaams parlementslid Lorin Parys heeft ambitie om de volgende burgemeester van Leuven te worden. Voorzitter Bart de Wever maakte in een eerste campagnefilmpje bekend dat niet staatssecretaris Theo Francken maar wel Parys de de N-VA lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in Leuven zal trekken.
Video: Els De Schepper helpt iedereen uit de kast
Op 11/11 (den elfde van den elfde) begint voor de meeste carnavalsverenigingen het carnavalsseizoen. Radio 2 ging op zoek naar een perfect feestnummer en vond dat tijdens een tryout van de nieuwe show Red Mij van Els De Schepper in het finalenummer Kom uit de kast, een nummer met als statement durf jezelf te zijn.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2016 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).