Last Minutes, Reizen en Hotels Vergelijken?
Homofobe kerk blundert met Ierse vlag
Mika eert homoseksuele helden in nieuwe videoclip
Drie jaar cel voor homoseksuele mannen in Marokko
Verdwijnt verbod op homoseksuele leiders bij de Amerikaanse scouts in oktober?
Leden Brusselse Regering ondersteunen EuroPride
Nieuwe gids voor slachtoffers van holebifoob en transfoob geweld
Video: Belgische inzending naar finale Eurovisie Songfestival
Puppetry of the Penis in het najaar terug in Vlaanderen
Mister Gay Vlaanderen verkiezing live op YouTube Kickstart-campagne moet Duitse LGBT-documentaire internationaal publiek geven
Antwerpse politie vraagt aan homo-koppels om niet te kussen op Groenplaats
Terwijl 80.000 mensen in Brussel opkwamen voor gelijke rechten voor holebi’s en transgenders, betoogden een kleine 250 ultra-katholieken en conservatieven in Antwerpen tegen de adoptie van kinderen door homoseksuele koppels en voor het traditionele gezin. Om provocaties te voorkomen vroeg de Antwerpse politie aan holebi’s om zaterdag in de buurt van de Groenplaats niet te kussen of elkaars hand vast te houden. Vlaams parlementslid en gemeenschapssenator Ann Brusseel (Open Vld) is niet te spreken over de expliciete vraag van de Antwerpse politie.
Luxemburgse premier trouwt met Belgische architect
De Luxemburgse premier Xavier Bettel stapt vandaag in het huwelijksbootje met zijn partner Gauthier Destenay, een architect uit Aarlen.
Fractievoorzitter Vlaams Belang hekelt groene beschuldiging van politieke recuperatie holebi-rechten
In een opiniestuk op de website doorbraak.be reageert fractievoorzitter voor het Vlaams Belang in het Vlaams Parlement Chris Janssens op het onlangs verschenen opiniestuk van Bruno De Lille en Petra De Sutter (Groen). De fractievoorzitter neemt het niet dat de twee groenen in hun stuk een intentieproces maken van de uitspraken die partijvoorzitter Tom Van Grieken deed op de Nieuwjaarsreceptie van het Vlaams Belang.
Minder dossiers van discriminatie op grond van seksuele geaardheid in 2014
In 2014 kreeg het Interfederaal Gelijkekansencentrum 167 meldingen over discriminatie op grond van seksuele geaardheid en werden er in totaal 80 dossiers geopend. In 2013 lag dat cijfer op 93 dossiers. In vergelijking met 2013 waren er vooral meer meldingen over discriminatie in de media en op internet (29%) en over werk (25%).
Nieuwe werkingssubsidies voor de Holebifoon en het Transgender Infopunt
Aan de vooravond van de ‘Pride’ dit weekend stelde Vlaams volksvertegenwoordiger Piet De Bruyn (N-VA) vandaag vragen over de verdere steun aan de werking van de Holebifoon en het Transgender Infopunt (TIP). Bevoegd minister Liesbeth Homans kondigde in het Vlaams Parlement aan dat de Holebifoon – voor het eerst vanuit de bevoegdheid Gelijke Kansen - een subsidie van 40.000 euro zal krijgen. De subsidie voor het Transgender Infopunt (TIP) wordt dan weer fors verhoogd van 60.000 euro naar 100.000 euro voor september 2015 tot september 2016.
Wenen krijgt holebi-stoplichten
Wenen maakt zich op voor het Eurovisie Songfestival dat volgende week doorgaat en de stad trekt dat ook door in een vijftigtal verkeerslichten. Speciaal voor de grote menigte homoseksuele fans zijn de traditionele figuurtjes vervangen door homoseksuele en lesbische koppeltjes.
Luxemburgse premier trouwt mogelijk deze week met man
De Luxemburgse premier Xavier Bettel en zijn partner Gauthier Destenay zouden, volgens verschillende bronnen, deze week trouwen.
Video:Regenboogselfies voor de Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie
Çavaria en Rebus – de Vlaamse en West-Vlaamse koepels van holebi- en transgenderorganisaties – lanceerden maandag de #RainbowYourSelfie-campagne in het KTA Ieper. De leerlingen maakten selfies in regenboogthema om zo aandacht te vragen voor de Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT) op 17 mei. De campagne doet scholen in heel West-Vlaanderen aan en loopt nog de hele maand.
66-jarige vrouw klaagt alle homoseksuelen aan
Ben jij een homoseksueel? Proficiat, dan heb je met deze een rechtszaak aan je been want een vrouw uit de Amerikaanse staat Nebraska daagt alle homoseksuelen voor de rechter omdat ze in zonde leven.
Boete voor beledigen homoseksuele poetshulp
Een 42-jarige invalide man uit Eeklo is door de correctionele rechtbank van Gent veroordeeld tot een geldboete van 300 euro met uitstel omdat hij een homoseksuele man die kwam poetsen bij hem heeft beledigd.De man werd vervolgd voor laster en eerroof en niet voor het aanzetten tot discriminatie.
Homoseksualiteit hoort niet thuis in Kenia
"Homoseksualiteit hoort niet thuis in Kenia." Dat heeft de Keniaanse vice-president William Ruto gezegd tijdens een kerkdienst. Net als in verschillende andere Afrikaanse landen is homoseksualiteit ook in Kenia nog een groot taboe.
301 gemeenten hangen regenboogvlag uit op Internationale dag tegen homofobie
Al zeker 301 gemeenten en alle Antwerpse stadsdistricten zegden toe de regenboogvlag uit te hangen naar aanleiding van de Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT) op 17 mei. Çavaria, de Vlaamse koepel van holebi- en transgenderverenigingen, wil met de actie de zichtbaarheid van holebi’s en transgenders op lokaal niveau vergroten.
Nieuwe Mister Gay World komt uit Duitsland
Het motto tweede keer goede keer gaat zeker op voor Mister Gay Duitsland Klus Burkart. Nadat hij vorig jaar als Mister Gay Oostenrijk naast de prijzen greep op de Mister Gay World verkiezing schiet hij dit jaar in Zuid-Afrika wel de hoofdprijs af.
Jordy De Smedt wint Social Media Award tijdens Mister Gay World
Jordy De Smedt, die ons land vertegenwoordigde op de Mister World verkiezing in Zuid-Afrika is als derde runner-up geëindigd. Hij komt niet met lege handen terug naar huis want met zijn filmpje waarin hij oproept om jezelf te accepteren hoe je bent heeft hij ook de Social Media Award gewonnen.
Homoseksuele mannen mogen gediscrimineerd worden bij bloeddonaties
Het Europees Hof van Justitie stelt dat het permanent weigeren van homo's als bloeddonor mag onder voorwaarden. De lidstaat moet wel aantonen dat die mensen een groot risico hebben om bijvoorbeeld HIV op te lopen en dat efficiëntere detectiemethodes ontbreken om de gezondheid van de ontvangers van het bloed te waarborgen. Tegelijkertijd stelt het Nederlandse College voor de Rechten van de Mens dat een permanente uitsluiting discriminatie is. 

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2015 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).