Slowakije houdt volgend jaar referendum over homohuwelijk
De Croo krijgt aidslintje opgespeld van aidsactivisten
Holebifoon lanceert nieuwe stigma doorbrekende hiv-campagne
Zaak Ihsane Jarfi: De eerste twee dagen
Koen Crucke: Alberto is geen homo
Oegandees parlement wil nieuwe anti-homowet voor kerstmis
Brits hockeyteam gaat naakt in strijd tegen homofobie
Hiv-besmettigen nemen af bij Belgische homomannen
ITG gaat PrEP testen Finland keurt het homo-huwelijk goed
Parijs geeft 36.000 euro aan Gay Games
Het stadsbestuur van Parijs heeft een reeks van subsidies goedgekeurd voor de Gay Games. Het stadsbestuur geeft in totaal 36.000 euro aan de organisatie die de Gay Games in 2018 in de Franse lichtstad zal organiseren.
Eerste openlijk homoseksuele NBA-speler beëindigt carrière
Achttien maanden nadat hij de eerste openlijk homoseksuele basketbalspeler werd in de NBA, heeft Jason Collins aangekondigd dat hij stopt met basketbal. De 35-jarige veteraan kwam vorig seizoen voor het laatst op het veld voor de Brooklyn Nets.
T-day: dag voor transgenders en hun omgeving
Zaterdag organiseert çavaria, de Vlaamse koepel van holebi- en transgenderorganisaties, de T-day, een dag voor transgenders en hun omgeving. De dag wordt afgesloten met een debat tussen verschillende middenveldorganisaties en staatssecretaris van Gelijke Kansen Elke Sleurs (N-VA).
Inleidende zitting is startschot voor rechtszaak homofobe moord Ihsane Jarfi.
Woensdag vindt de inleidende zitting plaats van de rechtszaak waar vier mannen terechtstaan voor de moord op Ihsane Jarfi. De mannen worden ervan verdacht de 32-jarige homo omwille van zijn geaardheid te hebben vermoord in 2012. Tijdens de inleidende zitting wordt de jury samengesteld en geven de advocaten aan hoeveel tijd ze denken nodig te hebben om hun pleidooi te houden.
Chromosomen spelen mogelijk rol bij erfelijkheid homoseksuele geaardheid
Wetenschappers hebben nieuwe aanwijzingen gevonden waaruit moet blijken dat homoseksualiteit erfelijk is bij mannen. Dat betekent echter niet dat ze het ultieme bewijs hebben gevonden, zo rapporteren gedragsgenetici in een onderzoeksrapport dat maandag verscheen in Psychology Medicine.
Karolien Debecker gaat lijstjes maken
Na afloop van de Canvascrack gaat Canvas vanaf maandag 24 november naadloos verder met een gloednieuwe quiz die toepasselijk 'Lijst Debecker' heet: niet alleen omdat hij wordt gepresenteerd door Karolien Debecker, maar ook omdat lijstjes het uitgangspunt zijn.
CD&V wil pleegouders een beter statuut geven
Ook de CD&V dient een wetsvoorstel in dat de 7.500 Belgische pleegouders een volwaardig statuut moet geven. Eerder diende ook de N-VA een wetsvoorstel in dat pleegouders meer rechten moet geven.
MGV-finalist Tim Van de Putte gezicht van nieuwe Holebifoon-campagne
Ex-Mister Gay Vlaanderen finalist Tim Van de Putte is het gezicht van de nieuwe Holebifoon campagne. De nieuwe campagne wil holebi’s aanzetten om meer open te zijn over hun hiv-status.
Nieuw wetsvoorstel moet pleegouders duidelijk statuut geven
Kristien Van Vaerenbergh en Lorin Parys (N-VA) dienen bij de start van de week van de pleegzorg een wetsvoorstel in dat pleegouders een duidelijk statuut moet geven. Meer dan 5.000 pleeggezinnen zorgen elk jaar voor meer dan 6.000 pleegkinderen die tijdelijk in een ander gezin wonen omdat het thuis even niet meer lukt. Toch staan meer dan 400 kinderen op een wachtlijst voor een warme thuis.
Video: Klasse pakt taboe rond homoseksualiteit en transgenders in scholen aan
Het onderwijstijdschrift Klasse gaat het taboe rond homoseksualiteit en transgenders in scholen doorbreken met een tienpuntenplan, brochure, inleefverhalen en videoreportages.
Zanger Yves Segers gaat scheiden
De charmezanger Yves Segers gaat na meer dan 10 jaar relatie scheiden van zijn echtgenoot Pieter. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.
Uitverkochte zaal voor Europese premiere The Dark Place
Dinsdagavond beleefde de Amerikaanse film “The Dark Place” zijn Europese première in Leuven. Voor de gelegenheid werd die prémiere bijgewoond door acteur Timo Descamps, regisseur en auteur Jody Wheeler en producent Steve Parker. Op het laatste moment moest hoofdrolspeler Blaise Embry verstek laten gaan voor de Europese premiere omdat hij door visumproblemen de Verenigde Staten niet uit mocht.
Wedstrijd:Win duo-tickets voor Love is Strange
Vanaf woensdag is nieuwe film Love is Strange met John Lithgow, Alfred Molina en Marisa Tomei te zien in de bioscoop. De film was al eerder te zien op het filmfestival van Gent en was ook al te zien in avant-premiere op het holebifilmfestival van Vlaams-Brabant.
Supporters liggen niet wakker van geaardheid van Sven Nys
Voor de echte supporters van veldrijder Sven Nys maakt het niet uit of hun idool homo of hetero is. Die opmerkelijk boodschap stond zondag te lezen tijdens de derde Superprestigemanche in Ruddervoorde.”Hetero of homo, naar de finish fiets je solo”, stond er te lezen op het spandoek. En dat was meteen een directe verwijzing naar de tweet die Sven Nys begin vorige week de wereld instuurde.
Lesbisch koppel trouwt in Rusland ondanks anti-homowet
Twee vrouwen zijn afgelopen vrijdag met elkaar getrouwd in Sint-Petersburg en dit ondanks het feit dat er in heel Rusland een strenge anti-homowet van kracht is. Alyona Fursova en Irina Shumilova droegen alle twee een witte trouwjurk met bijhorend boeket.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2014 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Last Minutes, Reizen en Hotels Vergelijken?