Voorbereidingen TranScreen festival in volle gang
Levenslang gevorderd voor moordenaars Ihsane Jarfi
Martina Navratilova trouwt met vriendin
Schotten kunnen vanaf nu trouwen
Musical Story of My Life strijkt neer in Antwerpen
Anti-Homogroepering blundert met billboard
MTV brengt documentaire over transgenders op Paarse Vrijdag
Homoseksuele burgemeester Maastricht stapt op na verborgen camera-beelden
Elton John en David Furnish officieel getrouwd Robbie Rogers hekelt toewijzing Wereldbeker voetbal aan Rusland en Qatar
IOC past Olympisch charter aan om homoseksuele atleten te beschermen
Op een congres in Monaco hebben de leden van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) het Olympische charter aangepast om holebiseksuele atleten expliciet te beschermen. De veranderingen komen er nadat de afgelopen Olympische winterspelen in Sochi tegen een achtergrond van homofobe dreigingen verliepen.
Tom De Cock en Karolien Debecker nieuwe ambassadeurs WJNH
Wel Jong Niet Hetero onthulde zaterdagavond in het kader van haar 20 jarig bestaan haar nieuwe actie: #SoWhat. "Het maakt voor ons niet uit waarop je valt. Val je op jongens of op meisjes.... Val je op snorren of op rosse vampen... Of val je op de grond? #SoWhat?!" zegt Jens Van Lierde, woordvoerder WJNH. "Onze kersverse ambassadeurs Karolien Debecker (35) en Tom De Cock (31) geven het goede voorbeeld en zijn de gezichten in onze nieuwste campagne."
Rechtzaak steekpartij Fontaines opnieuw uitgesteld
De Brusselse correctionele rechtbank heeft woensdagvoormiddag het proces rond de homofobe agressie en de steekpartij in de Brusselse bar Fontainas opnieuw uitgesteld naar 9 februari. Het is reeds de tweede keer dat de zaak wordt uitgesteld.
Vijf en acht jaar gevraagd voor ouders en gebedsgenezer die duivel uitdreven bij lesbienne
Het openbaar ministerie heeft een gevangenisstraf van acht jaar gevraagd voor de gebedsgenezer die de fatale duiveluitdrijving heeft uitgevoerd bij Layla A. Tegen de ouders van de achtienjarige lesbienne werd vijf jaar cel waarvan twee met uitstel gevorderd.
Ihsane Jarfi deed pikante voorstellen op avond van verdwijning
Ihsane Jarfi zou voor hij verdween verschillende aangebrande voorstellen hebben gedaan. Dat bevestigde een onderzoekster die werkte op het verhoor van een getuige, die ervan verdacht werd een valse getuigenis te hebben afgelegd voor het Luikse assisenhof. Zijn woorden zijn wel licht verzacht toen zijn verklaring door de onderzoekster werd genoteerd. De getuige had hierom gevraagd omdat hij zijn homoseksuele geaardheid verborgen hield.
Proces duiveluitdrijving: Burgerlijke partijen vragen verzwaring aanklacht met discriminatie
Voor de Antwerpse strafrechter is woensdag het proces gestart over de duiveluitdrijving die de 18-jarige Layla A. uit Antwerpen fataal werd. Haar ouders Hamid A. (74) en Aicha E.A. (50) worden samen met gebedsgenezer Othmane G. (32) vervolgd voor opzettelijke slagen met ongewild de dood tot gevolg. De beklaagden beslisten om verstek te laten gaan omdat de rechtbank de zaak niet opnieuw wilde uitstellen.
Verboden om asielzoekers homoseksualiteit te laten bewijzen
Testen die asielzoekers moeten ondergaan om hun homoseksualiteit te kunnen bewijzen zijn onwettig. Dat heeft het Hof van Justitie van de Europese Unie dinsdag geoordeeld. Dit betekent dat de Europese lidstaten niet langer aan asielzoekers mogen vragen om hun homoseksualiteit te bewijzen doormiddel van foto’s of video’s.
Çavaria burgerlijke partij in zaak Layla Achichi
Woensdag start in Antwerpen het proces over de dood van Layla Achichi. Het meisje overleed in oktober 2009 na een rituele duiveluitdrijving, op vraag van haar ouders uitgevoerd door een gebedsgenezer. Çavaria stelde zich burgerlijke partij om te garanderen dat het motief homofobie grondig werd onderzocht.
Sam De Bruyn, Linde Merckpoel en Vincent Byloo presenteren MFL2014
Van 18 december tot kerstavond leven Studio Brussel-presentatoren Sam De Bruyn, Linde Merckpoel en Vincent Byloo zeven dagen lang buiten in de kou. Ze draaien een week lang plaatjes die luisteraars kunnen aanvragen voor het goede doel dat hen nauw aan het hart ligt. Op die manier maken ze samen met heel Vlaanderen van de week voor Kerstmis de warmste week van het jaar.
ITG gaat PrEP testen
Begin 2015 gaat het Instituut Voor Tropische Geneeskunde (ITG) van start met een proefproject waarin tweehonderd mannen een preventief medicijn tegen aids gaan uittesten. Dat heeft Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Philippe Muyters (N-VA) geantwoord op een vraag van Ann Brusseel (Open VLD). Na de Verenigde Staten is België het tweede land waar het zogenaamde pre-exposure profylaxe (PrEP) wordt uitgetest.
Finland keurt het homo-huwelijk goed
Het Finse Parlement heeft vrijdag met een nipte meerderheid het homo-huwelijk goed gekeurd met 105 tegen 92 stemmen.
Slowakije houdt volgend jaar referendum over homohuwelijk
Slowakije gaat volgend jaar een referendum organiseren over het homo-huwelijk. Dat heeft president Andrej Kiska bekend gemaakt.
De Croo krijgt aidslintje opgespeld van aidsactivisten
Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open Vld) heeft donderdagmiddag een aidslintje opgespeld gekregen van twee buitenlandse aidsactivisten. De Croo riep op stil te staan bij de situatie in België, maar tegelijk ook aandacht te hebben voor de situatie in fragielere landen.
Holebifoon lanceert nieuwe stigma doorbrekende hiv-campagne
Naar aanleiding van Wereldaidsdag op 1 december, lanceren de Holebifoon en çavaria – de Vlaamse koepel van holebi- en transgenderverenigingen – een nieuwe hiv-campagne. ‘Ben jij wel je selfie?’ vraagt de hulplijn voor holebi’s zich af. Het stigma rond hiv belet immers veel seropositieven om uit te komen voor hun serostatus.
Zaak Ihsane Jarfi: De eerste twee dagen
Deze week is voor het hof van assisen in Luik de rechtszaak begonnen tegen de vier mannen die verdacht worden van de moord op Jarfi Ihsane. Op de eerste dag van de verhoren werd vooral het tumultueuse verleden geschetst van de vier beklaagden die voor de moord terecht staan. Dinsdag werden de vier verdachten vooral over de grond van de zaak ondervraagd.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2014 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).