Hillary Clinton roept Hooggerechtshof op om homo-huwelijk open te stellen
Egypte mag LGBT-toeristen deporteren en toegang ontzeggen
Frankrijk wil dat homoseksuele ambassadeur door Vaticaan benoemd wordt
Video: Avengers krijgen rode oortjes van homo-erotische fan art
Golden Lifetime Award voor Liliane Saint-Pierre
De Croo ijvert voor LGBT-rechten bij de VN
Video: Campagnevideo levert Hilary Clinton uitnodiging voor homo-huwelijk op
Zoon van Will Smith doorbreekt gender-stereotypen met jurk
Orange is the New Black krijgt vierde seizoen Çavaria vraagt beperking uitsluitingstermijn homomannen voor bloedgeven
Vaticaan wil homoseksuele ambassadeur niet benoemen
Paus Franciscus wil niet dat Frankrijk een openlijk homoseksuele ambassadeur aanstelt voor Vaticaanstad. Verschillende Franse media beweren dat de paus persoonlijk de benoeming van de op 5 januari voorgedragen ambassadeur heeft geweigerd. De weigering zorgt voor ervoor dat de relaties tussen Frankrijk en Vaticaanstad flink bekoeld zijn.
Brussels Gewest komt uit de kast met fotocampagne
Politie Brussel-Elsene, de werknemers van de Grondregie van de Stad Brussel, de cel Gelijke Kansen van de Stad Brussel, de gemeente Schaarbeek en de gemeente Elsene lanceren op 2 mei de fotocampagne ‘All Genders Welcome’.
Obama pleit voor einde conversietherapieën voor homoseksuelen
De Amerikaanse president Barack Obama heeft opgeroepen om LGBT-jongeren niet langer bloot te stellen aan zogenaamde ‘conversietherapieën’ waarbij geprobeerd wordt om de seksuele geaardheid of genderidentiteit van die jongeren te veranderen.
Barry Manilow trouwt met zijn manager
Zanger en songschrijver Barry Manilow zou vorig jaar in Palm Springs tijdens een privé ceremonie in het geheim getrouwd zijn met zijn manager Garry Kief in Palm Springs.
Brussel krijgt permanente LGBT-stripmuur
Brussel krijgt op 1 mei een permanente stripmuur van veertig meter lang vol met een reeks van LGBTQI-portretten van de hand van de bekende striptekenaar Ralf König en illustratrice Fotini Tikkou. De muur wordt op 1 mei ingehuldigd. Met humor en spot etaleert dit project ongecompliceerd de moeilijkheden waarmee de LGBTQI gemeenschap wordt geconfronteerd.
Basketbalspeler achterna gezeten na coming-out
Een speler van het basketbalteam van de hogeschool van Kentucky is door een rivaliserend team achterna gezeten toen hij na afloop van een basketbalwedstrijd uit de kast kwam voor zijn homoseksuele geaardheid. Dalton Maldonado reageerde op een opmerking van één van de tegenspelers na de wedstrijd.
Asissenproces Shawn Vantroyen: 20 jaar cel voor roofmoord op Oostendse homo
Het hof van assisen van West-Vlaanderen heeft Shawn Vantroyen (24) vrijdagavond veroordeeld tot 20 jaar opsluiting voor de roofmoord op Dirk Capelle (58) uit Roksem. De Oostendenaar pleegde op 3 juni 2011 een roofmoord op de nog in de kast zittende homo Het openbaar ministerie had 28 jaar celstraf gevorderd.
Amerikaanse president krijgt ILGTA-Award voor afschaffen inreisverbod voor seropositieven
De Amerikaanse president Barack Obama krijgt later dit jaar de International Gay & Lesbian Travel Association’s Chair Award. Hij krijgt die award omdat hij tijdens zijn legislatuur als president ervoor gezorgd heeft dat seropositieve hiv toeristen makkelijker de Verenigde Staten binnen kunnen.
George Takei maakt reality-serie met zijn man
Star Trek-legende en holebi-activist George Takei en zijn man Brad zijn vanaf volgende week te zien in een nieuwe reality-serie. De eerste aflevering van It Takes Two serie zal vanaf 7 april te zien zijn via YouTube.
Doelman KSK Waasland Beveren werkt mee met homofobie uit de sport-campagne
Kenny Steppe de doelman van KSK Waasland Beveren heeft de MGV-bal ondertekend van de "Hou homofobie uit de sport”-campagne van huidig Mister Gay Vlaanderen Willem Joris.
Sensoa informeert voor hoge virale lading met nieuwe campagne
Sensoa pakt uit met een vervolgcampagne die voor homomannen, die handelt over hoge virale lading. De campagne bestaat uit twee affiches. De eerste affiche draagt de slogan “De meeste homo’s worden besmet door iemand die niet weet dat hij hiv heeft.” De tweede affiche verschijnt eind juni en draagt de slogan “Iemand die pas besmet is met hiv, is erg besmettelijk, zonder het te weten.”
Jaloezie reden voor moord op 53-jarige homo
Een 59-jarige man uit Sint-Truiden blijft aangehouden voor de moord op de 53-jarige Rudy Proost. De man zou een relatie hebben met de vriend van het slachtoffer en heeft uit jaloezie de man doodgeschoten in zijn woning in Meeuwen-Gruitrode.
Asissenproces Shawn Vantroyen: Nooit gedacht dat Dirk homo kon zijn
De broer van de in 2011 vermoordde Dirk Cappelle had geen idee dat zijn broer homo kon zijn. Dat heeft hij woensdag vertelt tijdens het assisenproces van Shawn Vantroyen (24). Hij staat terecht omdat hij de Dirk Capelle (59) in juni 2011 vermoordde.
Broers riskeren 15 maanden cel voor aanval op homo-koppel
De broers die ervan verdacht worden in 2012 twee mannen in elkaar geslagen te hebben omdat ze homo waren in een café in Aalst, riskeren elk 15 maanden cel. Zelf ontkennen ze dat de geaardheid van de slachtoffers de aanleiding was voor het geweld.
Gouverneur van Arkansas tekent wet die homoseksuelen discrimineert niet omdat zoon dat vraagt
De gouverneur van de Amerikaanse staat Arkansas gaat een wet die het mogelijk maakt om homoseksuelen te discrimineren op basis van het geloof niet ondertekenen omdat zijn zoon dat gevraagd heeft. Even leek het er op dat Arkansas dezelfde weg zou opgaan als de staat Indiana waar sinds vorige week een soortgelijke wet van kracht is geworden.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2015 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).