Apple-baas Tim Cook komt uit de kast in column
Stichting Vrienden van de Gaykrant dient klacht in tegen Henk Krol
Limburgse adviesraden vragen minister Homans om duidelijkheid gelijkekansenbeleid
Always on my mind van Pet Shop Boys beste cover allertijden
Publieksprijs Filmfestival van Gent voor Pride
Mister Gay Vlaanderen-organisatoren worden Directors of Mr. Gay World Europe
Nieuwe homofilm met Robin Williams komt mogelijk niet in de bioscopen
Amerikaanse datingwebsites en apps promoten samen hiv-testcampagnes
Songfestival-winnares Loreen op één in Homo Top 100 Regenbooghuis van Brussel beschuldigt Theo Francken van homonationalisme
Oegandese rechtbank verwerpt sodomiezaak tegen transvrouw
Een man en een transvrouw moeten dan toch niet voor sodomie voor een Oegandese rechtbank verschijnen. De twee werden in januari gearresteerd enkele weken voordat de strengere anti-homowet van kracht werd in Oeganda. Omdat de procureur geen getuigen tegen het koppel heeft gevonden zijn ze deze week vrijgelaten.
Heteroseksualiteit reden voor verwerping rechtszaak tegen Nigeriaanse anti-homowet
Het Nigeriaanse Hooggerechtshof heeft een rechtszaak die de geldigheid van de anti-homo wilde aanvechten onontvankelijk verklaard. Reden hiervoor is dat de man die de rechtszaak inspande een getrouwde hetero is. Volgens de rechter is de 42-jarige Teriah Joseph Ebah hierdoor geen betrokken partij.
Taylor Swift brengt ode aan de diversiteit van New York
Taylor Swift heeft in aankoop van haar nieuwe cd een single op de wereld losgelaten waarin een openlijke pro-gay boodschap verwerkt zit. ‘Welcome to New York’ is een ode aan de nieuwe thuisstad en inspiratiebron voor Swift. De stad is, volgens Swift, immers een plek waar ‘je kunt zijn wie je wilt, jongen en jongens en meisjes meisjes’.
Jongen krijgt klappen omdat hij er als homo uitziet
Vorige week vrijdag kreeg een achttienjarige jongen uit Nieuwrode een vuistslag op de nachtbus van Leuven naar Aarschot. Rigel Taeymans kreeg de klap van een zestienjarige jongen omdat hij er als een homo uitzag.
Cher eert Russische holebi's
Cher heeft op Twitter de Russische holebi’s en transgenders omschreven als ‘moedige strijders’.
Butler wil van zijn homoseksualiteit genezen in Downton Abbey
In het nieuwe seizoen van de Britse reeks Downton Abbey zal een homoseksuele butler zichzelf proberen te genezen van zijn homoseksuele gevoelens. Dat heeft de schrijver van de reeks Julian Fellowes laten weten in een video op de site van de Britse zender ITV
Tom of Finland-postzegels zijn homopropaganda voor Russische politieker
Een homofobe Russische politieker bestempeld de in Finland uitgegeven zegels met afbeeldingen van Tom of Finland als homopropaganda. Vitaly Milonov wil dat de Russische postdienst alle brieven met de zegels terug naar de afzender stuurt.
Bisschoppen niet milder over homo's
De bisschoppen die deelnemen aan de buitengewone synode over het gezin in Rome zijn toch niet voor een meer open houding tegenover homoseksuelen. Dat bleek uit het definitieve document dat zaterdag na de synode de wereld werd ingestuurd.
NaviGaytion moet wijken voor reuzen
Het ziet er naar uit dat we nog een jaar langer moeten wachten op de terugkeer van NaviGaytion in Antwerpen. Reden hiervoor is de doortocht van de Reuzen van Royal de Luxe die op dezelfde dag door Antwerpen trekken.
Brussels gemeenteraadslid dient klacht in tegen Francken (N-VA) over gelekte mails
De gelekte mails met omstreden inhoud blijven N-VA staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken achtervolgen. Vrijdag publiceerde De Morgen een mail uit 2007 waarin Francken schrijft dat homobashing in de hoofdstad "alles te maken heeft met het hoge aantal islamieten en kutmarokkaantjes". Dat is genoeg voor het Brusselse gemeenteraadslid Zoubide Jellab (Ecolo) om op basis van de anti-racismewet een klacht in te dienen tegen Francken.
Homoseksuele voetballer is inspiratie voor nieuwe comedy-serie
De ervaringen van de homoseksuele voetballer Robbie Rogers vormen de basis voor een nieuwe komische reeks die binnenkort op de Amerikaanse zender ABC te zien zal zijn. Men in Shorts focust op een jonge profvoetballer die uit de kast komt.
Video: Conservatieven hekelen mogelijke versoepeling van de kerk tegenover homoseksuelen
Deze week buigen bisschoppen in Rome zich over enkele thema’s die de Katholieke Kerk al jaren verdeeld. Onder meer discussies over de geboortebeperking, abortus en het homohuwelijk staan op het programma. De eerste berichten van een eventuele versoepeling op het vlak van de erkenning van homoseksuele relaties krijgen van een conservatieve groep binnen de kerk stevige kritiek. Ook in ons land zijn er stemmen, waaronder kardinaal Léonard, die zich niet kunnen vinden in een versoepeling.
Burgemeester Maastricht en Albert Verlinde gaan scheiden
Onno Hoes, de burgemeester van Maastricht en de Nederlandse presentator Albert Verlinde gaan na 22 jaar scheiden. Dat heeft het koppel bekend gemaakt.
cdH en PS vragen ontslag Theo Francken voor homofobe mails
De nieuwe federale regering is nog geen week geinstalleerd maar dat houdt cdH en PS niet tegen om het ontslag te vragen van twee N-VA kopstukken. Het cdH verslikte zich in enkele oude e-mails waarin N-VA-staatssecretaris Theo Francken homofobe taal gebruikt. Ook PS-kopstuk Laurette Onkelinx vraagt het ontslag van Theo Francken maar wil ook dat Jan Jambon opstapt.
Vaticaan versoepelt houding tegenover homoseksuele koppels
In een vrijgegeven rapport wijzigt de Katholieke kerk hun standpunten over homoseksuelen en hun relaties. Het rapport beschrijft de vooruitgang die er tijdens de speciale synode over het gezin en huwelijk geboekt is.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2014 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).