Jongen krijgt klappen omdat hij er als homo uitziet
Cher eert Russische holebi's
Butler wil van zijn homoseksualiteit genezen in Downton Abbey
Tom of Finland-postzegels zijn homopropaganda voor Russische politieker
Bisschoppen niet milder over homo's
NaviGaytion moet wijken voor reuzen
Brussels gemeenteraadslid dient klacht in tegen Francken (N-VA) over gelekte mails
Homoseksuele voetballer is inspiratie voor nieuwe comedy-serie
Heteroseksualiteit reden voor verwerping rechtszaak tegen Nigeriaanse anti-homowet Taylor Swift brengt ode aan de diversiteit van New York
Video: Conservatieven hekelen mogelijke versoepeling van de kerk tegenover homoseksuelen
Deze week buigen bisschoppen in Rome zich over enkele thema’s die de Katholieke Kerk al jaren verdeeld. Onder meer discussies over de geboortebeperking, abortus en het homohuwelijk staan op het programma. De eerste berichten van een eventuele versoepeling op het vlak van de erkenning van homoseksuele relaties krijgen van een conservatieve groep binnen de kerk stevige kritiek. Ook in ons land zijn er stemmen, waaronder kardinaal Léonard, die zich niet kunnen vinden in een versoepeling.
Burgemeester Maastricht en Albert Verlinde gaan scheiden
Onno Hoes, de burgemeester van Maastricht en de Nederlandse presentator Albert Verlinde gaan na 22 jaar scheiden. Dat heeft het koppel bekend gemaakt.
cdH en PS vragen ontslag Theo Francken voor homofobe mails
De nieuwe federale regering is nog geen week geinstalleerd maar dat houdt cdH en PS niet tegen om het ontslag te vragen van twee N-VA kopstukken. Het cdH verslikte zich in enkele oude e-mails waarin N-VA-staatssecretaris Theo Francken homofobe taal gebruikt. Ook PS-kopstuk Laurette Onkelinx vraagt het ontslag van Theo Francken maar wil ook dat Jan Jambon opstapt.
Vaticaan versoepelt houding tegenover homoseksuele koppels
In een vrijgegeven rapport wijzigt de Katholieke kerk hun standpunten over homoseksuelen en hun relaties. Het rapport beschrijft de vooruitgang die er tijdens de speciale synode over het gezin en huwelijk geboekt is.
Video: Scholen moeten actief stappen zetten voor een positief LGBT-schoolklimaat
In veel scholen kunnen holebiseksuele en transgender leerlingen nog niet openlijk outen. Klasse pakt op hun videokanaal uit met een reportage waaruit dit blijkt en waarin richtlijnen worden gegeven om het holebi-klimaat in scholen te verbeteren.
Estland laat geregistreerd partnerschap voor holebikoppels toe
Vanaf 2016 kunnen homosekuele en lesbische koppels in Estland hun relatie officieel laten registreren. Dat heeft het het Estse parlement donderdag met een nipte meerderheid beslist.
Jens van Lierde is nieuwe woordvoerder WJNH
Jens van Lierde is de nieuwe woordvoerder van de jongerenorganisatie Wel Jong Niet Hetero. Hij volgt Michiel Vanackere op die vier jaar lang WJNH op de kaart zette.
Tweede gaypride in Montenegro wordt in het geheim gehouden
Zowel de locatie als de datum van een tweede pride evenement in Montenegro wordt tot op het laatste moment geheim gehouden nadat zestig mensen gewond geraakten tijdens de pride optocht van vorig jaar.
Video: Conchita Wurst treedt op voor Europa-parlementsleden
Conchita Wurst heeft woensdag een optreden gegeven op het plein voor Europese Parlement. De Oostenrijkse winares van het jongste Eurovisiesongfestival was door verschillende Europarlementsleden uitgenodigd.
Gedenkplaat Ihsane Jarfi onthuld
In Luik is er dinsdag een gedenkplaat onthuld ter nagedachtenis van de in 2012 vermoorde homo Ihsane Jarfi.
Amerikaans Hooggerechtshof maakt homohuwelijk mogelijk in vijf staten
In één trek heeft het Amerikaanse Hooggerechtshof maandag het huwelijk ook voor homoseksuele koppels opengesteld in de staten Indiana, Oklahoma, Utah, Virginia en Wisconsin.
Stem je favoriete hit in de homo top 100
Vanaf woensdag 8 oktober kan iedereen weer stemmen voor zijn of haar favoriete holebi-hits aller tijden. Zowel hetero's als holebi's surfen naar website www.homotop100.be en kiezen de 10 hits van hun voorkeur uit de longlist van meer dan 500 nummers.
Fransen betogen tegen draagmoederschap
In Parijs en Bordeaux is er zondag betoogd tegen het draagmoederschap en kunstmatige inseminatie bij lesbische en niet getrouwde koppels. Op die manier wilden conservatieve katholieken het 'anti-familiebeleid' van de socialistische regering aanklagen.
Belgische prémiere voor acht films tijdens Holebifilmfestival Vlaams-Brabant
31 films, een reeks kortfilms, 2 documentaires, 2 toneelstukken en 1 muzikaal theaterstuk. Dat staat op het programma van het komende Holebi-filmfestival van Vlaams-Brabant.
Nieuwe promotiecampagne voor informatiesites Sensoa
Sensoa pakt uit met een nieuwe digitale campagne, om de verschillende sites met informatie over seksuele gezondheid die specifiek zijn afgestemd op de leefwereld van verschillende groepen te promoten. De vier sites samen waren in de eerste 9 maanden van dit jaar al goed voor ongeveer een miljoen bezoeken. Voor de vormgeving van de campagne werd gewerkt met tatoeages met tekstboodschappen.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2014 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).New York Pass