Wc-wet North Carolina is tegen de burgerrechten
Holebi's en transgenders zijn overal, behalve in de bioscoop
Politie Antwerpen start met diversiteitscampagne
Bourgeois en Homans (N-VA) in jury Mister Gay Belgium
Pride gaat door in aangepaste vorm
Brusselse bus en tram in regenboogkleuren
Spanjaard is Mister Gay World, België op zesde plaats.
Video:Echtgenoot van John Barrowman laat iets te veel zien op Facebook
Vijf gemeenten weigeren regenboogvlag uit te hangen voor IDAHOT West-Vlaamse GSA geeft maandag startschot #RainbowYourSelfie-campagne
Mister Gay Belgium opent grootste catwalk van Benelux
Mister Gay Belgium Skelte Willems mag zondag 1 mei de langste langste openluchtcatwalk van de Benelux openen. Het defilé wordt gepresenteerd door Eline De Munck en is maar liefst 1,5 km lang. 150 “straatmodellen” (tussen 6 en 87 jaar oud) vertegenwoordigen meer dan 15 verschillende culturen. In tijden van terreur en angst is verdraagzaamheid en samenhorigheid des te belangrijker. Daarom worden de nieuwste zomercollecties op deze manier aan de aanwezige toeschouwers voorgesteld
Uitgever van homoblad vermoord met machete
In Bangladesh zijn twee mensen, onder wie een bekende homorechtenactivist, vermoord met een machete. Dat maakte de Bengalese politie bekend. De twee slachtoffers werden gevonden in een appartement in de hoofdstad Dakha.
Video:Skelte Willems verrast Mister Gay World finalisten met chocolade fopspenen.
In Malta hebben de finalisten voor de Mister Gay World-verkiezing met elkaar kennisgemaakt en de eerste proeven afgelegd. Mr. Gay Vlaanderen 2015 Skelte Willems overhandigde tijdens het kennismakingsevenement een fopspeen gemaakt uit chocolade aan de 23 andere MGW kandidaten.
Video: NBA dreigt ermee om sterrenwedstrijd niet te organiseren in Noord Carolina
De NBA dreigt ermee om de All Star Wedstrijd niet in de stad Charlotte te organiseren als de Amerikaanse staat Noord Carolina de onlangs goedgekeurde anti-LGBT wet niet veranderd of terugtrekt. In 2017 wordt die wedstrijd, waar de twaalf beste basketballers van de Oostkust het opnemen tegen die van de Westkust,in Noord Carolina gepland.
Eerste Ihsane Jarfi mars in Gent
Op vrijdag 20 mei trekt voor de eerste keer de herdenkingsmars voor Ihsane Jarfi door de straten van Gent.
Sensoa start met nieuwe meerjarige campagne
Sensoa is met een nieuwe meerjarige campagne gestart die homo-mannen moet aanzetten om zich regelmatig te laten testen op hiv. Met filmclips en affiches waarin echte homomannen getuigen, sensibiliseert en informeert Sensoa die doelgroep de komende jaren over seksuele gezondheid. ‘Ik Weet Wat Ik Doe’ luidt de opvallende slogan.
Ook Bryan Adams annuleert concert over homofobe wet
De Canadese rocker Bryan Adams heeft zijn concert in de Amerikaanse staat Mississippi geannuleerd omdat de staat een wet heeft goedgekeurd die de discriminatie van holebi’s en transgenders in de hand werkt. Zondagavond plaatste de zanger een boodschap op zijn Facebook-pagina dat hij niet langer zal optreden in de staat omwille van de wet.
Betaalde Kanye West kunstenaar om homo-erotisch schilderij van zichzelf te verwijderen?
Een muurschildering van Kanye West die zichzelf kust is vernietigd nadat de kunstenaar een donatie kreeg van 100.000 dollar van een mysterieuze schenker.
Video: Mister Gay Vlaanderen 2015 Skelte Willems slachtoffer van zinloos geweld
Afgelopen zaterdagnacht werd Mister Gay Vlaanderen 2015 Skelte Willems (22) op weg van zijn werk naar huis in Antwerpen het slachtoffer van fysiek geweld. Dat meldt Mister Gay Belgium-organisator Bram Bierkens. Twee jongens kwamen hem te hulp.
Bruce Springsteen annuleert concert uit protest tegen anti-homowet
Bruce Springsteen heeft het concert dat voor zondag gepland stond in de staat North Carolina afgelast. Hij wil hiermee protesteren tegen de onlangs aangenomen anti-homowet die waardoor bedrijven holebi’s mogen discrimineren als hun levensstijl tegen hun geloof in gaat en die transgenders verplicht om het toilet te gebruiken dat op hun identiteitskaart staat.
Petra De Sutter wint Prijs De Maakbare Mens
Fertiliteitsspecialiste Petra De Sutter krijgt De Prijs De Maakbare. ”Ze wordt gelauwerd voor haar grensverleggende werk als wetenschapper, dokter en opiniemaker", zo zegt de vzw De Maakbare Mens donderdag in een persbericht. De prijsuitreiking vindt plaats op 24 april in Gent, waar de Sutter een gedicht van Maud Vanhauwaert in ontvangst zal nemen.
Frankrijk trekt homoseksuele kandidaat ambassadeur Vaticaan terug
De Franse regering trekt haar homoseksuele kandidaat voor de post van Ambassadeur bij het Vaticaan terug. Daarbij komt er een einde aan de patstelling tussen Frankrijk en de Heilige Stoel.Laurent Stefanini gaat zijn land nu bij Unesco vertegenwoordigen.
Gouverneur van Mississippi ondertekent wet die homoseksuele koppels discrimineert
De gouverneur van de Amerikaanse staat Mississippi heeft dinsdag een wet ondertekend die bedrijven toelaten om homoseksuele koppels te discrimineren omdat hun levensstijl niet strookt met de religieuze opvattingen van de eigenaars.
Kerk gebruikt homofobe wet om lesbienne te laten scheiden van haar vrouw
Een kerk heeft van de vorige maand in de Amerikaanse staat North Carolina goedgekeurde wet die de vrijheid van religie garandeert, gebruik gemaakt om een lesbische parochiaan te dwingen om van haar vrouw te scheiden. Als de vrouw daar niet op ingaat is ze niet meer welkom in de kerkgemeenschap.
Vader schiet zoon neer omdat hij homo is
In Los Angeles heeft een 69-jarige man zijn 29-jarige zoon neergeschoten omdat hij homo was. De man werd vrijdag officieel aangeklaagd voor moord met voorbedachte reden. Als hij veroordeeld wordt moet hij mogelijk de rest van zijn leven in de gevangenis doorbrengen.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2016 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).