Breaking: Will & Grace na tien jaar opnieuw op de televisie
Video: Vervoort was één van de vijf meest inspirerende atleten op de Paralympische Spelen
Video: Eerste trailer van Tom of Finland biopic vrijgegeven
Botswana zet homofobe haatprediker het land uit
Hoax-website helpt Robert Pattinson uit de kast
Lezing: waar je moet opletten als homo bij je volgende reis
Diest zet Marieke Vervoort in de bloementjes
Politie drijft gaypride uit elkaar met traangas
Bekijk hier de eerste nieuwe Will and Grace aflevering in tien jaar Arnold Schwarzenegger kreeg slaag omdat vader dacht dat hij homo was
Tweede Paralympische medaille voor Vervoort
Marieke Vervoort heeft zaterdag op de Paralympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro brons veroverd in de 100 meter T52 rolstoelsprint bij de vrouwen.
Video:The Pass toont de verborgen verlangens van een homoseksuele voetballer
Filmstudio Liongate heeft de trailer vrijgegeven van de film The Pass met Russell Tovey en Arinze Kene. De film volgt een homoseksuele voetballer op drie momenten in zijn leven waar hij van een tiener opgroeit tot een voetballer in de Champions League.
Mister Gay Netherlands roept gemeenten op regenboogvlag te hijsen op Coming-Outdag
Mister Gay Netherlands Tom van den Nieuwenhuijzen heeft in een open brief alle 390 Nederlandse gemeenten opgeroepen om op 11 oktober, Nationale Coming-Outdag, de regenboogvlag te hijsen. ‘Op die manier onderstreept de gemeente haar steun voor de sociale acceptatie van de LHBTI*-gemeenschap.’
Homoparentalités wil dat Belgische regering einde maakt aan wettelijk vacuüm rond draagmoederschap
Homoparentalités VZW zal op 24 en 25 september aanwezig zijn op de tweede conferentie en Europese beurs rond draagmoederschap voor homoseksuele mannen met een kinderwens in Brussel. Het onderwerp van het event en het doelpubliek zetten vzw Homoparentalités ertoe aan haar standpunt te herhalen wat betreft zulke evenementen in België en het draagmoederschap in het algemeen.
Amerikaanse NGO pleit voor een ethische en leefbare wetgeving voor draagmoederschap in Europa.
De Amerikaanse non-profit organisatie Men Having Babies (MHB), stelt een nieuw ethisch kader voor voor draagmoederschap tijdens haar tweede conferentie in Brussel over opties tot ouderschap voor Europese homomannen.
Homoseksuele scheidsrechter met de dood bedreigd
De openlijk homoseksuele Spaanse scheidsrechter Jesús Tomillero is tijdens zijn comeback-wedstrijd tussen C.D Lasalle en Atlético Zabal opnieuw met de dood bedreigd. Soortgelijke bedreigingen waren in mei al de oorzaak dat hij zijn scheidsrechtersfluitje een eerste keer aan de haak hing. De Spanjaard kon zijn fluit echter niet laten liggen en maakte afgelopen weekend zijn comeback.
Amerikaanse haatprediker mag Zuid-Afrika niet binnen
Steven Anderson, één van de meest homofobe predikanten in de VS, mag Zuid-Afrika niet meer binnen. De Zuid-Afrikaanse minister van Binnenlandse Zaken Malusa Gigaba is niet opgezet met de homofobe uitspraken die de predikers van de Faithful Word Baptist Church in Phoenix in het verleden heeft gedaan. Zo noemde hij de aanslag op de nachtclub The Pulse in Orlando 'goed nieuws' omdat er nu 50 pedofielen minder rondliepen. Ook riep hij op om homoseksuelen te executeren zodat er een ‘aids-vrije kerstmis’ gevierd kon worden.
Transgender-actrice Alexis Arquette plotseling overleden
Transgender-actrice Alexis Arquette is zondag op 47-jarige leeftijd overleden aan complicaties van aids. Het nieuws van haar overlijden werd zondag door actrice Patricia Arquette, zus van Alexis, bekend gemaakt. Ze werd geboren als Robert en speelde onder meer bijrollen in Pulp Fiction en The Wedding Singer.
Zilveren medaille voor Marieke Vervoort op Paralympics
Rolstoelatlete Marieke Vervoort heeft haar doel op de Paralympische Spelen bereikt. Op de vierhonderd meter was ze de Amerikaanse Kelly Morgan te snel af. De Canadese Michelle Stilwell was de snelste in de T52-klasse. “The Beast from Diest" sleept met haar zilveren medaille meteen ook het eerste eremetaal in de wacht voor team Belgium.
Nieuwe single van Sia is eerbetoon aan slachtoffers van terroristische aanslag op homo-dancing
De nieuwe single en videoclip van Sia is een eerbetoon aan de 49 slachtoffers die bij de schietpartij op een homo-dancing in Orlando om het leven kwamen.
Museum gaat herdenkingsmonument van aanslag op homo-dancing in collectie opnemen
De items die deel uitmaakten van het herdenkingsmonument voor de 49 slachtoffers van de terroristische aanval op een homo-dancing in Orlando zullen door een museum bewaard worden.
Souvenir van Bavo Defurne sluit Filmfestival van Gent af
'Souvenir', de tweede langspeelfilm van Bavo Defurne, wordt de slotfilm van de 43e editie van Film Fest Gent. De film wordt vertoond op vrijdag 21 oktober, voorafgegaan door de uitreiking van de festivalprijzen in aanwezigheid van de regisseur en hoofdactrice Isabelle Huppert. Zij zal al voor de tweede keer te gast zijn op het filmfestival.
Londense haatprediker die opriep om homoseksuelen te stenigen veroordeeld tot 5 jaar gevangenis
De Londense radicale prediker Anjem Choudary, die al herhaaldelijk heeft opgeroepen om homo’s te stenigen, is door een Britse rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar voor terrorisme omdat hij zijn steun heeft betuigt aan de terroristische organisatie ISIS.
Holebi-filmfestival strijkt neer in Kortenberg
Het Holebi-filmfestival van Vlaams-Brabant strijkt dit jaar ook neer in de gemeente Kortenberg. De zestiende editie van het filmfestival gaat dit jaar door van 10 tot 26 november.
Uitgewezen Marokkanen wilden Franse homo-dancing aanvallen
Twee geradicaliseerde Marokkanen die vorige week door Frankrijk naar Marokko uitgewezen werden, maakten zich op om een restaurant en een nachtclub voor homo's aan te vallen in Metz. Dat meldt Belga op gezag van de Marokkaanse krant Assabah zaterdag. De twee mannen die op 26 augustus werden uitgewezen wilden het voorbeeld van de terroristische aanslag op de homoclub The Pulse in Orlando volgen. Daar vielen in juni 50 doden en tientallen gewonden.Volgens de Marokkaanse autoriteiten wilden ze in naam van ISIS “zware aanslagen” plegen in Frankrijk en Marokko.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2016 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Lente